Copy
Workshops in het PapierLab

In onze vorige nieuwsbrief schreven we dat we druk bezig waren met het ontwikkelen van workshops. We zijn eruit!

Dit voorjaar en zomer zijn er zeven workshops in ons eigen PapierLab.

Samen met Groen doen organiseren we twee workshops: een in Schiebroek en een op het Dakpark in Delfshaven.

Zaterdag 11 mei 2019
W
orkshop aspergepapier maken

Het is mijn grote liefde wanneer we het hebben over hergebruiken van vezels daar waar ze anders bij het restafval terecht komen. Zelfs na het uitkoken van de schillen voor de aspergesoep kun je ze nog gebruiken voor het maken van een bijzondere kwaliteit papier. Aspergeschillen zijn ook geschikt voor het leggen van een papyrus. We kennen het uit Egypte, maar in de papierkunstwereld is het groentepapyrus-idee tot grote kunst verheven. Daar heb je alleen maar je keukenblad voor nodig en een pers. Aspergepapier is doorschijnend en houdt van krimpen. Daar weten kunstenaars ook vaak leuke dingen mee te doen. Kom proeven van de mogelijkheden en de soep die we serveren tijdens de lunch.

Deze workshop wordt gegeven in het PapierLab van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €95-, inclusief lunch
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)
 

Zondag 19 mei en donderdag 20 juni 2019
Workshop Huis- tuin- en keukenpapier maken

Heb jij ook een liefde voor papier? Dan moet je eens ervaren hoe het gemaakt wordt. Je kunt het bijna overal van maken. In deze kennismakingsworkshop op locatie gaan we werken met afval uit de keuken, zoals uienschillen. Marieke neemt je mee in het hele proces en vertelt wat er allemaal mogelijk is als je na afloop thuis aan de slag wilt gaan. Je gaat naar huis met een aantal verschillende zelfgemaakte velletjes papier.

Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met Groen doen:
Zondag 19 mei van 11.00 tot 13.00 uur bij Natuurtalent in Schiebroek.
Donderdag 20 juni van 19.30 tot 21.30 uur op het Dakpark in Delfshaven.
Prijs: €35-, inclusief 3 papiersamples en thee met iets lekkers.
Aanmelden kan via
www.groendoen.org/workshops

Zaterdag 8 juni 2019
Workshop groentepapyrus op basis van asperge


Op deze dag gaan we niet alleen met de aspergeschillen aan de slag, zoals beschreven staat bij de workshop 'aspergepapier maken' van 11 mei. We bereiden nog een paar groenten voor, waarmee we de hele dag papyrus gaan leggen. Kom proeven van de mogelijkheden en de soep die we serveren tijdens de lunch. Deze workshop geven we in samenwerking met de Kantine een project van Foodforthought.

Deze workshop wordt gegeven in het PapierLab van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €95-, inclusief lunch
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)

Woensdag 12 juni 2019
Workshop Zomerpapier

Laat je inspireren door de zomer…
Bloemen, blote benen, de zon in de zee zien zakken, een parasol, palmbomen, rotskusten, kamperen en een tentje. Zomaar wat gedachten die we om gaan zetten in papier. Je hebt in de loop der jaren vast heel wat zomerse papieren verzameld: Een suikerzakje van dat ene leuke tentje op Vlieland. Een foldertje van een expositie die je een paar jaar geleden bezocht. Een toegangskaartje van het museum. Een oude routekaart van de ANWB. Mooi inpakpapier van dat ene souvenir. Een vol puzzelboekje. En als je dat niet hebt. Geen probleem, want dan hebben wij meer dan genoeg! Laat je verrassen door de mogelijkheden!
We mengen de herinneringen aan de zomer met de papierpulp en maken ons eigen zomerpapier! Het wordt een creatieve avond met Marjolein. 


Deze workshop wordt gegeven in het PapierLab van 19.30 tot 21.30 uur
Prijs: €25,- inclusief een kopje koffie of thee
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)

Vrijdag 21 juni 2016
Workshop Souvenirpapier

Souvenirpapier is papier waar je je herinneringen aan toevertrouwt. Je kunt er later een meesterwerk van maken met teksten, tekeningen . Het is het tapijt waar je op loopt, het moodboard waaruit je inspiratie haalt en soms is het al een kunstwerk op zich. Souvenirpapier maken is wet scrapping.

Aan welke papieren, treinkaartjes, museumtickets, de rafelige randen van je zomerjurk of gedroogde bloemblaadjes zitten jouw herinneringen? We werken met krantenwoorden en gevonden gedichten. We verbinden die letters, woorden, gedichten en meegebrachte materialen tijdens het papierschepproces.

Je gaat naar huis met enkele unieke vellen souvenirpapier.

Voor beginners en gevorderden die op een ontspannen manier de combinatie van taal en papier wil ervaren. Ervaring met gedichten schrijven en/of papier maken is niet noodzakelijk.


Deze workshop wordt gegeven in het PapierLab van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €115,- inclusief lunch
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)

Vrijdag 5 en 12 juli 2019
Workshop Verbonden herinneringen


Verbonden herinneringen is een bundel met momenten uit je leven. In deze tweedaagse workshop vang je belangrijke gebeurtenissen en bijzondere momenten uit je leven in en op papier. Je maakt een aantal vellen handgeschept papier en verzamelt flarden die je herinneren aan mensen en gebeurtenissen. Je schrijft fragmenten uit je levensverhaal in de vorm van een gedicht. De bonte verzameling vellen verbind je op de tweede workshopdag tot een persoonlijke bundel. Voor beginners en gevorderden die op een ontspannen manier de combinatie van taal en papier willen beleven. Ervaring met gedichten schrijven en/of papier maken is niet noodzakelijk. 

Deze workshop wordt beide dagen gegeven in het PapierLab van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €190,- inclusief materiaal en lunch
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)

Zaterdag 6 juli 2019
Workshop The making of …... je vakantieboek 

Hoe leuk is het om tijdens je vakantie alle plaatsen waar je bent op te schrijven en de dingen die je bewaart, zoals suikerzakjes en toegangsbewijzen, routekaartjes in een vakantieboek te vangen. Wij gaan met die dingen aan de slag: we versnipperen ze, knippen er leuke vormen uit, vlechten ermee en tenslotte maken we er vrolijk vakantieboek van!

Deze workshop wordt gegeven in het PapierLab van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €115,- inclusief materiaal en lunch
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)

Dinsdag 27 t/m vrijdag 30 augustus 2019
Zomercursus In vier dagen van Broek tot Boek

Een boek van A tot Z
Ontmoetingen tussen woorden, papier en mensen
Ambachten als sleutel voor verbindingen
Delen en vermenigvuldigen

Maak een boek van je broek….. Het kan. We halen alle herinneringen die je met je broek hebt gemaakt op. We schrijven, tekenen, stempelen of drukken de verhalen op je zelfgemaakte papier. Al die papieren en nog vele blanco vellen binden we tot een boek. Dat zijn heel veel technieken waar je in 4 dagen kennis mee maakt. Handpapiermaken, creatief schrijven, stempels, lino’s, looddruk, sjabloondruk, typen op de ouderwetse typemachine en boekbinden op de japanse wijze.

Deze vierdaagse workshop wordt alle dagen gegeven in het PapierLab van 10.00 tot 16.00 uur
Prijs: €380,- inclusief materiaal, koffie en thee en lunch
Aanmelden kan via
onze website (klik op de foto hierboven)

Copyright © 2019 PapierLab Rotterdam, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp