Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

augusti 2016

”Back in business!”

Tillväxt Lidköping
Även denna sommar har visat sig från sin bästa sida, en hel del sol och flera sköna sommarkvällar.
Mycket har hänt och mycket kommer att hända i höst. Befolkningsstatistiken för första halvåret visar ett inflyttningsnetto på 242 personer för Lidköping, bäst i Skaraborg! Handelns utredningsinstitut har kommit med färska siffor om handelns utveckling för 2015 vilket visar på en positiv utveckling för Lidköping. Efter förhandling med ansvariga för Ung Företagsamhets UF-mässa i Skaraborg är det klart att att den genomförs i Sparbanken Lidköping Arena 2018.
 
Under hösten bjuder vi in till ett antal olika aktiviteter t.ex. affärsmöten med Yngve Bergkvist (Ishotellet), krogstafett, chefsnätverk och massa andra aktiviteter.
Svårt att hitta rätt kompetens eller arbetskraft, behov av att anställa rätt person eller arbetspröva inför möjlig anställning?
Tillväxt Lidköping tillsammans med Exportstiftelsen ITM, Nyföretagarcentrum, Almi, Campus Lidköping, IFS, Lidköpings kommun samt arbetsförmedlingen kommer, med start i höst, att driva ett integrationsprojekt. Syftet är att snabba på processen för utlandsfödda med uppehållstillstånd att få arbete, starta företag eller vidareutbilda sig. Vi kommer erbjuda företag i Lidköping en möjlighet att ta emot en praktikant som kan specialutbildas för att passa företagets nuvarande eller framtida anställningsbehov alternativt ge praktikanten erfarenhet av arbete i svenska företag.
 
Vi ser fram emot en skön och innehållsrik höst med intressanta möten och fler besked om nya etableringar. 

”SAVE THE DATE”

Vinnare galan 2015 Foto:Martin Frick
Årets Lidköpingsgala genomförs den 11 november i Sparbanken Lidköping Arena. Efter förra årets succé med över 750 deltagare satsar vi ytterligare med flera nya priser och en mycket välkänd och omtyckt kvinnlig konferencier. Från och med den 5/9 är hemsidan öppen för anmälningar, www.galanlidkoping.se

 

Positiva tongångar från sommarhandeln

Sommarbild Foto:Martin Frick
Sommaren är över för den här gången. Den här sommaren har det varit en hel del turister i stan, lite fler än vanligt om vi får tro signaler från hotellnäringen i vårt område. Flera handlare vittnar om det att varit mycket norrmän i Lidköping.

Det populära stadståget har haft ungefär lika många resenärer som ifjol, cirka 6 000. Stadståget körs från campingen sex dagar i veckan och slussar resenärerna under guidad ledning mellan besöksvärda platser i stan. Vecka 28-30 var det stundtals så många som ville åka att kapaciteten behövt varit dubbelt så stor.

I sommar har vi fått ett nytt och välkommet inslag i centrumbilden, nämligen Motortorsdagar. Under sex torsdagskvällar har Nya stadens torg fyllts av allehanda spännande fordon och antalet besökare har varit stort. Butiker, caféer och restauranger runt torget har fått fler och andra kunder än vanligt, vilket gjort att en del hållit öppet längre.
 

Nya medlemmar

STC
STC Training Lidköping


Noterat

Dags att nominera ett företag till priset för ”Hållbar utveckling” för mer information.
 
Startat företag, ungt företag som vill växa eller intresserad av innovationscheckar gå in på Almis hemsida,
 

Affärsmöten & Aktiviteter

Yngve Bergkvist. Foto Martin Smedsén
7/9 Hållbarhet, kvalitet och ständiga förbättringar, för mer information klicka
15/9 lunchmöte, Yngve Bergqvist, Icehotel Jukkasjärvi, för mer information klicka
15/9 krogstafetten
Oktober
25/10 medlemsmöte, Ember
November
9/11
frukostmöte, Stefan Sebö, ”Skapa världens bästa företag”
11/11 Lidköpingsgalan
Nov frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
30/11 Rådslag Bolagsrådet
December
15/12
medlemsmöte
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration