Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

 Juni 2015
Sommarbild

Framtiden är ljus…..

Semester och avkoppling står för dörren och vi är många som ser fram emot en ledighet – sommaren ligger framför oss.

Det har varit ett intensivt första halvår med många möten och mycket arbete för att driva på näringslivsutvecklingen i Lidköping och bl.a.få klart med vissa etableringar. Och när vi går igenom vad som hänt känns det som om ”bollen” är i rullning, det börjar hända saker i Lidköping.

En av utmaningarna som ligger framför oss är att initiera och diskutera hur vi kan hjälpa till att utveckla befintliga företags verksamhet. Vad krävs för att ditt företag skall öka omsättningen med 25, 50 eller 100%?
Behöver du förstora din marknad, sälja mer och fler produkter/tjänster till befintliga eller nya kunder, analysera vad du tjänar pengar på, utveckla din marknadföring och kundkommunikation, hitta nya samarbetspartner m.m. Är din marknad begränsad till Lidköping eller har du kunder både regionalt, nationellt och internationellt?
Frågorna är många men det är viktigt att återkommande ställa sig frågan vad som krävs för att företaget skall öka sin omsättning.
När det gäller nya etableringar är detta en av de strategier som vi använder i Tillväxt Lidköping. Har företaget som vill etablera sig en lokal eller en avsevärt större marknad, lockar företaget kunder och kompetens in till Lidköping.

Slutligen vill vi stämma in i årstiden som vi är mitt inne och som även stämmer med utvecklingen i Lidköping ”framtiden är ljus….”

Tack för ett bra samarbete och vi önskar er en fantastisk sommar!

 
Läckö slott

Noterat

Läckö slott, har blivit utsedd till av Sveriges 5 populäraste landmärken enligt tripadvisor (Travellers choice).
 
Provektor AB med verksamhet i bl.a. Lidköping och Skara har förvärvat Vadsbo Elektriska
 
Aktuella kurser hösten 2015 för företag genom Campus Lidköping.
Linnea Bengtsson som jobbar  med internationella kontakter i Rockford, USA, erbjuder hjälp med affärskontakter, för mer information.
 
Flera aktuella rapporter om bl.a. lönesummornas utveckling i Skaraborg visar på tillväxt i Lidköping men vi växer långsammare är riksgenomsnittet. För mer information.

Handel

De senaste veckorna har det varit extra roligt att arbeta som handelsutvecklare i Lidköping. Det stora intresse som Kjell & Companys butiksöppning vid torget rönte, med långa köer ringlande utanför hela förmiddagen, var fascinerande att skåda.

Några dagar senare blev det klart att Biltema etablerar sig här och bygger där MC-konsult finns idag. Andra spännande etableringar i antågande är Burger King,
kedjan O´Learys som vill etablera en sportbar i gamla tändsticksfabriken Sirius. Vidare ett lekland som söker bygglov i de gamla Starlokalerna i Östra hamnen. Lägg därtill beskedet att kommunstyrelsen godkände förslaget till handelsstrategi med riktlinjer för hur vi vill att handeln långsiktigt ska utvecklas, så är det sammantaget mycket som går i dur just nu.

Avslutningsvis kan nämnas att den kartläggning av köpbeteende som elever från Handelsprogrammet på De la Gardiegymnasiet har gjort på uppdrag av Tillväxt Lidköping är klar. Totalt har de frågat 509 personer i centrum, på Änghagen och på Framnäs. Skall bli mycket intressant att se resultatet!
 

Nya medlemmar

Team Office AB
IDCC i Lidköping AB
Lunnebergs Fastigheter AB

Affärsmöten & Aktiviteter

24/6 afterwork sommaravslutning
7/8 ambassadörsträff (preliminärt)
20/8 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
11/9 studiebesök Borås, ”hur har Borås jobbat med att utveckla staden”
?/9 lunchmöte Pia Sundhage (preliminärt)
16/10 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
13/11 Lidköpingsgalan (obs, ändrat datum)
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 medlemsmöte julavslutning
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp