Copy


Open PapierLab

Traditiegetrouw zetten we op de laatste vrijdag van de maand de deuren van het PapierLab weer voor jullie open.
Op 31 januari kan iedereen die geïnteresseerd is in het maken van papier, van 15.00 tot 18.00 uur bij ons in De Kroon langskomen.
Heb je een onderzoeksvraag? Wil je stage lopen, een cursus volgen? Je verdiepen in het maken van pulp en papier van nieuwe grondstoffen? We maken graag samen met jou een ontdekkingstocht. Je bent van harte welkom!


Workshops
in 2020

In de vorige nieuwsbrief hebben we aangekondigd dat er ook in 2020 weer workshops gehouden worden. We zijn blij dat we naast de standaard workshops als de basiscursus papier maken, circulair papier en aspergepapier maken, ook een aantal specials kunnen aanbieden. Zo zal Marchelma van Breugel van Snipper een Papierclinic verzorgen, leert Wilco Lamberts van Grafisch Atelier Minnigh je drukken op versgeschept papier en gaat Leo Hoegen van De Papierderij je vertellen hoe je papier maakt met hout van de spar van de Coolsingel.

Check onze website voor de inhoud van de verschillende workshops. 


Versterking gezocht

Op 6 april 2019 opende PapierLab Rotterdam haar deuren en sinds die tijd werkt Marieke de Hoop aan haar missie: behoud van kennis en kunde van ambachtelijk papiermaken en die kunde slim toepassen voor een circulaire economie. 

Dit doet zij samen met een gepassioneerd team van ruim twintig vrijwilligers en een stichtingsbestuur. Onze droom is echter groter dan de huidige capaciteit en daarom zoeken wij per direct de expertise van een ervaren manager bij de verdere groei van PapierLab Rotterdam.

Deze professional zal gaan helpen in het optimaliseren van de exploitatie en in het verbinden van waardevolle partners aan de missie van PapierLab Rotterdam.

Ben jij, of ken jij, deze senior met tijd en heb je zin om te helpen bouwen aan het eerste ambachtelijke PapierLab van Nederland? Neem dan via onze website contact met ons op! 

We kunnen overigens ook nog steeds hulp van vrijwilligers gebruiken bij het papierscheppen, bij huishoudelijke taken en bij klussen in de PapierLabruimte.
Ook zijn we nog op zoek naar mensen die (als vrijwilliger) mee willen helpen bij het ontwerpen en maken van low-tech en energie-arme droogmethodes en bij het ontwikkelen van een 'hergebruik-van-regenwater-installatie’.

Info over vacatures

Support het PapierLab,
word donateur

Cellulose toegepast in iconische producten, gemaakt van vezelrijke reststromen, biedt oplossingen voor grote uitdagingen waar we nu mee kampen, zoals de belofte van een plasticvrije samenleving. Er is maar beperkte beschikbaarheid van virgin cellulose - gemaakt van bomen. We zullen dan ook veel slimmer gebruik moeten maken van bestaande reststromen, zoals groente- en fruitvezels, om weer binnen de grenzen van onze planeet te produceren.

De kennis en kunde die daarvoor nodig is, is beschikbaar bij ambachtelijke papiermakers zoals Marieke de Hoop. Dankzij het delen van haar expertise in workshops en lezingen weet zij een hele nieuwe generatie designers up to speed te brengen over de kansen die zij ziet in het werken met cellulose reststromen. Dit heeft al geleid tot talloze projecten rondom upcycling van reststromen: Beermatties, preipapier en de Lamperge.

We hebben jullie steun nodig om het ambacht rondom papiermaken uit te dragen en te vertalen naar kansen voor een circulaire economie. Dankzij jouw donatie kan Marieke met de papiermakers om haar heen aan deze missie werken. Op onze website kun je lezen wat de mogelijkheden zijn om je steentje bij te dragen. 

Steun het PapierLab


Agenda

Vrijdag 31 januari 2020

van 15.00 tot 18.00 uur:

Open PapierLab
 

Zaterdag 22 februari 2020

van 10.00 tot 12.30 uur:

Workshop circulair papier maken (ochtend)

van 13.30 tot 16.00 uur:

Workshop circulair papier maken (middag)

 

Zaterdag 7 maart 2020

van 10.00 tot 16.00 uur: 

Workshop basis papier maken

 

Zaterdag 28 maart 2020

van 10.00 tot 16.00 uur: 

Workshop Drukken op versgeschept papier

 

Zaterdag 4 april 2020

van 13.00 tot 17.00 uur:

Papier Clinic door Snipper
 

Zaterdag 9 mei 2020

van 10.00 tot 16.00 uur: 

Workshop papier van de Coolsingel spar


Zaterdag 6 juni 2020

van 10.00 tot 16.00 uur: 

Workshop aspergepapier maken

Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2020 PapierLab Rotterdam, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp