Copy
Nieuwsbrief Augustus 2016 A&O-fonds Waterschappen
header
subheader-nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

twitter linkedin website
header-berichten header-bijeenkomsten

HR-festival 13 oktober 2016 voor P&O, Arbo, Kam en OR

Inspirerende sprekers, interessante thema’s, interactieve workshops en nieuwe inzichten. Dat zijn de ingrediënten voor het HR-festival op 13 oktober 2016 in ‘s Hertogenbosch. Het festival wordt georganiseerd door de A&O-fondsen Waterschappen, Provincies en Gemeenten en geldt als hét HR-event voor professionals uit deze drie sectoren: P&O, Arbo, Kam en OR. We gaan in op trends, zoomen in op wat er gebeurt op de werkvloer en hoe het staat met onze persoonlijke ontwikkeling. Laat je inspireren! Kijk voor het programma op www.hrfestival.nl en meld je aan! Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ga naar www.hrfestival.nl.

Aangepaste versie arbocatalogus Biologisch Agentia

Het afgelopen jaar heeft een werkgroep zich gebogen over de arbocatalogus Biologische Agentia. Deze is op diverse punten aangepast en aangevuld met de nieuwste inzichten en praktijkvoorbeelden. Onder andere ten aanzien van de ziekte van Lyme. Ter promotie van de aangepaste arbocatalogus Biologische Agentia stelt het A&O-fonds Waterschapen kosteloos tekenkaarten beschikbaar aan organisaties om te verspreiden onder de medewerkers. Zij kunnen met deze kaart (bankpasformaat) teken eenvoudig verwijderen! Bestellingen doorgeven via info@aenowaterschappen.nl. Ga naar arbocatalogus.

Artikel 6 DE PRAKTIJK: De Dommel aan de slag met Wet banenafspraak

Waterschap De Dommel wil in vijf jaar vijftien arbeidsbeperkten een werkplek bieden. Daarmee verhoogt De Dommel het tempo van de Wet banenafspraak. Het gaat niet vanzelf, vertellen leidinggevende Hein Elemans en personeelsconsulent Anne Martine Lang in artikel 6 van DE PRAKTIJK. “Je moet de bereidheid én de mogelijkheden hebben om mensen een plek te bieden. Niet omdat de wet het zegt, maar omdat de maatschappij het vraagt en De Dommel zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen.” Kortom: je moet als organisatie willen. Ga naar artikel.

Resultaten medewerkersonderzoek 2016

13 organisaties in de sector waterschappen trokken dit voorjaar weer gezamenlijk op bij de uitvoering van een medewerkersonderzoek. Het A&O-fonds Waterschappen en Effectory/InternetSpiegel faciliteerden dit groepstraject. Met een score van 7,4 voor werkplezier, scoren de waterschappen hoger dan de sector Openbaar bestuur en Veiligheid (7,0). Veel andere scores zijn verbeterd vergeleken met het vorige onderzoek twee jaar terug, zoals op het thema ‘resultaatgerichtheid’. Aandachtspunten voor organisaties  in de sector betreffen de thema’s werkdruk, samenwerking en beloning. Alle deelnemers gaan nu zelf aan de slag met de resultaten. Het A&O-fonds faciliteert het komend jaar deze groep met het ophalen en delen van ervaringen en best practices. Het volgende groepstraject voor een gezamenlijk medewerkersonderzoek staat op de planning voor 2019. Ga naar nieuwsbericht en rapporten.

Nog enkele plaatsen voor training RIE Manager Waterschappen

Het A&O-fonds Waterschappen stelt al enkele jaren kosteloos de RIE Manager Waterschappen beschikbaar aan organisaties in de sector waterschappen. In september en oktober organiseert het A&O-fonds Waterschappen in samenwerking met IT&Care, de producent van het instrument, eendaagse praktijkgerichte trainingen over het gebruik van de RIE Manager. Er is zowel een training voor beginners als gevorderden waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn. Kam- en Arbo-professionals die werkzaam zijn in de sector waterschappen en gebruik (willen gaan) maken van de RIE Manager, kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze training. Ga naar informatie over trainingen

Open huis nieuw kantoor A&O-fonds Waterschappen

Begin juli is het A&O-fonds Waterschappen samen met de A&O-fondsen Gemeenten en Provincies verhuisd naar een nieuw kantoorpand in het centrum van Den Haag. Benieuwd naar ons nieuwe onderkomen? Op donderdag 15 september houden we ‘open huis’. Van 16.00-20.00 uur ben je van harte welkom om ons nieuwe pand aan de Fluwelen Burgwal 58 te komen bewonderen en een drankje en hapje met ons te nuttigen. Graag je komst even aanmelden via info@aenowaterschappen.nl.
Tot 15 september!

 

Bijeenkomst Loopbaandialoog

Vrijdag 9 september 2016
10.00 - 13.00 uur
Waterschapshuis, Amersfoort

 

Training RIE Manager voor beginners

Donderdag 22 september
10.00 - 17.00 uur
De Observant, Amersfoort
Programma en aanmelden


Training RIE Manager voor gevorderden

Dinsdag 4 oktober 2016
10.00 - 17.00 uur
De Observant, Amersfoort
Programma en aanmelden

 

HR-festival: Laat je inspireren!

Donderdag 13 oktober 2016
9.15 - 18.00 uur
1931 Congrescentrum Brabanthallen, Den Bosch
Programma en aanmelden


Gezond & Veilig Werken-dag 2016

Maandag 7 november 2016
10.00 - 16.30 uur
Waterschapshuis, Amersfoort
Programma volgt

 

Week van de Loopbaan sector Waterschappen

14 - 18 november 2016


Copyright © 2016
Alle rechten voorbehouden.