Copy
Nieuwsbriefspecial Week van de Loopbaan sector waterschappen
Vandaag start in 22 organisaties binnen de sector waterschappen de tweede editie van de Week van de Loopbaan, een initiatief van het A&O-fonds Waterschappen. Medewerkers kunnen deze week binnen hun waterschaporganisatie deelnemen aan tal van activiteiten gericht op loopbaanontwikkeling, mobiliteit en vakmanschap. In deze nieuwsbrief een impressie vanuit het land.

Een olympische opening

Waterschap de Dommel opent de Week van de Loopbaan op Olympisch niveau. Olympisch kampioen openwaterzwemmen Maarten van de Weijden vertelt tijdens een broodje in het Dommelcafé over zijn droom en waarom dat het ontdekken waard was. Bij Waterschap Aa en Maas volgt na de opening door de directie de theatershow ‘Stop met solliciteren, ga werken!’ Naast twee andere lunchsessies biedt Aa en Maas een groot aantal workshops. Banenplein Limburg trapt vandaag af met de feestelijke openingspresentatie ‘De ambtenaar in de snel veranderende wereld’. Onder de titel Werkvitaminen zijn er deze week 23 workshops en presentaties op verschillende locaties in Limburg. 

Hoe rol jij door je loopbaan?

Medewerkers van Waterschap Hollandse Delta keken afgelopen week vreemd op. De hele week rolde er een grote rode skippybal met vraagtekens over de afdelingen. Via de rode bal werden medewerkers opgeroepen om hun vragen over mobiliteit op een whiteboard bij de lift te schrijven. De antwoorden worden deze week gegeven tijdens de bijeenkomst ‘Hoe rol jij door je loopbaan?” Er is veel belangstelling voor de workshops, meldt Waterschap Hollandse Delta.

Promoten van aanpak Loopbaan op Peil

Loopbaanontwikkeling begint met een goed loopbaangesprek met je leidinggevende. Dat is niet altijd eenvoudig. Om medewerkers en leidinggevenden hierbij te ondersteunen, ontwikkelde het A&O-fonds Waterschappen de aanpak ‘Loopbaan op peil’: 5 stappen voor een goed loopbaangesprek. Centraal in de aanpak staat de ‘praatkaart’. Hierop staan de vijf stappen die belangrijk zijn om in een loopbaangesprek te bespreken. Tijdens de Week van de Loopbaan houden verschillende waterschappen workshops om de aanpak onder medewerkers en leidinggevenden te promoten. Kijk ook op www.loopbaanoppeil.nl

Aan de slag met de Loopbaanscan

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat durf ik? Zit ik nog op de goede plek of ben ik toe aan een nieuwe uitdaging? Tijdens de Week van de Loopbaan geeft een groot aantal waterschappen in workshops uitleg over de Loopbaanscan van het A&O-fonds Waterschappen. Bij verschillende organisaties, zoals Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard, Waterschap Vallei en Veluwe en Wetterskip Fryslân kunnen medewerkers meteen aan de slag met het invullen van de Loopbaanscan. Waterschap Rivierenland kijkt nog een stapje verder vooruit met de workshop ‘Verder na de loopbaanscan’.  Zelf de loopbaanscan invullen? Klik hier. 

Robot Pepper bezoekt Waterschap Vallei en Veluwe

Waterschap Vallei en Veluwe ontvangt woensdag 16 november een bijzondere gast: Pepper de robot. Met zijn grote ogen en knipperende led-verlichting gaat Pepper in gesprek met medewerkers van het waterschap. Voor de masterclass ‘De invloed van robotisering op jouw werk’ neemt hij ook Randall van Poelvoorde mee, professional op het gebied van robotisering. De masterclass bespreekt de impact van digitalisering en robotisering op ons werk en neemt deelnemers mee in de technische ontwikkelingen: hoe digitaal is onze wereld en wat vraagt dat voor mijn manier van werken? Een innovatieve workshop als oppepper.

EVC: jouw werkervaring is goud waard!

Wel de capaciteiten, niet de juiste diploma’s? Kijk dan eens wat een EVC-traject (Erkenning Verworven Competenties) voor jou kan betekenen. De workshop EVC staat deze week op het programma bij verschillende waterschappen. In een EVC-traject legt een medewerker (praktijk)kennis en vaardigheden vast in een landelijk erkend ervaringscertificaat. Is het beschrijven van kennis en vaardigheden belangrijker dan het behalen van een certificaat? Dan is een EVP-traject (Ervaringsprofiel) een alternatief. Bij Hoogheemraadschap van Delfland kunnen medewerkers na de workshop gelijk speeddaten met een EVC-bureau. Klik hier voor meer info over EVC.

Meeloopdagen platform WOW in Week van de Loopbaan

Het Platform WOW (Water ontmoet Water) organiseert tijdens de Week van de Loopbaan meeloopdagen voor medewerkers van waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en havenbedrijven. In totaal doen dit jaar ruim 50 organisaties mee aan dit initiatief dat vorige week al begon met de Week van de WOW-factor. Met 350 deelnemers aan uitwisselingen op alle niveaus is het dit jaar weer een groter succes dan de twee voorgaande jaren. Een dag meelopen bij een andere beheerder is een snelle, makkelijke manier om de kennisdeling in de sector te vergroten, elkaars werelden beter te leren kennen en het netwerk te versterken. Dat kan ook buiten de Week van de Loopbaan. Neem hiervoor contact op met ronald.wielinga@platformwow.nl

Tool Financieel plannen voor je ‘financiële’ loopbaan

Een andere functie, korter werken of een nieuw huis: veranderingen binnen het werk of gezin kunnen financiële gevolgen hebben. Voor nu en voor later. Met de Tool Financieel plannen krijgen medewerkers een duidelijk beeld van hun financiële situatie, nu en in de toekomst. Onder andere de Waterkracht waterschappen en het GBLT houden deze week workshops over dit nieuwe instrument. Het A&O-fonds Waterschappen biedt deze tool kosteloos aan voor medewerkers in de sector waterschappen. Klik hier voor meer informatie over de Tool Financieel plannen.

Loopbaangesprek in een TukTuk

Hulp nodig bij het nadenken over hoe jij in beweging kan komen met je loopbaan? In de Week van de Loopbaan geven verschillende waterschappen medewerkers de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een professionele interne of externe loopbaancoach. Vaak op een verrassende en inspirerende wijze! Zo kan je bij Waterschap Aa en Maas een loopbaanwandeling doen. In Boxtel bij Waterschap de Dommel kun je letterlijk je loopbaan in beweging brengen. Er staat daar een TukTuk klaar voor medewerkers voor een ritje speedcoaching. Wie stapt er in? 

Struinen over loopbaanmarkt

De lokale markten in onder andere Groningen, Houten, Boxtel, Leeuwarden, Zwolle, Doetinchem, Apeldoorn en Rotterdam krijgen er komende week stevige concurrentie bij. Waterschappen in deze plaatsen organiseren dan namelijk voor hun medewerkers een loopbaaninformatiemarkt. Diverse organisaties bemannen in deze week ergens in het land een marktkraam: Het Waterschapshuis,  Wateropleidingen, CIV, NCOI, HWBP De Dijkwerkers, Dutch Water Authorities.

DEELNEMERS
 •  Waterschap Aa en Maas
 • Waterschap Brabantse Delta
 • Hoogheemraadschap van Delfland
 • Waterschap De Dommel
 • Waterschap Drents Overijsselse Delta
 • Wetterskip Fryslân
 • GBLT
 • Het Waterschapshuis
 • Waterschap Hollandse Delta
 • Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
 • Waterschap Noorderzijlvest
 • Waterschap Peel en Maasvallei
 • Regionale Belasting Groep
 • Waterschap Rijn en IJssel
 • Waterschap Rivierenland
 • Waterschap Roer en Overmaas
 • Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
 • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
 • Waterschap Vallei en Veluwe
 • Waterschap Vechtstromen
 • Waterschap Zuiderzeeland
 • Waternet
De Week van de Loopbaan is een initiatief van het A&O-fonds Waterschappen
 Copyright © 2016 Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden heeft aangemeld op onze website. 
 
A&O-fonds Waterschappen
Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ DEN HAAG

www.aenowaterschappen.nl