U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor deze dienst op de website CJG Alkmaar

 Vakantie 


De zomervakantie komt weer dichterbij. Vakantie betekent ontspanning, meer tijd voor elkaar en jezelf. Ga je er lekker op uit of blijf je dit keer thuis? Er zitten voordelen aan om thuis te blijven in plaats van weg te gaan. Zo heb je geen files of lange autoritten, je hebt geen stress van het regelen van je vakantie, je blijft in het comfort van je eigen huis en je bespaart gewoon geld. Steeds meer mensen beseffen dat het vakantiegeld ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Zij kiezen er daarom voor om thuis te blijven en een staycation (thuisblijfvakantie) te houden. Dit keer schenken wij vooral aandacht aan activiteiten die de thuisvakantie mogelijk nog aangenamer maken. Wij wensen iedereen een mooie zomer toe!

Thuisvakantie

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een staycation te houden:  Geen zin in de reis, te duur, te warm... Genoeg redenen om lekker thuis te blijven. Terwijl iedereen op vakantie is, is het heerlijk rustig in je eigen buurt. Om optimaal tot rust te komen, hoef je dus helemaal niet ver weg te gaan. Lees de tips voor een geweldige staycation!

lees meer

Zomersportactiviteiten

Alkmaar Sport organiseert op 18 en 19 juli diverse activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar. Kinderen kunnen kennis maken met vier verschillende sporten en er wordt gezamenlijk geluncht. Nieuw dit jaar is het Sportkamp met een spannend avondspel en een overnachting op het middenterrein van de schaatsbaan.

lees meer

VakantieBieb-app

Lezen in de zomervakantie kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is te downloaden op tablet of mobiel. Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin. De dienst is gratis beschikbaar voor alle leden én niet-leden van de Bibliotheek!
Wist je dit: Uit onderzoek blijkt dat kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, maar liefst 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling vallen.

lees meer

Alkmaar aan Zee

Bij Alkmaar aan Zee kunnen kinderen (9-12 jaar) van 18 t/m 22 juli onder leiding van professionals een film maken die zij helemaal zelf mogen bedenken. Hierbij zijn ontdekken, spelen en leren belangrijke ingrediënten. Op de laatste dag zal de film vertoond worden aan familie en vriendjes. Bij definitieve inschrijving wordt naar de motivatie van het kind wat mee wil doen gekeken. Deelname kost € 120. Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt gezinnen met een inkomen tot maximaal 120% van het bijstandsniveau. Met de AlkmaarPas in combinatie met de voucher uit het 'Kinderen doen mee'-boekje is deelname kosteloos.

lees meer

Lekker spelen!

Een overzicht van speeltuinen en speel-o-theken in de buurt

Speeltuin O.K.B.
Speeltuin 't Span
Speeltuin de Hoef
Speeltuin de Jeugdhoek
Speel-o-theek de Speelboeg
Speel-o-theek Overdie

Vervelen is gezond

Zijn er wel eens momenten waarop je kinderen niets te doen hebben? En geef jij daar als ouder ruimte aan? Het blijkt namelijk belangrijk te zijn voor kinderen om zich af en toe te vervelen. Hieruit ontstaat creativiteit: het zijn die momenten waarop je kind zelf tot een actie komt. Verveel-momenten zo blijkt uit onderzoek, zijn dus hartstikke gezond. Vervelen klinkt zo negatief, maar het is dus eigenlijk iets positiefs!
Duurt de verveling te lang, dan kun je kinderen op weg helpen om een activiteit te bedenken. 
- stel vragen wat het kind zou willen doen
- geef een paar actieve voorbeelden: buiten fietsen, muziek maken of luisteren, een puzzel (af)maken. Zo komen ze zelf ook op ideeën. 
In onze drukke agenda's van school, sport, vrienden, huiswerk, en al die andere zaken is het dus best goed om lege momenten te hebben. Niet alleen voor de kinderen trouwens... 

bron:© Family Factory Nederland

Het CJG op TV!

Het CJG was in juni te zien in het lifestyle- en woonprogramma Woontips van RTL4. Opvoedadviseur Hilda en Jeugd&Gezinscoach Winde vertellen beide over hun werk bij het CJG.

bekijk de film

Activiteiten en cursusaanbod

Het CJG biedt allerlei cursussen en bijeenkomsten over opgroeien en opvoeden. Meer actueel cursusaanbod en andere activiteiten zijn te vinden op onze site.

Contact

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 - 17.00 uur via 088-0100560.
Ons mailadres is info@cjgalkmaar.nl. 
Wil je weten wat het CJG allemaal doet? Bekijk dan onze site.
Wij zijn ook op Facebook te vinden.
Locaties:
Oost: Merwedestraat 4, 1823 VK Alkmaar
Noord: Arubastraat 2 (in wijkcentrum Mare Nostrum), 1825 PV Alkmaar
Zuid: van Alphenstraat 9, 1813 KG Alkmaar
Schermer: Hornplein 8, 1636 XE Schermerhorn
Graft de Rijp: Jan Ploegerlaan 1d,1483 VR de Rijp
    
CJG Alkmaar (088) 0100560
E-mail: info@cjgalkmaar.nl
www.cjgalkmaar.nl
 
Email Marketing Powered by MailChimp
Copyright © 2016 CJG Alkmaar, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser