Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

September 2015

Företagsklimat, vi måste bli bättre…

Rankning enligt Svenskt Näringsliv
Den senaste tiden har det släppts två rapporter som rör företagsklimatet i kommunerna, Svenskt Näringsliv och Sveriges Kommuner och landstings (SKL) respektive rapport. Båda rapporterna visar på en försämring alternativt att Lidköping står still i förhållande till tidigare år.
Svenskt Näringslivs undersökning bygger på svar från ca. 100 företag i Lidköping. Årets resultat visar på en kraftig försämring inom tre områden ”Kommunens konkurrens med företag, Allmänhetens attityder till företagande samt Skolans attityder till företagande”.
SKL gör en liknande undersökning som bygger på intervjuer med företagare som varit i kontakt med kommmunen i någon fråga (t.ex. brandtillsyn, bygglov, markfråga,miljö/hälsa eller serveringstillstånd). Även denna undersökning visar på en försämring förutom när det gäller hantering av serveringstillstånd där det istället är en tydlig förbättring.
 
Om Lidköping bättre skall kunna lyckas med etableringar, utveckling av befintliga företag och att skapa nya arbetstillfällen kräver det att vi får ett avsevärt bättre företagsklimat. Det måste för företagaren upplevas som enkel, snabb och rätt handläggning av tillståndsfrågor. Varje tillfälle och varje ärende som har med företagande att göra måste prioriteras och förbättras. Det handlar om att vi tillsammans med kommunen ”krokar arm” och ständigt jobbar med förbättringar.
 
Vi ser fram emot intensifierat arbete med kommunen angående företagsklimatet och en innhållsrik höst.

Lidköpingsgalan

Galanlidkoping.se
Nu är det dags att boka in årets största fest för näringslivet och idrotten, Lidköpingsgalan! Ta med dig dina arbetskamrater eller dina klubbkamrater på en oförglömlig gala. Tillsammans träffas vi för att hylla årets fantastiska prestationer. Företagare, idrottare, organisationer och enskilda eldsjälar som med drivkraft och energi bidrar till att utveckla Lidköping.
Gå in redan idag och boka biljetter på www.galanlidkoping.se

Handel

Tjejkväll
Oktober står för dörren och vi är i en spännande period med mycket i görningen. Just nu är vi inne i planeringen eller sjösättandet av tre nya koncept som vart och ett ska gynna butikerna, caféerna och restaurangerna i Lidköping.

Ett av dem är Tjejkväll i Lidköping som kommer att äga rum för första gången torsdagen den 29 oktober. Avsikten är att skapa ett bra och årligen återkommande handelsevent under hösten - som vi vet är en för många aktörer viktig period på året. Målet är att locka tjejer i alla åldrar till stan för att shoppa, fika, äta och ha roligt.

Fortfarande är mycket i planeringsstadiet, men vi kan redan nu avslöja att det kommer att erbjudas mycket som känns både lyxigt och flärdfullt denna kväll…

Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

Vänersviks Förvaltning AB
Maraton Invest och Konsult AB
PT Translations AB
Thomas Jansson Consulting AB
Jan Klangs Bilservice AB
EkonomiGruppen Almgren i Lidköping AB

Affärsmöten & Aktiviteter

14/10 lunchmöte, Dennis Westerberg ”Gör det du älskar, älska det du gör”
13/11 Lidköpingsgalan
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 afterwork julavslutning, ”Let´s dance..”
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 

Noterat

Exportstiftelsen i samarbete med Tillväxt Lidköping erbjuder tre internationella seminarier med några av världens främsta föreläsare på plats i Lidköping.
Managing Across Cultures – Dr. Fons Trompenaars, Nederländerna
6 November – 08.30 – 15.00 – Lidbeckska Huset – 2.900:- exkl. moms – lunch ingår
International Trade Marketing and Strategies – Professor Per V. Jenster, NIMI, China
7-8 November – 09.00 – 16.00 – Lidbeckska Huset – 4.900:- exkl. moms – lunch ingår
Change Management – Professor Albert A. Angehrn, INSEAD, Frankrike
9 November – 09.00-16.00 – Lidbeckska Huset – 2.900:- exkl. moms – lunch ingår

Seminarierna erbjuds kostnadsfritt till Tillväxt Lidköpings medlemmar. Begränsat antal platser. Läs mer på www.itmworldwide.org
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp