Copy

PapierLab in het Coronatijdperk

Dat uit onzekere, moeilijke tijden toch iets moois kan groeien. Daar hopen wij op, want misschien is het nu hét moment om onze missie - ‘samen scheppen wij de circulaire stad’ - te vervolmaken. 

Massa’s bloemen, groenten, voedsel worden vernietigd, omdat de Coronacrsis onze export lamlegt. Zo worden kwalitatief hoogwaardige producten afval. Maar mensen, kom op nou, dat moeten we toch niet willen? Valt daar nou geen papier van te maken? Wij van het PapierLab Rotterdam denken daar graag over mee met boeren, tuinders en kwekers.
Wij zijn al wat intiatieven en zelfs challenges op het www tegengekomen. Dus er gebeurt gelukkig iets.

Heb jij een vraag, wil je sparren of wil je dat we iets onderzoeken? Neem dan contact met ons op. We denken en helpen graag mee!

Laten we samen niet alleen een circulaire  stad, maar ook een circulaire wereld scheppen.


Digitaal
leesvoer

Op Instagram en Facebook hebben we de afgelopen weken verhalen gepost van vrienden, vrijwilligers en fans van het PapierLab. Ze vertellen waar ze zoal mee bezig zijn.
Werk jij ook met zelfgemaakt of zelfgekocht papier? Laat het ons weten!
Bij deze nodigen we iedereen uit, om foto’s met een verhaal aan info@papierlabrotterdam.nl op te sturen. 
Facebook
Instagram

Scriptores is een Nederlands-Vlaamse vereniging voor kalligrafen. Vier keer per jaar geeft de vereniging een full colour tijdschrift uit dat vol staat met artikelen en foto’s over en voor kalligrafen en papierliefhebbers.

In het nummer dat in het eerste kwartaal van 2020 verscheen werd een prachtig stuk gepubliceerd over van Broek tot Boek, waarbij PapierLab Rotterdam - als ruimte en inspirerende werkplaatsomgeving - ook genoemd werd. 

Lees hier het artikel


Kadobon

 

We merken dat mensen elkaar ook in deze Coronatijd cadeautjes willen geven. Wij hebben kadobonnen op handgeschept papier van €95, €55 en €25 en zo’n bon kun je besteden aan een product van ons. Bijvoorbeeld een workshop in het najaar.
Geef je vriend of vriendin eens een origineel cadeau en sla twee vliegen in één klap bij het aanschaffen van onze kadobon: Je maakt iemand blij en PapierLab ook!

Wil je een kadobon bij ons bestellen, stuur dan een mail naar info@papierlabrotterdam.nl en we sturen hem naar je op.


Senior
Businessmanager gezocht

We publiceerden deze oproep al eerder, maar de vacature is nog steeds niet vervuld! We hebben nu - in deze roerige tijd - de hulp van een ervaren kracht, harder nodig dan ooit!

Op 6 april 2019 opende PapierLab Rotterdam haar deuren en sinds die tijd werkt Marieke de Hoop aan haar missie: behoud van kennis en kunde van ambachtelijk papiermaken en die kunde slim toepassen voor een circulaire economie. 

Dit doet zij samen met een gepassioneerd team van ruim twintig vrijwilligers en een stichtingsbestuur. Onze droom is echter groter dan de huidige capaciteit en daarom zoeken wij per direct de expertise van een ervaren manager bij de verdere groei van PapierLab Rotterdam.

Deze professional zal gaan helpen in het optimaliseren van de exploitatie en in het verbinden van waardevolle partners aan de missie van PapierLab Rotterdam.

Ben jij - of ken jij - deze senior met tijd en heb je zin om te helpen bouwen aan het eerste ambachtelijke PapierLab van Nederland? Neem dan via onze website contact met ons op!

Voor meer info


Workshopnieuws

De in juni geplande workshops zullen - wanneer dat kan - doorgaan. Het maximum aantal deelnemers per workshop zal worden verlaagd van acht naar vier deelnemers. 

We gaan ook experimenteren met een klein aantal deelnemers in het PapierLab (maximaal 4) en daarnaast deelnemers thuis (ook maximaal 4) die we al streamend mee kunnen laten doen met de workshop. De thuisdeelnemers krijgen vooraf een pakket opgestuurd met een simpel
A5-schepraam, droge pulp en aanwijzingen wat je in huis moet hebben om te kunnen gaan scheppen. We zijn het nog aan het organiseren en komen we nieuwe dingen tegen, dan zullen we die ter plekke oplossen.

Nieuwe data voor workshops in het najaar worden in mei bekendgemaakt.


Agenda

Zaterdag 6 juni 2020
van 10.00 tot 16.00 uur: 
Workshop aspergepapier maken


Zaterdag 20 juni 2020
van 13.00 tot 17.00 uur:
PapierClinic door snipper


Zaterdag 27 juni 2020
van 10.00 tot 16.00 uur: 
Basiscursus papier maken

Komt deze nieuwsbrief in je spambox terecht?
Voeg dan de onderstaande mailadressen aan je contacten toe en je ontvangt onze nieuwsbrief voortaan gewoon in je Inbox.

mariekepapier@gmail.com
info@papierlabrotterdam.nl

Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 PapierLab Rotterdam, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp