Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

Augusti 2014

Sommar och statistik, bättre än förväntat!

Semestrar och ledigheter börjar lida mot sitt slut, och efter en nästan magisk svensk sommar känns det inspirerande att få starta arbetet igen.

Under första halvåret har det kommit flera rapporter som pekar på en positiv trend. Företagsklimat 79 plats (förbättring 25 platser), nettoinflyttning 151 personer (71 fler än föregående år) samt försäljningsindex 108 för daglivaror och 105 för
sällanköpsvaror (störst förbättring i Skaraborg), antal företag och arbetsställen per 1000 invånare fortsätter att öka (mer än riksgenomsnittet). Nu är det viktigt att vi fortsätter arbetet med att driva på utvecklingen och att marknadsföra Lidköping, tillsammans gör vi Lidköping starkare!

Det är mycket som kommer att hända under hösten, en handelsstrategi för hela Lidköping skall arbetas fram, ett allmänt möte med våra politiker innan valet, fortsatta affärsmöten och slutligen en favorit i repris, Lidköpingsgalan den 7 november.

Vi ser fram emot en innehållsrik höst.

En ”handlingens man”.

Måndagen den 18 augusti började Magnus Franzén som ny handelsutvecklare i Lidköping. Hans uppgift blir att arbeta för utveckling av all handel i Lidköping. Magnus kommer närmast från Skövde där han arbetat som centrumledare under drygt 4 år. Hans kompetens inom handelsutveckling och kommunikation blir en förstärkning i arbetet med att ta fram en handelsstrategi och att driva på utvecklingen av handel – välkommen Magnus!
magnus.franzen@tillvaxtlidkoping.se
Telefon: 0510-77 06 74, 0768-93 97 93
 

Lidköpingsambassadörer en möjlighet för ditt företag.

Lidköpingsambassadörer en möjlighet för ditt företag. Är du behov av att få hjälp med kontakter i andra länder, få hjälp med enklare frågeställningar vid verksamhet i andra länder, då skulle du kunna använda våra Lidköpingsambassadörer.

Lidköpingsambassadörer är en grupp personer från Lidköping med erfarenhet och kompetens från arbete i olika befattningar och branscher över hela världen t.ex. i Kina, USA, Ryssland, Dubai, Danmark, Belgien, Tyskland, Österrike, Schweiz m.fl. länder

Hör av dig om det låter intressant.

 

Nya medlemmar

Verktygsspecialisten Sverige AB
Nordisk Elkraftteknik AB
Knockout Webbyrå AB

Affärsmöten och aktiviteter

3 september, allmän debatt med våra lokalpolitiker om hur de ser på utveckling av Lidköping
26 september, frukostmöte företagspresentationer, särskild inbjudan
15 oktober, lunchmöte Grevegården
7 november, Lidköpingsgalan
11 december julavslutning
Höstens kurser

Noterat

Lidköpings kommun har beslutat att bygga en rondell vid infarten till Jungmansgatan (söder om järnvägsövergången) med syftet att möjliggöra passage in mot centrum vid köbildning. Tillväxt Lidköping har varit delaktig i form av att anordna ett möte med ansvariga politiker och tjänstemän hos företag i området för att belysa trafikproblemet innan beslutet togs.
 
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp