Copy
Huskelisten til din skiferie - her er den
Skift til vinterdæk - også på microbilerne
GUIDE: 3 trin til sikre vinterdæk
Mangler billederne? Se mailen i din browser
Huskelisten til din skiferie - her er den!
 

Der tælles lige nu ned til vinter- og/eller skiferie i næste uge mange steder i Danmark - og forventningens glæde formindskes nok ikke af, at der i nat er faldet sne flere steder. Uanset om du holder ferie i Danmark eller for eksempel kører på skiferie syd- eller nordpå, så er der altid rigtig mange ting at holde styr på, når man skal af sted med hele familien i bil. Vi har derfor samlet et par gode råd og tips, som vi håber, du kan bruge, hvis du skal på ferie i bil. 
 

> Ja tak, lad mig se huskelisten

De små biler kan være farlige!

De danske personvognsbilister er ifølge Dækbranchen Danmark ret gode til at få skiftet til vinterdæk. Dog lige med undtagelse af kategorien 'små biler', som tit har det dårligste dækvalg til årstiden.

Dækimportørforeningens folk besøger to gange årligt et stort antal parkeringspladser rundt om i landet, henholdsvis i januar og juni måned. Her er opgaven at tage et kig på dækvalget til årstiden på de danske personbiler - og årets første dæktælling foretaget i uge 3.

Igen i år er der optalt et stort antal biler, helt nøjagtigt 4.567 på 25 forskellige offentlige pladser i landet. Fordelingen mellem andelen af biler på henholdsvis vinterdæk og sommerdæk blev opgjort til, ganske som ved de seneste års opgørelser, at hele 88 % kører på det rigtige dæk til årstiden, nemlig vinterdæk. Dog er der noget, der tyder på, at det særligt halter på de små køretøjer, som vel ofte benyttes til at køre familiens mindste familiemedlemmer til institutioner, skole og fritidsaktiviteter. Et valg, som egentlig ikke er helt velovervejet, for selv ved korte distancer kan det gå galt, hvis vejgrebet ikke er sikret.

Hovedsponsorat: Vi støtter Kildemand

Speedwaykører Peter Kildemand (t.h. i billedet) tager snart hul på 2017-sæsonen – og det gør han med den ro, det giver at vide, at hans hovedsponsor er på plads. Igen i år er det dæk.dk og A/S Ovethi, som fortsætter supporten, der startede helt tilbage i 2015.

- Det betyder rigtig meget for mig og mit team, at sponsoraftalen med A/S Ovethi og dæk.dk er kommet i stand, siger 27-årige Kildemand. Med den økonomiske tryghed, som sponsoratet giver, kan han nemlig knokle videre mod nye mål, som bl.a. er Grand Prix-serien, hvor han er 1. reserve i 2017.

 

GUIDE: 3 trin til sikre vinterdæk

Det er afgørende for din - og alle andres - sikkerhed i trafikken, at dine vinterdæk er i topform. Men er de så det? Vi har lavet en nem 3-trins-guide til dig, så du hurtigt kan tjekke, om dine vinterdæk er sikre.

Sådan gør du:

1) Tjek, om du har over 1,6 mm tilbage af dækmønsteret på dine vinterdæk. Hvis ikke, er de hverken lovlige eller sikre. Så ud over, at du bringer eget og andres liv i fare på grund af forringet vejgreb og bremseevne, så risikerer du også at få en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet. NB! Vores anbefaling er faktisk 4 mm dækmønster på vinterdæk!
> Læs mere om mønsterdybde, lovkrav - samt vores anbefalinger til mønsterdybde 

2) Ved du, om du kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren? Hvis ikke, kan det være farligt. Sommer- og vinterdæk er nemlig designet til at levere de bedst mulige vilkår for vejgreb i henholdsvis sommer- og vinterperioden. Du skal selvsagt sørge for, at du kører på vinterdæk nu! Typisk er der et lille 'snefnug'-ikon på selve dækket, som kan fortælle dig, hvis dækket er et vinterdæk. Som altid: Er du i tvivl, så kontakt din dækmand.
> Læs mere om vinterdæk

3) Kontrollér, at lufttrykket i dine dæk er korrekt. Har du for eksempel for lidt luft i dine dæk, stiger dækkets temperatur som følge af den øgede kontakt med vejen - og det kan bl.a. betyde kortere levetid for dit dæk og øget brændstofforbrug.
> Læs mere om konsekvenserne ved forkert dæktryk

DET BETYDER ALTSÅ.... at har du mindre end 1,6 mm (vi anbefaler 4 mm!) dækmønster tilbage på dine vinterdæk, kører din bil ikke på vinter- (eller helårs-)dæk nu, og har dine dæk ikke det rette tryk, så kan dine dæk være farlige at køre på for både dig og dine omgivelser - LIGE NU!


Er du i tvivl om, hvorvidt dine dæk er sikre, eller er du klar til at se på nye dæk - så kig ind på dæk.dk. Her er altid et kæmpe udvalg af dæk og fælge til alle personbiler (- og her finder du nemt kontaktinfo på vores afdelinger).
Sådan opbevarer du dine dæk 

Hvordan opbevarer du egentlig bedst dine sommerdæk hen over vinteren? > Få svaret her

Hvem vil du glæde med nyheder, tips & tricks?
Del nyhedsbrevet med dine venner på facebook
Send nyhedsbrevet til en, du kender

Rigtig god dag

- og kør forsigtigt!


Med venlig hilsen
dæk.dk
Facebook
Website
YouTube
Email
Copyright © 2017 A/S Ovethi, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp