Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

2015
Service

Excellent service…

Jag hade förmånen att för några år sedan lyssna på Bicky Chakraborty, ägare och Vd för Elite Hotels. Han beskrev sin filosofi när det gäller att få sin personal att leverera excellent service. Bl.a. nämnde han att han hade flera anställda med ursprung och bakgrund från Latin- och Sydamerika som han beskrev hade en särskild känsla och talang för service.
 
Efter att ha varit i Mexiko på semester och bott på hotell förstår jag vad han menar. Det var verkligen inspirerande att se hur personalen gjorde allt för att jag som kund skulle trivas och vilja komma tillbaka. Alltid ett leende, alltid glada och stolta över sitt arbete och sin bakgrund.
 
Som inflyttad till Lidköping måste jag säga att detta har vi även i Lidköping – ett välkommande sätt mot besökare och invånare. Lidköping är, skulle jag vilja säga, unikt med sitt positiva bemötande och sin stolthet.
Service och bemötande är det som skapar ett första intryck och dessutom förstärker viljan att komma tillbaka till platsen eller orten. 
Detta är något som vi alla ytterligare kan förstärka och uttrycka – det är attityden som avgör resultatet.

Tillväxt Lidköping kommer under året att erbjuda ett antal tillfällen där det finns möjlighet att lära känna varandra bättre, få inspiration, skapa dialog, kunna påverka beslut och vara delaktig i utvecklingen av Lidköpings företagsklimat.

Vi ser fram emot att kunna leverera excellent service och ett utecklat samarbete under året.
Lidens blommor

Lidens Blommor och Trädgård AB, ”ÅRETS MARKNADSFÖRARE”

Lidens Blommor och Trädgård är med i en unik skara av företag med lång tradition i Lidköping, 111 år gammalt!
Ett familjeföretag där det idag är 4:e generationen med Per, Lasse, Anna-Karin och Kristina Leibel som driver företaget vidare.
Kunderna finns i huvudsak inom en 10 mils radie och kommer både från Skaraborg, Göteborg, Örebro och t.o.m. Norge.
”Vi har några norska kunder som återkommer hit varje år, de bor på campingen och köper växter vilket är riktigt kul, säger Lasse och ler.”
”Dessutom har vi ett samarbete med ett res/bussbolag som återkommande anordnar resor till oss och Rörstrand. Det innebär att vi får hit busslaster med köpsugna kunder, säger Per.”
”Även om vi har många utifrån kommande kunder är det Lidköpingsborna som är våra viktigaste kunder, fortsätter Per.”
Marknadsföringen sker både genom direktreklam, TV, i tidningar, via websidor och på Facebook.
Vad är det då som är drivkraften och ger energi att utveckla företaget?
”Det är att ständigt bli bättre/vara bäst, få nöjda kunder och kunna vara stolta över vår anläggning och vår verksamhet, säger både Lasse och Per och ser nöjda ut”
Lidens Blommor fick priset ”Årets marknadsförare” för deras konsekventa marknadsföring som lockar besökare till Lidköping.
Vi ser fram emot Lidens Blommor och Trädgårds fortsatta utveckling och önskar Per, Lasse och övriga i företaget lycka till i framtiden.
Svensk fastighetsförmedling
Svensk Fastighetsförmedling i Lidköping har blivit utsett till en av Sveriges 20 bästa inom Svensk Fastighetsförmedling – vi gratulerar!
 
Swedish Menu fanns med när Kock VM (Bocuse d'Or) avgjordes i Frankrike i form av kylväskor/”give aways” fyllda med produkter från bl.a. Lidköping och övriga Västsverige.

Handel

Ökat samarbete på gång
Den 29/2 presenterade vi förslaget till Handelsstrategi för 50-tal intresserade. Beslut om handelsstrategi skall tas av kommunen under mars. För mer information om Handelsstrategin gå in på www.tillvaxtlidkoping.se/..
I förra veckan träffades handlarna på Änghagen för att diskutera samarbete. Framför allt kom mötet att handla om olika möjligheter att under gemensam flagg marknadsföra sig för att locka kunder.
Uppslutningen bland handlarna var god och stämningen uppåt. Nu väntar vi på att få se resultatet av vad de kom fram till. Håll ögonen öppna senare i vår!
En fråga som engagerar och som diskuterats i Lidköping av och till ända sedan 2007 är trottoarpratarnas vara eller icke vara.  Förhoppningsvis kan vi komma i mål med den frågan det här året. Rätt hanterad bidrar den till en för besökaren attraktivare stadsmiljö!

Magnus Franzén
Handelsutvecklare

Ny Medlem

Independance Academy AB  - Dansskola

Affärsmöten & Aktiviteter 2015 (preliminärt)

12/3 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
14/4 lunchmöte, föredrag Boris Lennerhov, Koncernchef Gekås
16/4 rådslag Bolagsrådet
21/5 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
28/5 stormöte med politiker i kommunstyrelsen
11/6 afterwork/medlemsmöte sommaravslutning
20/8 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
?/9 lunchmöte, föredrag Pia Sundhage alt. Carolina Klüft
16/10 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
6/11 Lidköpingsgalan
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 medlemsmöte julavslutning
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp