Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor deze dienst op de website CJG Alkmaar of op een andere manier.

Sociaal netwerk


De meeste mensen hebben een sociaal netwerk (familie, vrienden of kennissen) waar zij in bepaalde situaties een beroep op kunnen doen. Dat is fijn, want gezinnen kunnen meer aan, als er anderen zijn die hen praktisch en emotioneel ondersteunen. Denk hierbij aan uitwisseling over de opvoeding, oppassen, en boodschappen doen bij ziek en zeer. Desondanks wringen velen zich vaak in allerlei bochten en maken het zichzelf moeilijk, omdat zij geen hulp aan anderen willen vragen. En dat terwijl de meeste mensen juist graag willen helpen. Daar kom je pas achter als je durft te vragen! Dan ontdek je dat veel mensen het ook gewoon leuk vinden om iets voor een ander te doen. Bijvoorbeeld als je een andere ouder op het schoolplein vraagt je kind voor een keertje op te vangen. Hieronder staan meerdere mogelijkheden voor onderlinge ontmoeting en maatjesprojecten, op verschillend vlak.

Buddy

Kinderen en jongeren kunnen zich tijdens of na de scheiding van hun ouders alleen, boos, verdrietig of onbegrepen voelen. Dan kan het helpen om er met een buddy (online) over te praten en ervaringen uit te wisselen. Villa Pinedo helpt bij het vinden een buddy. Ook zijn zij op zoek naar jongeren die anderen een luisterend oor willen bieden. 

lees meer

Grootouders

Niemand in de familie heeft een vergelijkbare positie als een grootouder. Kinderen voelen heel goed aan dat de band die ze met hen opbouwen blijvend is. Grootouders zijn dus belangrijke hechtingspersonen. Opa’s en oma’s kunnen streng zijn indien nodig, maar ze kunnen de kleinkinderen ook zeker af en toe een beetje verwennen. Dat maakt hen speciaal en onmisbaar in het leven van kinderen.  

lees meer

Opvoedspreekuur op scholen

Naast de reguliere spreekuren op het CJG is het inmiddels op meerdere basisscholen mogelijk het Opvoedspreekuur te bezoeken. Je kunt hier zonder afspraak terecht met alle vragen over de opvoeding, ongeacht op welke school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal je kind zit. Weet je het even niet of wil je weten of je het goed doet? Kom dan gerust langs bij de opvoedadviseur en bekijk samen wat je al doet of kunt doen in jouw opvoedsituatie.

lees meer

Ouders online

Het is ook mogelijk om online in gesprek te gaan met andere ouders/verzorgers. Via onderstaande link kom je op een forum-pagina van het CJG in samenwerking met Ouders Online. Hier vind je allerlei forum-onderwerpen over onder andere zwanger worden, zwanger zijn, opgroeien en opvoeden.

lees meer

Woensdagochtendcafé

Ouders van kinderen van 0-4 jaar kunnen elkaar elke tweede woensdag van de maand ontmoeten in het Woensdagochtendcafé van 10.00- 11.30 uur in Wijkcentrum Overdie. Ouders/verzorgers zijn van harte welkom voor kopje koffie of thee. De kinderen kunnen lekker spelen, terwijl de ouders (als zij willen) met elkaar in gesprek gaan en tips uitwisselen over de opvoeding.

lees meer

City trainer


Alkmaar vindt het belangrijk dat inwoners van Alkmaar betrokken zijn bij de activiteiten die in hun eigen wijk georganiseerd worden. Met het Citytrainer project wordt aan deze wens tegemoet gekomen. De training is bedoeld voor enthousiaste jongeren (14 en 21 jaar) die goede ideeën hebben over het organiseren van sportieve activiteiten in de wijk, in de stad of bij een vereniging.  De eerstvolgende cursus start komend voorjaar. Aanmelden: m.vanderwelle@alkmaarsport.nl.
 

Kinderen & Emoties

Kinderen en emoties; hoe ga je daar mee om? Kinderen moeten alles nog leren als ze geboren worden. Eigen emoties leren kennen en ermee omgaan vergroot enorm het zelfvertrouwen van je kind. 

bekijk de video

Speel je Wijs-festival

Op woensdag 15 maart organiseert het CJG een middag vol leuke activiteiten: het Speel je Wijs festival. Het festival vindt plaats in wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 en duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Allerlei organisaties doen mee, zoals Humanitas en Speel-o-theek Overdie. Er zijn diverse workshops te doen, zoals Ouder&Kind yoga, Muziek op Schoot en Dans. In het 'Terugspeeltheater' worden herkenbare opvoed-situaties nagespeeld (door studenten van InHolland) én besproken. Ouders en kinderen zijn welkom op dit gratis festival!

lees meer
 

Activiteiten en cursusaanbod

Het CJG biedt allerlei cursussen en bijeenkomsten over opgroeien en opvoeden. Meer actueel cursusaanbod en andere activiteiten zijn te vinden op onze site.

Contact

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 - 17.00 uur via 088-0100560.
Ons mailadres is info@cjgalkmaar.nl. 
Wil je weten wat het CJG allemaal doet? Bekijk dan onze site.
Wij zijn ook op Facebook te vinden.
Locaties:
Oost: Merwedestraat 4, 1823 VK Alkmaar
Noord: Arubastraat 2 (in wijkcentrum Mare Nostrum), 1825 PV Alkmaar
Zuid: van Alphenstraat 9, 1813 KG Alkmaar
Schermer: Hornplein 8, 1636 XE Schermerhorn
Graft de Rijp: Jan Ploegerlaan 1d,1483 VR de Rijp
    
CJG Alkmaar (088) 0100560
E-mail: info@cjgalkmaar.nl
www.cjgalkmaar.nl
 
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2017 CJG Alkmaar, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser