Copy
Welcome to our newsletter
View this email in your browser

NEWSLETTER IN ENGLISH SOON

Us presentem el primer número de la nostra NEWSLETTER en català que llencem amb la intenció de posar al corrent de les nostres activitats un nombre més gran de persones que no practiquen les xarxes socials més immediates.

Les Trobades d’Art de Ca l’Antiga - Enguany ha estat l’any de l’estrena i ara que acabem 2014 hem d’agrair moltes coses. GRÀCIES a tots vosaltres que us heu interessat a les nostres activitats. BENVINGUTS a tots vosaltres que d’ara endavant ho fareu. GRÀCIES a tots els artistes que hi han participat. GRÀCIES a totes les persones i institucions públiques i privades que ens heu recolzat i animat. GRÀCIES DE TOT COR i que tingueu un BON ANY 2015.

Ca l'Antiga

Espai cultural

Les Trobades d’Art de Ca l’Antiga van néixer el dia 21 de juny de 2014 amb el desig i la voluntat de donar a conèixer i fer gaudir de la natura, de l’art i de la cultura d’aquest tros de paradís que és el Maresme. Trobades d’Art, activitats artístiques per apropar els artistas i llur obra a la gent que viu aquí i a aquells que ens visiten. Fonamentalment Mediterrània, la nostra visió de l’expressió artística és oberta a altres cultures per intercanviar, per compartir i per descobrir nous horitzons i noves idees.

Entre mar i muntanya, envoltada de pins i de vinya Ca l'Antiga és tradicional i noucentista, d’arquitectura rural i urbana, oberta al sol i al mar, blau o platejat segons l’estació.

A Ca l’Antiga invitem els artistes a lliurar la seva obra tal com ells pensen que s’ha de mostrar, que s’ha d’interpretar. Pintors, escultors, músics, fotògrafs, actors, cantants, ballarins, poetes, escriptors, gent de cinema, gent de teatre, són la nostra motivació i els nostres convidats.

Visiteu www.calantiga-org i feu-vos-en amics.
Seguiu-nos a Facebook.
Contacteu-nos a info@calantiga.org.

Mariàngels Pérez Latorre

2014: el debut de Ca l'Antiga

El dia 21 de juny del 2014 es va inaugurar Ca l’Antiga. El dia més llarg de l’any per al nostre debut. Des d’aquell primer dia de l’estiu s’ha escolat mig any de vida, dos programes, “Estiu” i “Tardor”, i quantes bones experiències!

Ca l’Antiga ha començat el seu camí pel Maresme amb lbjectiu de’oel contribuirà a enriquir la vida cultural del Maresme.

Els nostres primers artistes invitats han estat dos artistes arrelats a Teià i el Masnou. Artistes trencadors i amb un llarg recorregut a les seves espatlles: en Gerard Rosés, pintor, i en Miquel Àngel Anadón, escultor.

Quin goig! Tant el celler com el jardí es varen omplir de personatges corrents i insòlits, d’escenes de la vida cotidiana i de paisatges coneguts. Tot aquest món immòbil tingué un via-à-vis animat i pletòric d’artistes que ens han ofert concerts i performances.

I què dir de l’acollida: més de 300 persones el dia de la inauguració i assistències nodrides o exclusives als espectacles i a les exposicions han superat amb escaig les 1500 persones. Tenim gairebé 500 amics a Facebook, el nostre web acumula els amics i esperem que sereu molts a estimar i demanar aquesta Newsletter.

Estiu 2014

Estiu 2014 - El Maresme

La inauguració de Ca l’Antiga fou el 21 de Juny, el dia més llarg de l’any que obre pas a l’estiu. Més de 300 persones varen assistir al concert d’obertura de l’Adolf Pla, Monpou i Granados al programa. Els alcaldes de Teià, Josep Botey i d’Alella, Andreu Francisco i el Regidor de Cultura del Masnou, Jaume Oliveras van tenir paraules de benvinguda i de recolzament a l’Associació de Ca l’Antiga per la seva aportació a la vida cultural dels municipis.

Les Trobades d’Art de Ca l’Antiga comencen amb un personatge central, en Gerard Rosés, envoltat d’altres artistes, músics i autors amics.

En Gerard Rosés és un gran artista, és de Teià, s’estima aquesta terra i la comarca del Maresme, s’estima aquesta llum i és estimat de la gent del poble i d’arreu, no està tancat en un territori i és obert a mirades diferents.

En Gerard Rosés és un pintor de paisatge i de gent, de detall i de relleu. La seva obra no és bidimensional, és més a prop dels baixos relleus antics que no ho sembla si pensem en el material de què estan fets, els fulls de cartó.

Les Trobades d’Estiu han tingut una vessant musical molt atapeïda. En primer lloc el pianista i compositor l’Adolf Plà. Ens va oferir obres de Monpou i Granados. El segon concert va estar a càrrec de Falsterboo violí grup folk liderat per en Eduard Estivill. I el fi de festa estigué a càrrec del cantautor Daniel Lumbreras i de la cantant Hypatia. El poeta i escriptor Juan Antonio Masoliver ens va delectar amb la seva poesia.

► veure galería
Tardor 2014

Tardor 2014 - El moviment

EI Moviment va ser el tema de la segona Trobada d’Art de Ca l’Antiga el mes de Novembre. Una visió del moviment a partir de l’escultura, la dansa i les performances corporals.

L’escultor Miquel Àngel Anadón amb «Moviment: L’instant captat» ens va donar una visió del moviment amb dos vessants: la instantània i la fusió de moviments en un sol moment. Bronzes aeris i grans formats lleugers i gegantins s’han exposat al celler i en l’arquitectura de les terrasses i del jardí.

El vis-à-vis d’aquests moviments ho va donar la la conversa gestual de «Cheers» amb l’Olga LLedói l’Ariadna Hey. Els cossos, els gests, les actituds constitueixen el llenguatge d’una conversa curta i d’allò més normal i tanmateix no ordinària. Dansa a l’aire lliure amb un decorat de xipresos i un públic emmirallat per la conversa-dansa lliure i ritmada, violenta i amical, sonora de les dues ballarines.

El vis-à-vis va continuar amb la performance «Penélope: el moviment sense fi» interpretada per Halkyoni Bouchalaki. La mitologia grega en clau contemporània i resultat fascinant que ens apropa en el temps al nostres orígens literaris, culturals i socials i en la geografia a l’altre extrem del mateix mar que banya els peus d’aquestes muntanyes laietanes. La performance d’Halkyoni en el cau del celler va ser íntima i punyent, encisadora.

► veure galería
Facebook
Website
Copyright © 2014 Ca l'Antiga, All rights reserved.


You can cancel your subscription or update your preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp