Copy
Scouting Montfoort nieuws!
View this email in your browser
Nieuwsbrief Winter 2015

Blijf op de hoogte!


Scouting Montfoort bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers en daar zijn wij erg trots op. Voor onze jeugdleden zetten zij zich wekelijks weer een uitdagend en gevarieerd programma neer.  

Dit seizoen bestaan we 70 jaar. Eerst bestond onze groep uit twee afdelingen namelijk Dr. Scheapmangroep (jongens) en de Jeanne d'Arc groep (meisjes). In de jaren '90 gingen deze twee groepen samen en vormden zij Scouting Montfoort.

Op 20-21 en 22 mei gaan we met iedereen van Scouting Montfoort een weekend weg! De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang! De uitnodiging ontvang je volgend jaar via de leiding. 

Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de activiteiten binnen Scouting Montfoort. Hou je mailbox in de gaten en mis niks! 

Veel leesplezier!

Stroopwafelactie 

Dit jaar hebben we een record bedrag opgehaald met stroopwafels verkopen!! In totaal € 1.620 euro winst, een mooi bedrag om de contributie laag te houden. 

Materiaalbeheer

Voor ons materiaalbeheerteam zijn we heel hard op zoek naar materiaalbeheerders. We hebben inmiddels al aanmelding van een ouder!! Hier zijn we heel blij mee. 
We zijn op zoek naar een team van ongeveer 4 mensen die gezamenlijk het materiaal wilt onderhouden, hierbij hoort ook het klaar zetten voor de speltakken als zij materiaal aanvragen.

Heb je interesse of ken je iemand die dit leuk vindt? Denk aan opa's, oma's, buren.Als we een aantal aanmeldingen hebben gaan we met deze mensen om tafel zitten om te kijken in welke vorm het beheer het beste gedaan kan worden. Het is een geheel nieuw team en er is dus wat vrijheid om dit op een eigen manier in te richten.

JOTA

Niet alleen in Montfoort en in de rest van Nederland, maar wereldwijd communiceren scoutinggroepen met elkaar tijdens de jaarlijkse JOTA in oktober.  We hebben via Skype contact gemaakt met een andere scoutinggroep. Tijdens de jota stond het thema 'bouw samen een boom' centraal. We maakten een Vlog, seinden met morsecode en we ontcijferden de code van de kluis met behulp van walkie-talkies! We deden dit om er uiteindelijk voor te zorgen dat we samen deze prachtige boom konden bouwen. We hebben er met zijn allen ontzettend veel plezier in gehad!

Bekijk hieronder het filmpje:

Nieuwbouw

We zijn nog steeds druk met de nieuwbouwplannen, we blijven enthousiast! Op het moment zijn we met de gemeente in gesprek over het contract. Hopelijk zijn we er voor de kerst uit en kan er getekend worden! EN DAN!!.... dan begint het echt! De gemeente gaat dan de vloer, muren, dak, ramen en deuren neerzetten en daarna hebben wij 1,5 jaar de tijd om het gebouw aan de binnenkant klaar te maken. Dat wordt nog een hele klus, maar we hebben er heel veel zin in! Alle hulp is hierbij natuurlijk welkom! We zijn specifiek op zoek naar iemand die fondsen kan werven. Zie aan de rechterkant de vacature. 
Hieronder zie je het gebouw dat wij als voorbeeld zien als Scouting gebouw voor Scouting Montfoort.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email

Agenda


Kerst-in
12 december

Nieuwjaarsborrel
vrijwilligers en leden
6 januari

Leidingraad
21 januari

Tienerbal en carnaval light            
5 februari
 

Vacatures


Voor verschillende speltakken zijn we nog op zoek naar leiding
- Esta's
- Meisjes Welpen
- Verkenners

Voor ons stichtingsbestuur zijn we nog op zoek naar
- secretaris
- twee algemeen leden
- fondsenwerver
- materiaalbeheer
Scoutingding - blog
Copyright © 2015 Scouting Montfoort, All rights reserved.