Copy
Hivern – Primavera 2016
Ca l'Antiga
 

Hivern – Primavera 2016

Del 19 de març al 24 d'abril 2016

Al Maresme la tardor té un component fred en els seus colors: argent, blaus grisosos i un sol esvaït. L’hivern, en canvi és de colors més càlids: daurats, rosats matiners i tramuntans, i un sol que al migdia escalfa.

A Ca l’Antiga no podem passar per alt aquests canvis de llum i de colors i volem que siguin els protagonistes de les nostres activitats artístiques plàstiques. Des de l’escultura d’alabastre de Klaus Christ que és forma, llum i transparència amb què vàrem omplir el celler a la tardor des del 30 d’octubre al 15 de novembre, passem a la pintura de Paulí Josa que capta la llum, reflecteix la llum i juga amb les transparències i que exposarem al celler del 19 de març al 24 d’abril.

Paulí Josa

Exposició de pintures i instal·lacions

Paulí Josa “Jocs de llum”
Del 19 de març al 24 d’abril 2016

En Paulí Josa, molt vinculat a Premià de Dalt, entén la llum del Maresme, la seva importància vital i capacitat per definir-ne el territori amb el seu caràcter. Aquest sentiment el té tan arrelat com per a portar-lo a cercar llums definitòries d’arreu del món: Mongòlia, el desert del Sàhara o l’Índia…

Paulí Josa és un artista tècnic, innovador, material i alhora sensorial. Vol que sentim la pintura, que no ens quedem amb una única visió de l’obra, i per aconseguir-ho ens proposa visions paral·leles o divergents.

Llum inside/outside. Color i opacitats. Visionar amb il·luminació i en penombra. Descobrir una, dues o tres visions de la mateixa obra. La llum com mirall, record i metamorfosi. L’exposició que proposa Ca l’Antiga de la mà d’en Paulí és un trajecte per diverses vies, entre llums i foscors, transparències, opacitats i efectes especials.

 

EXPOSICIÓ "JOCS DE LLUM"

Del 19 de març al 24 d’abril 2016

Divendres i dissabtes de 17:00 a 20:00 – Diumenges d’11:00 a 14:00

Vernissage: dissabte 19 de març a les 18:30
Performances: les il·luminacions de la sala i les obres canvien cada mitja hora

Trobades literàries

Trobades literàries

“Vinyoli: poeta i traductor de poetes”
Dissabte 2 d’abril a les 18:30

A l’abril Ca l’Antiga participa en la Setmana Cultural d’enguany de Teià i per tant, hi haurà també literatura a Ca l’Antiga.

Us presentarem un vessant poc conegut de Joan Vinyoli, la de traductor. Vinyoli ens va revelar amb les seves traduccions a en Friedrich Hölderlin i Rainer Maria Rilke, entre d’altres. Ben coneguda és la influència de Rilke sobre Vinyoli – la seva reflexió “La poesia no és cosa de sentiments sinó d’experiències” el va orientar en la seva obra. També són conegudes les seves traduccions d’en Rilke però no és tan coneguda la seva relació amb la poesia de Hölderlin del qual va escriure –“Una altra realitat feta sols de pressentiments i desigs i enyorança d’un altre món que el nostre és el que viu en la poesia de Hölderlin”.

La trobada literària ens permetrà conèixer i escoltar poesia en diverses llengües, de Vinyoli, Hölderlin i Rilke, sorgides directament de la mà del poeta i traductor.

 

TROBADES LITERÀRIES

Lectura de poemes de Joan Vinyoli, Friedrich Hölderlin i Rainer Maria Rilke.

Presentació del llibre de poemes de Friedric Hölderlin que recull les versions de 26 poemes descobertes recentment fetes per Vinyoli els anys 1940 i 1941 i mai publicades fins al 2015.

Dissabte 2 d’abril a les 18:30

Tobias Christ (coeditor) i Francesc Gelonch (poeta)

Microteatre

Microteatre

“Part de mi”
Dissabte 9 d’abril a les 19:00

Apropa't a Ca l'Antiga i gaudeix de l'obra breu "Part de mi", escrita i dirigida per l'Elisenda Guiu i interpretada per la Cristina Solà i el Joan Bentallé.
Sinopsi: "Què pot passar quan algú parla amb el seu pensament i aquest li diu allò que l'altre no vol sentir?"
En acabar l'obra, els actors i l'autora oferiran un col·loqui sobre el fenomen Microteatre i tots els assistents seran convidats a una copa del vi Tempus ofert per Ca l'Antiga i el Celler Serra Sant Mateu de Teià.

 

MICROTEATRE

Obra breu "Part de mi", escrita i dirigida per l'Elisenda Guiu i interpretada per la Cristina Solà i el Joan Bentallé.

Dissabte 9 d’abril a les 19:00
Entrada gratuïta

Klaus Christ

Escultures d’alabastre i serpentí

Klaus Christ “La llum i la transparència de la matèria”
Del 30 d'octubre al 15 de novembre 2015

Ca l’Antiga va acollir a la tardor a un escultor enamorat del Maresme al punt d’instal·lar-se per treballar i crear peces d’art amb el marbre, l’alabastre, el serpentí, la fusta. També per transferir la seva passió d’escultor i amant i practicant de l’art.

Klaus Christ estima la matèria i en esculpir-la es deixa guiar per ella per trobar-ne les formes íntimes, les transparències. A fi de compte, l’esperit de la pedra escollida.

L’exposició - essencialment peces d’alabraste – era un espectacle glamorós amb una perfecta simbiosi de formes, transparències i color.

► veure fotogaleria
Amor i misticisme

Concert i dansa

Galina Escobar, Mireia Zantop, Norma Ros “Amor i misticisme”
Dijous 5 de novembre 2015

L’espectacle de música, cant i dansa de cultures mediterrànies medievals que varen oferir la Galina Escobar, viola d'arc, la Mireia Zantop, percussió i dansa i la Norma Ros, veu i dansa, va ser espectacular de virtuosisme i finesa. Enmarcat per l’escenografia de les escultures d’alabastre el recital va fer honor al seu títol: “Amor i misticisme”.

► veure fotogaleria

Música de barril

Tito Busquets “Steel drums”
Divendres 13 de novembre 2015

Tito Busquests és un especialista únic de la música de barril caribenya. La seva actuació va ser una oportunitat per apropar-se a un instrument melòdic d'origen del Carib resultat del reciclatge de barrils de petroli. Vàrem gaudir de la seva música, d’una exposició de varis d'aquests instruments i la projecció d'imatges preses a Trinidad i Tobago, el seu país d'origen.

Tallers d’escultura a Ca l’Antiga

Tallers d’escultura a Ca l’Antiga

Els 23-24 de gener i 20-21 de febrer 2016

Els tallers d’escultura de Klaus Christ són essencialment pràctics: una pedra a la teva disposició perquè en facis una transformació deixant que ella mateixa guiï les teves mans. Mirar, observar, tocar i treballar la pedra fins que surti la seva ànima. Experiència inoblidable que no necessita preparació prèvia. L’escultura com a mitjà de reflexió i alliberament d’energia.

► veure fotogaleria
Tallers d’escultura a Ca l’Antiga

Propers tallers d’escultura a Ca l’Antiga

Els 19 i 20 de març 2016

Visiteu www.calantiga.org i feu-vos-en amics.
Seguiu-nos a Facebook.
Contacteu-nos a info@calantiga.org.
Facebook
Website

La nostra newsletter està també disponible en castellà, en francès i en anglès: si us plau, contacta'ns si desitja canviar d'idioma.

Copyright © 2016 Ca l'Antiga, All rights reserved.


You can cancel your subscription or update your preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp