Copy
Nieuwsbrief Juni 2016 A&O-fonds Waterschappen
header
subheader-nieuwsbrief

Op de hoogte blijven

twitter linkedin website
header-berichten header-bijeenkomsten

Het A&O-fonds Waterschappen gaat verhuizen

Met ingang van 4 juli a.s. gaat het A&O-fonds Waterschappen verhuizen. Samen met de A&O-fondsen Gemeenten en Provincies betrekken we dan een nieuw ingericht pand in het centrum van Den Haag. Met de verhuizing hopen de drie fondsen de huidige samenwerking en kennisuitwisseling nog meer te kunnen stimuleren. Het pand is ingericht volgens het concept van ‘Het Nieuwe Werken’ en biedt de medewerkers hiervoor de benodigde faciliteiten. Voor onze nieuwe adresgegevens, bezoek onze website.

HR-festival 13 oktober 2016 's-Hertogenbosch: programma en aanmelden

Inspirerende sprekers, interessante thema’s, interactieve workshops en nieuwe inzichten. Dat zijn de ingrediënten voor het HR-festival 2016. Het festival wordt georganiseerd door de A&O-fondsen Waterschappen, Provincies en Gemeenten en geldt als hét HR-event voor professionals uit deze drie sectoren: P&O, Arbo, Kam en OR. We gaan in op trends, zoomen in op wat er gebeurt op de werkvloer en hoe het staat met onze persoonlijke ontwikkeling. Laat je inspireren! Kijk voor alle activiteiten op www.hrfestival.nl en meld je aan! Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Artikel 5 DE PRAKTIJK; Zo brengen jouw collega's hun loopbaan in beweging!

In de serie ‘Medewerkers in beweging’ portretteerde het A&O-fonds Waterschappen eind vorig jaar medewerkers van waterschapsorganisaties die een nieuwe loopbaanstap maakten. De verhalen van deze medewerkers zijn nu samengevat in artikel 5 van de serie DE PRAKTIJK. Hierbij staan tevens links naar de video’s en uitgewerkte verhalen. Hiermee leent het artikel zich goed om te verspreiden onder medewerkers via intranet of digitale nieuwsbrief. Ga naar artikel 

Pilot 'Werk en Geld, goed geregeld?!' wint pensioencommunicatieprijs

De pilot 'Werk en Geld, goed geregeld?!' in de sector waterschappen heeft op donderdag 19 mei de pensioencommunicatieprijs van Pensioen Bestuur & Management gewonnen. Het A&O-fonds Waterschappen heeft samen met pensioenuitvoerder APG en MijnGeldzaken.nl uitvoering gegeven aan deze pilot. Ruim 500 medewerkers uit de sector maakten in de pilot gebruik van een online financieel planningsinstrument van MijnGeldzaken.nl. Hiermee kregen zij laagdrempelig inzicht in hun financiële situatie op zowel de korte als lange termijn. Indien gewenst kon men online onafhankelijk advies inwinnen bij een onafhankelijk adviseur. De pilot werd ondersteund met workshops voor medewerkers en P&O'ers. De pilot is in het voorjaar van 2016 afgerond. Het A&O-fonds Waterschappen gaat na de zomer het instrument onder de naam 'Tool Financieel Plannen' wederom kosteloos aanbieden aan medewerkers in de sector.

Trainingen Loopbaanscan voor P&O

Het A&O-fonds waterschappen heeft in het voorjaar met succes een aantal eendaagse trainingen georganiseerd voor P&O’ers over de Loopbaanscan. Bij voldoende belangstelling organiseert het fonds in het najaar wederom trainingen. Dus, ben jij P&O’er of loopbaanprofessionals werkzaam bij een waterschapsorganisatie? Heb je belangstelling om kosteloos een training te volgen over de Loopbaanscan? Stuur dan een mail naar info@aenowaterschappen.nl. Bij voldoende belangstelling informeren wij je over data, locaties en aanmelden. 

Training RIE Manager Waterschappen: beginners en gevorderden

Het A&O-fonds Waterschappen stelt al enkele jaren kosteloos de RIE Manager Waterschappen beschikbaar aan organisaties in de sector waterschappen. Met dit instrument kunnen organisaties een risico-inventarisatie en -evaluatie ‘op maat’ uitvoeren. Na de zomer organiseert het A&O-fonds Waterschappen in samenwerking met IT&Care, de producent van het instrument, eendaagse praktijkgerichte trainingen over het gebruik van de RIE Manager. Er is zowel een training voor beginners als gevorderden. Kam- en Arbo-professionals die werkzaam zijn in de sector waterschappen en gebruik (willen gaan) maken van de RIE Manager, kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze training. Ga naar informatie over trainingen

Succesvolle startbijeenkomst Platform Opleidingsprofessionals

Op donderdag 26 mei vond in Utrecht de startbijeenkomst plaats van het Platform Opleidingsprofessionals sector waterschappen. Achttien opleidingsprofessionals van veertien waterschapsorganisaties namen hieraan deel. Primaire doel van het platform, dat wordt gefaciliteerd door het A&O-fonds Waterschappen, is kennisuitwisseling tussen waterschapsorganisaties op het gebied van leren en ontwikkelen. Tijdens de bijeenkomst werden ervaringen gedeeld rond Learning Management Systems (LMS) en het PBB. Daarnaast werd stilgestaan bij waar iedere organisatie momenteel staat op het gebied van leren en ontwikkelen. Professionals werden ook in de gelegenheid gesteld om op andere gerelateerde onderwerpen actief ervaringen te delen. In het najaar zal het fonds een tweede bijeenkomst van het platform organiseren. Voor meer informatie over het platform mail naar info@aenowaterschappen.nl.

 

Bijeenkomst coördinatoren Week van de Loopbaan

Vrijdag 17 juni 2016
10.00 - 12.30 uur
Seats2Meet, Amersfoort

 

Bijeenkomst Werkgroep Loopbaandialoog

Vrijdag 24 juni 2016
10.00 - 12.30 uur
Waterschapshuis, Amersfoort

 

Training RIE Manager voor beginners

Donderdag 22 september
10.00 - 17.00 uur
De Observant, Amersfoort
Programma en aanmelden


Training RIE Manager voor gevorderden

Dinsdag 4 oktober 2016
10.00 - 17.00 uur
De Observant, Amersfoort
Programma en aanmelden

 

HR-festival: Laat je inspireren!

Donderdag 13 oktober 2016
9.15 - 18.00 uur
1931 Congrescentrum Brabanthallen, Den Bosch
Programma en aanmelden


Gezond & Veilig Werken-dag 2016

Maandag 7 november 2016
10.00 - 16.30 uur
Waterschapshuis, Amersfoort
Programma volgt

 

Week van de Loopbaan sector Waterschappen

14 - 18 november 2016


Copyright © 2016
Alle rechten voorbehouden.