Copy
I nyhetsbrevet inviterer vi til et klatrearrangement på Høyt og Lavt og til et nettkurs med fokus på foreldre. Vi tipser også om hvordan Statped kan bidra til et godt skoleår. I tillegg finner du tips om eksterne kurs og fritidstilbud, tv-tips, tilpasset informasjon om koronavaksinen. 
View this email in your browser 

Velkommen til Høyt og Lavt!  

Vi får hele parken for oss selv 11. september, og det blir en kjempesjanse til å prøve klatreparken gratis! Her kan deltakere i alle aldre oppleve noe fint, enten de følger løypene høyt oppe eller koser seg på bakkenivå i den store og vakre skogen. Husk å sende påmelding innen 30. august. Les mer i invitasjonen 

Velkommen til "Kompetente foreldre"! 

Har du som mamma/pappa lyst på å bli bevisst på egne ressurser og finne løsninger for en bedre hverdag? Da er gruppekurset "Kompetente foreldre" noe for deg. Høstens tilbud baseres på digitale treff, med oppstart 8. september. Les mer i invitasjonen og send påmelding i dag!   

Hva skjer ellers i lokallaget?

Den viktigste oppgaven vi alle har er å begrense spredningen av koronaviruset. Vi holder på å planlegge diverse aktiviteter med god smittevern. I mellomtida kan du gjerne ta kontakt med oss eller se hva eksterne instanser har å tilby:  
- Tips om eksterne kurs
- Tips om eksterne fritidsarrangementer.
Tips om eksterne faste fritidstilbud. 

Statped kan hjelpe! 

For elever på autismespekteret blir alle overganger ekstra sårbare. Under finner du ressurser fra Statped som kan hjelpe deg å sikre en god overgang og et godt skoleår: 

- Temaside om autisme og inkludering.  
- 14 kommende webinarer om autisme
- Statpeds spørretjeneste.
- Lærerhåndboka om Asperger.
- Lærerhefte om Asperger og muntlig norsk

  

For mange symptomer i filmer og serier?

Norske forskere har vurdert symptombildet hos rollefigurer på autismespekteret i 22 filmer og 4 tv-serier. Se lista her, med linker til filmene/seriene på streaming/leietjenester. Også i linken finner du vår korte oppsummering av forskningen. Du kan delta i videre forskning ved å fylle ut spørreskjemaet her (på engelsk).  

Koronavaksine uten tvang

Vaksinering av voksne fortsetter, og snart blir det 16-17 åringer sin tur. Vaksineinformasjon med symboler og enkel tekst kan gjøre det enklere å gjennomføre vaksinen uten tvang. Hjemmevaksinering kan også være en mulighet. Les mer i "Korona-relatert visuell støtte" og snakk med helsepersonell om hva som er riktig for den enkelte. 
Copyright © 2021 Autismeforeningen i Norge, Akershus lokallag, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp