Copy
Ser mailen mærkelig ud? Se den i din browser
Nyhedsbrev | dæk.dk | April 2016
Så er det tid til at skifte til sommerdæk!
Det er på høje hårde tid at få skiftet til sommerdæk på din bil - hvis det ikke allerede er gjort. Vi anbefaler som udgangspunkt, at du skifter, når dagtemperaturen er over 7 grader - hvilket jo i hvert fald er nu. Vær dog altid opmærksom på at køre efter forholdene.
Vælg en lækker gave!

Lige nu får du en valgfri, gratis gave med i handlen, når du køber fire dæk til din bil på dæk.dk. Tilbuddet gælder i hele uge 16, 2016. Vælg mellem flot salt- og peberkværn i gennemsigtig akryl fra Peugeot eller ZmartGear advarselslys. 
 
> Køb dæk til din bil - og få salt- og peberkværn fra Peugeot eller ZmartGear advarselslys med i handlen
NB! Lige nu har vi ekstra gode priser på Michelin- og Continental-dæk til din bil. Desuden tilbyder vil gratis levering v/ køb af 4 dæk på dæk.dk - til alle adresser i Danmark (værdi 200 kr.). Tilbuddet gælder til og med søndag den 24. april 2016.
NYHED: Sport Maxx RT2 fra Dunlop

– en sand (dæk-)mester, når det handler om vejgreb og styrepræcision. Dækket er den innovative efterfølger til det prisbelønnede Sport Maxx RT-dæk. Det nye Dunlop Sport Maxx RT 2-dæk er et ultra high-performance sommerdæk, der giver fremragende stabilitet og styrepræcision, stærk bremsekraft og fremragende greb. > Find Dunlopdæk til din bil på dæk.dk
SE VIDEO: Dunlop Sport Maxx RT2 (klik på billedet)
Farligt at køre på vinterdæk
- om sommeren


Mellem 15 og 20% af de danske bilister lader vinterdækkene blive på sommeren over. Men det burde de ikke. For mens alle andre bilister skifter til sommerdæk og får alle fordelene, kører bilister på vinterdæk ind i en række problemer. Det ansete tyske bilmagasin 'Auto Motor und Sport' anfører således i nr. 6/2016 tre gode grunde til ikke at køre på vinterdæk om sommeren:
  1. På våd vej har vinterdæk ca. 15% længere bremselængde.
  2. På tør vej har vinterdæk ca. 10% dårligere vejgreb i kurver.
  3. Og på alle veje har vinterdæk ca. 15% højere rullemodstand, lig med højere brændstofforbrug.
Desuden nævner 'Auto, Motor und Sport', at vinterdækkets handling-egenskaber, altså evnen til at foretage hurtige retningsskift, fx ved en undvigemanøvre, er mindre præcise end sommerdækkets.

Udover analysen tilsiger almindelig dansk fornuft, at hvis man har kørt hele sommeren på sine vinterdæk, og dermed slidt dem unødigt hurtigt, så er der mindre profildybde, når næste vinter kommer. Alt i alt er det derfor klogest og mest sikkert at have to sæt dæk i brug, vinterdæk til vinteren og sommerdæk til sommeren.


Kilde: Auto Motor und Sport og Dækimportørforeningen.
Tjek dæktrykket...!

Når du skifter fra vinterdæk til sommerdæk, er det en god idé at tjekket trykket i dækkene. For lavt eller højt dæktryk mindsker dækkets evne til at gribe ordentligt fat i vejen. > Læs mere
TALENT:
Mød gokartkører Kamilla Willum


Vi har indgået et sponsor-samarbejde med 17-årige gokartkører Kamilla Willum fra Harndrup, der starter kørslen op til sæsonen efter et par års pause fra banerne. Målet er at komme helt til tops.
> Læs hele interviewet med Kamilla her

FDM's test af sommerdæk

Vredestein Sportrac 5 er blevet testvinder i 'ADAC/FDM sommerdæktest 2016' i dimensionen 185/65R15, mens Conti SportContact 5 blev testvinder i dimensionen 225/45 R 17. Køb dækkene på dæk.dk.

> Læs årets sommerdæktest fra FDM

Hvor tit skal jeg skifte dæk?

Lovkravet til mønsterdybden er 1,6 mm, men vi anbefaler, at sommerdæk skiftes ved et dækmønster på 2,5-3,0 mm. (vinterdæk v/ 4,0 mm). Hvis dækkene inden da når at blive 5-6 år, bør de sandsynligvis også skiftes, da der kan opstå revner i gummiet.

BEMÆRK: Dine dæk er den eneste kontaktflade mellem bilen og vejbanen. Det er derfor utroligt vigtigt altid at holde dækkene i god stand og få dem erstattet, når det er tid!

Er trailerdækkene
i topform?


For mange af os står den på oprydning og havearbejde de næste mange måneder. Og havearbejde har det med at producere affald. Så husk, at dine trailerdæk skal være optimerede, når du kører på genbrugsstationen med fx afskårne grene og de gamle faldefærdige havemøbler.

NB! Du finder Maxxis trailerdæk på dæk.dk (under sommerdæk). 
 
> Læs mere om dæk til din trailer og campingvogn
Hvordan opbevarer jeg mine vinterhjul?

Hvis du ikke har dine dæk/ hjul liggende hos din mekaniker eller dækcenter, så kommer der her et par fif til, hvordan du selv håndterer de hjul, der skal stå sommeren over.

1. Opbevar dine hjul mørkt, tørt og køligt, fx i et skur, en garage, kælder eller et værksted.

2. Læg dem fladt, gerne oven på hinanden.

3. Rengør dem evt., inden du lægger dem 'i hi' - blot med vand og/eller almindeligt, blidt sæbevand. Dækkene tåler ikke skrappe rengøringsmidler.
> Følg os på facebook
Del nyhedsbrevet med dine venner
Send dette nyhedsbrev til en, du kender
Rigtig god forårs- og sommerkørsel!

Med venlig hilsen
dæk.dk
Facebook
Website
YouTube
Email
Copyright © 2016 A/S Ovethi, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp