Copy
BALA - NIEUWS JANAURI 2022
Hallo <<Voornaam>>,

Ik hou van het idee van nieuwheid. Het is fris, opwindend en biedt oneindige mogelijkheden voor ons. Terwijl we het nieuwe jaar vieren, is het geweldig om te zien hoe er rondom ons een bewustzijn is van intentie. Over de hele wereld nemen mensen de tijd om na te denken over hun leven, hun gezondheid en hun relaties. Dit kan ons op prachtige nieuwe paden brengen.

Jij, wij, een ieder van ons heeft een eigen lied en de mooiste wonderen ontstaan wanneer je je eigen lied eert en laat weerklinken met het lied van anderen.Vanuit mijn hart is dat wat ik ook jullie wil wensen: 

  • De kracht om stil te staan en te durven voelen wie je werkelijk bent. 
  • Het vertrouwen om van hieruit het leven te betreden en je diepste kern te durven delen met anderen. 
  • Het geloof dat het leven goed is en dat elke nieuwe stap een uitnodiging is om het geschenk dat in je leeft te delen met de wereld. 
  • En dat liefde altijd je wegwijzer mag zijn... 

Ik wens jullie allemaal vreugde en verwondering in dit nieuwe jaar. Laten we samen 'nieuw' zijn.          

Namens team Bala,
een warme groet, Crescentia 

workshops, cursussen, opleidingen:
STADSVERLICHTING - STILTEMEDITATIE - 09 DEC (19:45-21:00) 

Stilte...een geschenk voor jezelf en je omgeving. En tevens een uitstraling naar het geheel, de wereld. Door stilte wordt je hoofd leger en je hart wakker, je ziel komt weer tot leven. Je komt in contact met een diepere laag in jezelf. De stilte is steeds anders, steeds verrassend. We nodigen je uit de stilte te komen ervaren en te verdiepen met elkaar tijdens deze maandelijkse stadsverlichting.  Lees verder...

Bijdrage: € 5,- (graag contant meenemen)

Willemijn Westhof * 06 535 09 474 * willemijn@hart2hart.nu 
 
AANMELDEN STADSVERLICHTING
HEART OF THE MATTER - 14 JAN (10:00-16:30) 

Als kind leer je al dat je moet voldoen aan verwachtingen van anderen of leer je iets af vanwege de reactie van mensen omdat je zelf nog te afhankelijk bent van diezelfde mensen. Hoe kan je deze verwachtingen inzien en welke keuzemogelijkheden krijg je daardoor in het hier en nu? Gedurende deze intensieve en zeer ervaringsgerichte training ga je terug naar wat echt belangrijk is: de kern van het probleem (the heart of the matter). Zoals het hart het lichaam in leven houdt, houdt de kern van het probleem het probleem in stand.
Lees verder...

Bijdrage:  € 550,-  (5- daagse incl. koffie/thee, hand-out en certificaat deelname)

Paul van Straalen (NOGG) * 030 890 6600 * info@nogg.nl
AANMELDEN HEART OF THE MATTER
ROUW EN VERLIES - 15 & 16 JAN (10:00-16:30) 

Verlies hoort bij het leven, het kan van het ene op het andere moment je leven ingrijpend veranderen. Na verlies komt een periode van rouw. Iedereen rouwt op een eigen manier en iedereen ervaart die rouw op een eigen manier. Verlies en rouw vragen tijd en aandacht.In deze training maak je kennis met de nieuwste visie op rouw, het duale procesmodel. Daarbij gaat het om het aangaan van een nieuwe verbinding met de overleden dierbare of met het verlorene en het verweven van het verlies in de levensloop. Lees verder...

Bijdrage:  € 280,-  (2- daagse incl. koffie/thee, hand-outs en certificaat deelname)

Paul van Straalen (NOGG) * 030 890 6600 * info@nogg.nl
AANMELDEN ROUW EN VERLIES
VERVOLGBIJEENKOMST MINDFULNESS - 21 JAN (19:00-21:00) 

Je ben vast van plan om dat wat je hebt geleerd in de training ook echt te blijven doen. Maar na verloop van tijd kom je erachter hoe moeilijk dat is. Je wilt wel, maar het lukt gewoon niet om regelmatig je matje of je kussentje op te zoeken en jezelf de tijd te gunnen even stil te staan, al is het maar drie minuten! Er is altijd wel iets anders wat je aandacht dringend nodig heeft. En voor je het weet loop je weer de hele dag te hollen, te vliegen en te rennen en staat de automatische piloot weer de hele dag aan.Lees verder...

Bijdrage:  zie website

Marie-Anne Berends * 06 2459 3632 * info@lesinmindfulness.nl
AANMELDEN VERVOLGBIJEENKOMST MINDFULNESS
TRAUMA 1: EN HET LIJF - 27 & 28 JAN (09:00-17:00) 

Haptotherapie is geënt op het laten ervaren, leren, enz. aan het lijf. Echter, trauma neemt ruimte in en maakt het in vrijheid beschikbaar zijn van het lichaam moeizaam. Bovendien raak je een lichaam aan dat trauma nog in zich draagt; de aanraking kan veel oproepen en zelfs onwenselijk zijn. In deze nascholing wordt aandacht geschonken aan arousal regulatie, de betekenis daarvan binnen trauma, alsook het verschil met hechtingsproblematiek.
Lees verder...

Bijdrage:  zie website

Jolan Roose & Marianne Houben * info@2thepoint.life
AANMELDEN TRAUMA 1: EN HET LIJF
MINDFULNESS MBSR - 1 FEB (19:30-22:00) 

Onze geest is als een wild paard. En een wild paard tem je om het te kunnen berijden, niet om er een tamme ouwe knol van te maken.Mindfulness is een vaardigheid die iedereen kan leren. Wat niet wil zeggen dat het gemakkelijk is. Het gaat met vallen en opstaan, net als fietsen. En net zoals je niet leert fietsen door erover te lezen, zo leer je mindfulness niet uit een boekje. Je moet het zelf doen en ervaren.Tijdens de training krijg je iedere les een aantal nieuwe meditatie-oefeningen aangeboden die we oefenen en bespreken. En die je ook als opdracht mee naar huis krijgt. Eigenlijk is dit het belangrijkste onderdeel van de midfulness training want daar valt het meeste te ontdekken. Je registreert dagelijks in je werkboek je ervaringen. En hoe meer en vaker je oefent, hoe meer resultaat. Lees verder...

Bijdrage:  €  325,- (incl. werkmap, geluidsbestanden en stiltemiddag)

Marie-Anne Berends * 06 2459 3632 * info@lesinmindfulness.nl
AANMELDEN MINDFULNESS MBSR
IN BALANS MET JE EMOTIES - 23 JAN (13:00-17:30) 

Hoe behoud je de balans en je (veer)kracht in deze tijden? Je emoties vormen een belangrijke sleutel! Allereerst is het ruimte geven aan je emotionele ervaring fundamentele zelfzorg. Daarnaast zijn emoties waardevolle en belangrijke boodschappers die een enorme hoeveelheid energie en informatie bevatten. Ontdek tijdens deze Dynamic Emotional Integration® workshop hoe je respectvol met al je elementen en al je emoties kunt (samen)werken en ontdek de geschenken die zij brengen. Lees verder...

Bijdrage:  € 55,-  ( incl. koffie, thee, wat lekkers, hand-outs & oefeningen)

Annemiek Berkel * tel: 06 5491 0420 * annemiek@soulsparks.nl
AANMELDEN IN BALANS MET JE EMOTIES
Van Stralen, praktijk voor coaching/counseling en training, is tijdens de lock down gewoon open. Alles uiteraard onder de gestelde basisvoorwaarden. Goed om te weten is dat ik beschik over een luchtzuiveringsapparaat en daarnaast gebruik maak van een CO2 meter, welke de benodigde mate van ventilatie aangeeft. 

EMDR
Dit jaar heb ik mij naast Non duaal coaching en therapie ook getraind in EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Deze krachtige methode heeft zijn helende werking ruimschoots wetenschappelijk bewezen en vanaf nu kun je hiervoor ook contact met mij opnemen. EMDR wordt ingezet bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, maar kan ook gebruikt worden voor het installeren van positieve hulpbronnen zoals vertrouwen en kracht. Ik ben blij dat deze therapie bestaat.
Wat staat er verder op de planning?

Cursus Reiki 1
Al tijdens de cursus ben je in staat om jezelf en anderen (en zelfs dieren en vervelende situaties) helende energie te geven. De heling gaat dus breed, zowel fysiek, emotioneel en mentaal als spiritueel. Je kunt jezelf energetisch ondersteunen wanneer en waar je maar wilt, of je in gezelschap bent of niet. Het jezelf voeden met universele levensenergie hoeft niet zichtbaar te zijn voor anderen. Je hoeft er de deur niet voor uit en je bent hierin van niemand anders afhankelijk. Je hebt bij wijze van spreken je persoonlijke energetische EHBO tool – je helende handen -  altijd bij je. Hoe mooi is dat!?
De eerstvolgende cursus in januari is vol. Je kunt je nog wel inschrijven voor 18 en 19 februari. 

Cursus Reiki 2
Als je in bezit bent van Reiki 1 kun je na Reiki 2 energie op afstand geven. Naast dat je energetische kracht met de inwijding van 2 voelbaar toeneemt is het in deze coronatijd ook fijn om, desgewenst, mensen met Reiki 2 te ondersteunen die het fysiek en/of emotioneel zwaar hebben. Mensen die op een of andere manier geconfronteerd worden met (de naweeën) van corona. Je kunt ze dan thuis vanaf jouw bank energetische steun bieden. Uiteraard kun je niets beloven over het effect, maar het geven van levensenergie is altijd liefdevol en daarmee in wezen al helend. Data voor deze training is op aanvraag. 

Ten tijde van corona worden de beide trainingen gegeven in kleine groepen van max 3 deelnemers.

Neem voor vragen over de cursussen, EMDR of andere coaching contact met mij op.

Voor het komende jaar wens ik je via onderstaande haiku:
Dagen vol liefde.
Vertrouwend op het leven,
voelbaar in je hart.

Liefs,

Peggy
trainer coach counselor energetisch & psychosociaal therapeut 
Jouw tijd om te STRALEN is Nu

Peggy van Stralen * 06 4057 4871 * info@vanstralen.nu
lesrooster:
MAANDAG:
 

 

 
09:30 - 10:45 CHI NENG QIGONG wekelijks Pirjo
19:30 - 21:00 HATHA YOGA wekelijks Crescentia
DINSDAG:
 

 

 
19:30 - 22:00 MINDFULNESS TRAINING  8 weekse Marie-Anne
19:30 - 21:00 HATHA YOGA wekelijks Crescentia
WOENSDAG:
 

 

 
09:30 - 11:30 MINDWALK wekelijks Crescentia
18:30 - 20:00 HATHA YIN FLOW wekelijks Ingrid
19:30 - 20:45 YIN YOGA wekelijks Barbara
20:30 - 22:00 HATHA YIN FLOW wekelijks Ingrid
DONDERDAG:
 

 

 
09:30 - 10:30 SENIOREN YOGA wekelijks Ingrid
11:00 - 12:00 SENIOREN YOGA wekelijks Ingrid
18:30 - 20:00 HATHA YIN FLOW wekelijks Ingrid
20:15 - 21:45 HATHA YIN FLOW wekelijks Ingrid
ZONDAG:
 

 

 
10:00 - 12:00 YIN YOGA XL maandelijks Sandra
19:45 - 21:00 STILTE MEDITATIE elke 2e zondag Willemijn
begeleiding, steuntje in de rug:
ACUPUNCTUUR, CHINESE KRUIDEN (TCM) Winni Jansen
COACHING ZINGEVING EN SPIRITUELE VERDIEPING Lisa Ginus
ENERGIE OP BESTELLING Peggy van Stralen
EVEN BIJSTUREN.. Peggy van Stralen
ACT (Acceptance and Commitment Therapy) Peggy van Stralen
VAN WERKDRUK NAAR WERKPLEZIER Yvonne Langelaan
ADEMCOACHING Crescentia Heuvingh
DE NATUUR ALS SPIEGEL Crescentia Heuvingh
TRANCE EN REGRESSIEWERK Annemiek Berkel
LOOPBAAN EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Annemiek Berkel
aanraking, massage:
ACCESBARS & HEALING Yvonne Langelaan
SPORT & ONTSPANNINGSMASSAGE Winni Jansen
TUINE BAMBOO MASSAGE Winni Jansen
CHINESE VOETMASSAGE Winni Jansen
HOT STONE MASSAGE Winni Jansen
REIKI SOULHEALING Peggy van Stralen
SOUL BODY FUSION Peggy van Stralen
bijdrage team Bala:
Bijdrage Barbara Bijkerk
Haiku ter ere van het hart:

Vrij als een vogel?
Het hart lijkt opgesloten.
Vleugels openen!


Bijdrage Peggy van Stralen
vooruitblik programma:
1 feb. MINDFULNESS TRAINING MBSR Marie-Anne Berends
5 feb. SOUNDHEALING & SINGING JOY Tuffie Vos & Sarita Lemmens
12 feb. RELATIES NOGG
13 feb. STADSVERLICHTING - STILTEMEDITATIE Willemijn Westhof
17 feb. GEHECHTHEID Jolan Roose & Marianne Houben
18 feb. CURSUS REIKI I Peggy van Stralen
18 feb. VERVOLGBIJEENKOMST MINDFULNESS  Marie-Anne Berends
5 mrt. ANATOMIE VAN VOETEN EN LOPEN Ruby Halfschepel
12 mrt. OPLOSSINGSGERICHT COACHEN NOGG
13 mrt. STADSVERLICHTING - STILTEMEDITATIE Willemijn Westhof
14 mrt. COACHING BIJ INTIMITEIT EN SEKSUELE PROBLEMATIEK NOGG
18 mrt. DEMONSTRATIE AVOND MEDIUMSCHAP Kitty, Montse & Howard
24 mrt. TRAUMA 2: DISSOCIATIE Jolan Roose & Marianne Houben
25 mrt. VERVOLGBIJEENKOMST MINDFULNESS  Marie-Anne Berends

 
Ons programma wordt dagelijks bijgewerkt: Workshops/Opleidingen
Gun je deze nieuwsbrief aan iemand anders? Voel je vrij om te delen, dankjewel!
 
Adres :                                   
Trompstraat 1                            
1274 SX  Huizen                        
Route                                          


Gratis parkeren op de Naarderstraat om de hoek

Contact :

info@bewustzijnscentrum-bala.nl
www.bewustzijnscentrum-bala.nl

Mailadres wijzigen

Uitschrijven nieuwsbrief
 
Copyright © 2021 Bewustzijnscentrum BALA, All rights reserved.
 
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bewustzijnscentrum BALA · Trompstraat 1 · Huizen, Nh 1271 SX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp