Copy
Nieuwsbrief A&O-fonds Waterschappen
NIEUWSBRIEF
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
NIEUWS
BIJEENKOMSTEN

1000e Loopbaanscan sector waterschappen


Vergunningverlener Jeroen Verhaaff van Waterschap Rivierenland vulde eind 2016 de duizendste Loopbaanscan in. Een jaar na de introductie van het instrument door het A&O-fonds Waterschappen. Programmamanager Bart de Zwart van het fonds verraste hem met bloemen en een opleidingsvoucher. Volgens adviseur organisatieontwikkeling (HR) Henk de Ruiter van Rivierenland is de Loopbaanscan binnen zijn organisatie inmiddels een begrip. In nummer 7 van DE PRAKTIJK ervaringen van Jeroen Verhaaff en Henk de Ruiter met de Loopbaanscan en implementatietips voor organisaties. Ga naar DE PRAKTIJK.
 

Regionale combiworkshops Loopbaan op Peil en Tool Financieel plannen


In 2017 start het A&O-fonds Waterschappen een informatiecampagne richting medewerkers en leidinggevenden om haar instrumenten onder de aandacht te brengen. Om P&O’ers en OR-leden voor te bereiden op mogelijke vragen die medewerkers over deze instrumenten aan hen gaan stellen, organiseert het A&O-fonds regionale combiworkshops. In april worden drie regionale combiworkshops georganiseerd waarbij zowel de aanpak ‘Loopbaan op Peil: 5 stappen voor een goed loopbaangesprek’ als de ‘Tool Financieel plannen: inzicht in jouw financiële loopbaan’ aan de orde komt. P&O’ers en OR-leden kunnen kosteloos deelnemen. Klik hier voor meer informatie over programma, data, locaties en aanmelden.
 

Trainingsdag Loopbaanscan


Op  13 april organiseert het A&O-fonds wederom een trainingsdag over de Loopbaanscan voor P&O-ers en loopbaanprofessionals binnen waterschapsorganisatie. Op de training wordt ingegaan op de vragenlijst, het interpreteren van de resultaten in het rapport, het voeren van het gesprek met de medewerker over de uitkomsten en vervolgstappen en het implementeren van de scan in de organisatie. Deelname aan de training is kosteloos en deelnemers ontvangen na afloop een certificaat. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
 

Start gegevensverzameling HR-monitor 2016


Komende week start de gegevensverzameling voor de HR-monitor 2016. De contactpersonen binnen alle waterschapsorganisatie ontvangen hiervoor een mail met link naar de digitale vragenlijst. Naar verwachting zal in mei de totaalrapportage van de HR-monitor 2016 verschijnen. Aanvullend op deze rapportage zal dit jaar ook voor het eerst een digitaal benchmarkdashboard worden ontwikkeld waarin de gegevens van alle deelnemende organisaties tegen elkaar zijn afgezet. Contactpersonen bij de deelnemende organisaties ontvangen voor dit dashboard een inlogcode.
 

Startbijeenkomst Week van de Loopbaan 2017


Van 13 tot en met 17 november 2017 organiseert het A&O-fonds Waterschappen samen met organisaties in de sector waterschappen de derde editie van de Week van de Loopbaan. Op 20 april vindt van 13.30 tot 16.00 uur in Amersfoort met een startbijeenkomst de aftrap plaats van de voorbereidingsfase. Waterschapsorganisaties die interesse hebben in deelname aan de Week van de Loopbaan zijn van harte welkom. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.
 

Arno van Voorden nieuw bestuurslid


Met ingang van 1 januari 2017 is Arno van Voorden benoemd tot nieuw lid van het algemeen bestuur van het A&O-fonds Waterschappen. Arno is werkzaam als bestuurder bij CNV Overheid en Publieke Diensten en was reeds eerder actief als bestuurslid van het A&O-fonds. Hij volgt hiermee binnen het bestuur zijn collega Maurice Tramper op.
 

Leiderschapsprogramma loopbaanontwikkeling en mobiliteit: wil jij meedenken?


Leidinggevenden hebben een belangrijke rol in het stimuleren, coachen en faciliteren van hun medewerkers in de ontwikkeling in hun werk en loopbaan. Om leidinggevenden in de sector hierbij te ondersteunen, start het A&O-fonds Waterschappen in 2017 met de ontwikkeling van een leiderschapsprogramma loopbaanontwikkeling en mobiliteit. Samen met professionals uit de sector geeft het fonds invulling aan het programma, afgestemd op de behoeften vanuit de organisaties. Beoogd resultaat: het aanreiken van een aanpak waarmee organisaties zelf de kennis en vaardigheden van leidinggevenden kunnen versterken om medewerkers te stimuleren, coachen en faciliteren in hun loopbaanontwikkeling. Wil jij meedenken over de invulling van dit leiderschapsprogramma? Meld je dan aan via info@aenowaterschappen.nl.
 
Dinsdag 4 april 2017
Regionale combiworkshop Loopbaan op Peil en Tool financieel plannen
Locatie: Zwolle
Tijdstip: 12.00 - 16:00 uur
Klik hier voor het programma en inschrijven

Donderdag 6 april 2017
Regionale combiworkshop Loopbaan op Peil en Tool financieel plannen
Locatie: Eindhoven
Tijdstip: 12.00 - 16:00 uur
Klik hier  voor het programma en inschrijven
Dinsdag 11 april 2017
Regionale combiworkshop Loopbaan op Peil en Tool financieel plannen
Locatie: Utrecht
Tijdstip: 12.00 - 16:00 uur
Klik hier voor het programma en inschrijven

Donderdag 13 april 2017
Training loopbaanscan
Locatie: De Observant, Amersfoort
Tijdstip: 10.00 - 17:00 uur
Klik hier voor het programma en inschrijven

Donderdag 20 april 2017
Startbijeenkomst Week van de Loopbaan
Locatie: De Observant, Amersfoort
Tijdstip: 13.30 - 16:00 uur
Klik hier voor aanmelden

Maandag 13-11 t/m vrijdag 17-11 2017
Week van de Loopbaan

Maandag 11 december 2017
Gezond & Veilig Werken-dag 2017
Locatie: De Observant, Amersfoort
Tijdstip: 10.00 - 17:00 uur
Programma volgt

Copyright © 2017
Alle rechten voorbehouden.


A&O-fonds Waterschappen
Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ DEN HAAG
Je ontvangt onze nieuwsbrief omdat je daarvoor bent ingeschreven.
Voorkeuren aanpassen