Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

September 2014
Möte med politiker

Tillsammans gör vi Lidköping och Skaraborg starkare!

Fullsatt hörsal i biblioteket när Tillväxt Lidköping bjudit in kommunstyrelsens politiker till diskussion om näringslivsutveckling i Lidköping.
 
Det fanns en tydlig samsyn hos samtliga politikerna om vad de anser är viktigt för en fortsatt näringslivsutveckling i Lidköping. Bra infrastruktur och väl fungerande kommunikationer, ett väl utvecklat och nära samarbete med näringslivet, bra kommunal service och enkel och snabb hantering vid etableringar. En av frågorna som ställdes från publiken var kommunens beslut att bordlägga frågan om delfinansiering av E20.

Bra kommunikationer och infrastruktur är den enskilt viktigaste frågan som näringslivet vill få politikens hjälp att besluta om. Det är också här som det pågår ett intensivt lobbyarbete från alla Sveriges kommuner att få ansvariga politiker att satsa i sin kommun. E20 är och har varit den transportförbindelse som återkommande har engagerat både politiker och näringsliv i Skaraborg. Ett unikt samarbete mellan kommunerna, näringslivet, regionen och regeringen gav till resultat att ekonomiska medel avsattes för utbyggnad av 2 + 2 väg på E20.

Från näringslivets sida vill vi därför uppmana ansvariga politiker i Lidköping att ställa sig bakom den överenskommelse som är gjord och fatta beslut om delfinansiering. 
Bild från Lidköpingsgalan 2013

Lidköpingsgalan 2014.

Efter förra årets succé med över 600 deltagare har vi nöjet att bjuda in till årets Lidköpingsgala i Sparbanken Lidköping Arena den 7 november.

Ta med dig dina arbetskamrater eller kanske all personal på företaget till en oförglömlig galakväll. Fredagen den 7 november är det åter dags för årets fest – Lidköpingsgalan!
Mer information om galan finns på www.galanlidkoping.se och i kommande nyhetsbrev.

 

Noterat

Handel i Lidköping betydligt bättre och mer balanserad än rikssnittet.
Lidköping har en unik balans mellan de olika handelsområdena när det gäller omsättningens fördelning. Det visar en särskild utredning som Tillväxt Lidköping AB och Fastighetsägarna beställt från Handelns Utredningsinstitut (HUI).

Handelns utveckling är en mycket viktig indikator på om invånare och besökare uppskattar utbud, tillgänglighet, närhet och stadens känsla. Lidköping utvecklar sin handel betydligt bättre än jämförbara kommuner och större städer med utbyggd externhandel. Det är därför särskilt glädjande att se hur handel har utvecklat sig i de olika handelsområdena Framnäs, centrumhandel (city) och Änghagen. Läs rapporten här.
Logotyp Restaurang Villa

Nya medlemmar

EJS Skatt och Transaktion AB
Restaurang Villa AB
Werjefelt Design AB
Stadshotellet i Lidköping AB
Knockout Web AB
Elisabeth, Grevegården

Affärsmöten och aktiviteter

30 september, frukostmöte ”Caféstaden Lidköping” (öppet för alla)
2 oktober, lunchmöte Grevegarden (medlemmar)
30 oktober, frukostmöte ”företagsklimatet i Lidköping”, Svenskt Näringsliv (öppet för alla)
7 november, Lidköpingsgalan (öppet för alla)
20 november, Rådslag, speeddating (öppet för alla)
11 december, julavslutning (medlemmar)
Bild lokaler lidköping

Söker du lokal?

Tillväxt Lidköping erbjuder tillsammans med fastighetsägarna en sökservice som visar lediga lokaler och kontor, såväl i privat som i kommunal ägo. Det är Tillväxt Lidköping som sköter sidan administrativt och det är Marcus Johanson du hör av dig till om du vill lägga ut dina lediga objekt. Vi arbetar tillsammans med Lokalguiden, som är en av de ledande aktörerna på marknaden.

Du kan söka på område, typ av lokal och storlek. Klicka på aktuellt objekt och du får mer information om lokalen. Om du inte hittar en lokal som passar dina ändamål kan du skicka in en intresseanmälan. Klicka här för att komma till sidan
Platsvarumärke
Bilder på personal Tillväxt Lidköping
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp