Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

Mars 2015
Påskbild

Full fart framåt…

Ett händelserikt år väntar och mycket är på gång.
I samband med företagsbesök och kontakter med företagare inser vi att det är mycket som händer i Lidköping. För två veckor sedan var jag på Eurofins tillsammans med en riksdagsledamot för att få information om Eurofins möjligheter och utmaningar. De stärker sina positioner och har det senaste året anställt 14 personer. Ett annat företag som etablerat sig i Lidköping är Smögen Delikatesser AB (Feldts Fisk AB) vilket inneburit 18 arbetstillfällen, dessutom har minst 4 av de anställda flyttat till Lidköping! Vi har även ”Tantens Bageri” på Sockerbruksgatan som startade sin verksamhet i slutet på 2014. De levererar färdiga kakdegar till kunder som därefter enkelt kan grädda sina kakor själva. Slutligen vill jag nämna ett besök jag gjort hos Louise och Magnus Carle som har köpt Korpegården utanför Järpås. De flyttade hit från Stockholm och har många kreativa idéer hur de skall utveckla gården till ett turistmål – inspirerande!

Den 26/3 genomför vi ett frukostmöte med Peter Karvik från Optiker Karvik som kommer att berätta om hur ”nöjda kunder är vägen till framgång”. Den 14/4 är det Boris Lennerhovs tur att presentera hur de jobbar med kundnöjdhet. Missa inte dessa två tillfällen, vi utlovar mycket spännande föredrag anmälan sker via www.tillvaxtlidkoping.se

Som sagt det är mycket som händer i Lidköping och det känns som om det är full fart framåt.

Glad påsk önskar vi på Tillväxt Lidköping!
Fam Ottersten

”ÅRETS LANDSBYGDSFÖRETAG 2014”

Familjen Ottersten med företagen Lunnebergs Lantbruk AB och Fastigheter i Lunneberg AB vann priset som ”Årets landsbygdsföretag” 2014.
För att vara ett relativt litet företag med 7 anställda inklusive familjen blir man imponerad av hur de har utvecklat sitt företag. Genom en utpräglad entreprenörsanda, kreativitet och ett starkt engagemang för landsbygden har familjen utvecklat sitt familjejordbruk till en mindre koncern med ett modernt jordbruk, kycklinguppfödning, växtodling och fastighetsförvaltning.
Idag drivs företaget av två generationer Ottersten, Göran, Eva, Peter och Frida.
 
”Både Peter och Frida säger att de trivs väldigt bra ihop och de tycker att det är kul att hitta nya projekt som går att utveckla. Utmaningarna ligger i att hitta nya projekt och att förvalta det som föräldrarna byggt upp.”
 
Familjen har aktivt verkat för att det skall finnas attraktiva boenden på landet, och sett potential i fastigheter som andra inte sett. Idag har de 50 hyreslägenheter och har en kö på personer som vill bo i deras fastigheter.
Ett mycket inspirerande landsbygdsföretag som vi önskar fortsatt framgång.
Påskliljor

Handel

Våren är här, och det är mycket som händer på olika håll och kanter. Inom handeln sker ägarbyten och nyöppningar. I förra veckan öppnade lifestylebutiken Inspirera i hörnet Sveagatan-Kopparslagargatan. Veckan innan dess var det dags för nya klädbutiken Hanne G med lokaler  på Stenportsgatan, andra våning.  Kjell & Co bygger butik och tar delar av Experts butiksyta vid torget. På Kopparporten flaggas för en ny butik. Tyvärr får vi säga adjö till en av stadens äldsta butiker – Parfymeri Lidköpings Tekniska Affär som upphör inom kort.
 
Inte mindre än 120 handelsföretag  - butiker, caféer, restauranger och frisörer, har anmält intresse för att delta i en EU-ansökan "Innovativ Småstadshandel Skaraborg" Tillväxt Lidköping tillsammans med övriga kommuner i Skaraborg söker EU-pengar för kompetensutveckling inom handel. Besked om projektet godkänns får vi i höst.
 
Till helgen byter vi till sommartid. Skönt! Sedan väntar påsken – en allt viktigare handelshelg på senare år!
 
Magnus Franzén, Handelsutvecklare
Stena

Nya medlemmar

Säkerhetstjänst i Skaraborg AB
Lidköpings Husbilar AB
CK´s Marin & Fordonsservice AB 
Näringslivsfastigheter I Lidköping AB 
Stena Recycling AB
 

Noterat

Campus Lidköping erbjuder företagsanpassade kortkurser i samarbete med Tillväxt Lidköping, för mer information se hemsidan för Campus Lidköping

Affärsmöten & Aktiviteter

26/3 frukostmöte, ”Nöjda kunder, vägen till framgång”, Peter Karvik
14/4 lunchmöte, föredrag Boris Lennerhov, Koncernchef Gekås
16/4 rådslag Bolagsrådet, Företagsklimatet i Lidköping, bäst i Sverige
28/5 stormöte med politiker i kommunstyrelsen
11/6 afterwork/medlemsmöte sommaravslutning
20/8 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
?/9 lunchmöte, föredrag Pia Sundhage alt. Carolina Klüft
16/10 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
6/11 Lidköpingsgalan
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 medlemsmöte julavslutning
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 

 
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp