Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld voor deze dienst op de website CJG Alkmaar of op een andere manier.

Opvoedvragen


De vakantie is voorbij en het dagelijkse ritme is weer begonnen. Het kan best lastig zijn om de routine weer op te pakken. In de vakantie zijn de regels voor je kind(eren) meestal wat soepeler. Later naar bed, wat vaker een ijsje... Hoe verder je van de 'basis' gedwaald bent, hoe meer moeite het kost om weer terug te keren. Als je daarbij hulp kunt gebruiken, maak dan eens een afspraak bij het Opvoedspreekuur. Ook als je met andere vragen rondloopt, ben je natuurlijk welkom. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de plek waar ouders vanzelfsprekend al binnen komen, gaat het CJG Alkmaar met ingang van dit nieuwe schooljaar ook op meerdere locaties op scholen spreekuur houden. Alle ouders, ongeacht op welke school of kinderdagverblijf/peuterspeelzaal hun kinderen zitten, kunnen hier terecht. Natuurlijk kun je ook nog steeds terecht op het Opvoedspreekuur op de locaties van het CJG.

Herkenbaar?

Opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Komt dit jou bekend voor?
  • Het lijkt of de kinderen altijd ruzie hebben... En ik wil juist zo graag dat het gezellig blijft!
  • Mijn kinderen luisteren niet naar mij. Het lijkt wel of zij de baas zijn in huis.
  • Iedere keer die grote mond, als ik aan mijn dochter vraag of ze iets wil doen. 
  • Mijn kind komt ’s avonds steeds uit bed. Wat kunnen we er aan doen zodat het gewoon gaat slapen?
  • Mijn zoon is 16. Ik mag me nergens meer mee bemoeien. Hij vertelt ook niets meer. Is dat normaal?
Wil je even checken of je op de goede weg zit met je aanpak of heb je behoefte aan advies? Kom naar het Opvoedspreekuur, op school of op het CJG. Samen met de opvoedadviseur kijk je welke oplossingen bij jouw opvoedvraag passen.

Opvoeden weer leuk

Het gezin van Karin was net verhuisd en het werd haar allemaal een beetje teveel thuis alleen met de kinderen. De jeugdverpleegkundige van het CJG adviseerde haar Home-Start. Marja komt sindsdien een keer per week een paar uur over de vloer en dat geeft heel veel rust. Een Home-Start moeder en vrijwilliger vertellen hun verhaal.

lees meer

Vragen voor na schooltijd

Nu de scholen weer begonnen zijn, vraag je vast regelmatig na school aan je kind: 'Hoe was het vandaag?'. Hoogst waarschijnlijk is het antwoord vaak niet meer dan een simpel: 'Leuk!' of 'Stom!'. Niet zo gek, de vraag is tenslotte niet erg inspirerend.
Grote kans dat bijvoorbeeld de vraag: 'Wat wil je dit jaar graag nog leren op school?' meer oplevert. Hier vind je nóg meer originele vragen die je kind of puber uitdagen meer te vertellen over zijn schooldag. 

Relaxte(re) ochtendspits

Je kind op tijd, met een volle maag, gepoetste tanden en een gevulde rugtas op school krijgen: het voelt iedere dag weer als een kleine overwinning als het lukt. Zeker als je zelf niet zo'n ochtendmens bent. Naast de tips hieronder is het CJG op 8 oktober aanwezig op het Peuter- en Kleuterfestival op het Doelenveld met inspirerende tips voor een relaxt(ere) ochtendspits. 

lees meer

Coming-Outdag 

Op 11 oktober is het Coming-Outdag, een internationale feestdag die in het teken staat van 'jezelf kunnen zijn'. Voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is dit vaak minder vanzelfsprekend dan voor de meeste mensen. Geaardheid en genderidentiteit spelen een belangrijke, en soms lastige rol in de ontwikkeling van tieners en kinderen. Ook voor ouders is dit niet altijd een gemakkelijk onderwerp. Van 11-13 oktober organiseren de stuurgroep LHBT van de gemeente Alkmaar, Art1 NHN en Stichting Dreamcatcher een aantal activiteiten die inspelen op dit thema.

lees meer

Speel je Wijs festival

Op 12 oktober organiseert het CJG voor de zevende keer het 'Speel je Wijs' festival voor kinderen én ouders. Het festival vindt plaats in wijkcentrum Mare Nostrum en CJG Noord en duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en voor ouders is er informatie over spelen en opvoeden. Er zijn allerlei gratis workshops en activiteiten te doen. En natuurlijk wordt er ook weer geschminkt!

Klik HIER om een indruk van het Speel je Wijs festival te krijgen. 

Video dagelijkse situaties

Vind jij het leuk om korte video's te maken, die wij op onze Facebookpagina kunnen plaatsen? Het gaat om dagelijkse situaties die je in je gezin tegenkomt.
Mail ons: info@cjgalkmaar.nl

Bekijk HIER de video 'Telefoon'.

Activiteiten en cursusaanbod

Het CJG biedt allerlei cursussen en bijeenkomsten over opgroeien en opvoeden. Meer actueel cursusaanbod en andere activiteiten zijn te vinden op onze site.

Contact

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 - 17.00 uur via 088-0100560.
Ons mailadres is info@cjgalkmaar.nl. 
Wil je weten wat het CJG allemaal doet? Bekijk dan onze site.
Wij zijn ook op Facebook te vinden.
Locaties:
Oost: Merwedestraat 4, 1823 VK Alkmaar
Noord: Arubastraat 2 (in wijkcentrum Mare Nostrum), 1825 PV Alkmaar
Zuid: van Alphenstraat 9, 1813 KG Alkmaar
Schermer: Hornplein 8, 1636 XE Schermerhorn
Graft de Rijp: Jan Ploegerlaan 1d,1483 VR de Rijp
    
CJG Alkmaar (088) 0100560
E-mail: info@cjgalkmaar.nl
www.cjgalkmaar.nl
 
Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2016 CJG Alkmaar, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser