Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

 Februari 2015
Medlemsvägg

Etableringar, etableringar och inflyttning…

Den 6 februari blev det officiellt att butikskedjan Kjell & Co kommer att etablera sig i Lidköping och den 20 februari släpptes nyheten om Burger King. Detta är två av flera etableringar som de lokala fastighetsägarna tillsammans med Tillväxt Lidköping jobbat med under en längre tid. Det pågår sedan en längre tid ett målinriktat arbete med att locka fler företag till Lidköping. Fram till sommaren kommer vi att få besked från flera intressenter som vill etablera sig i Lidköping

Förutsättningen för att lyckas med etableringar är ett väl fungerande arbete mellan fastighetsägare, kommunens tjänstemän samt en politisk vilja. Detta arbete har kommit en bra bit på väg och fortsätter att utveckla sig positivt. Som information kan vi nämna att samtliga förfrågningar Tillväxt Lidköping får på lokaler och/eller mark regelmässigt skickas ut till Lidköpings fastighetsägare.
Kontinuerligt är det 1- 4 förfrågningar/månad från företag som vill etablera sig och söker nya lokaler eller mark. Sett till de senaste åren rör det sig om ca.10 etableringar/år vilket bidrar till näringslivsutvecklingen i Lidköping.

Vi vill särskilt framhålla det goda arbete som våra fastighetsägare gör i förhandlingar med nya etablerare – de är en direkt orsak till att Lidköping växer!

Lidköpings befolkning ökade med 347 personer under 2014 vilket offentliggjordes av SCB den 19 februari. En mycket positiv signal med tanke på att den skett utan särskilda marknadsföringsinsatser eller ökat bostadsbyggande. Tanken på vad som skulle kunna gå att åstadkomma med rätt marknadsföring och ett ökat bostadsbyggande är kittlande.

Träffar ni intressanta personer, företagare eller intressanta företag, fråga dem om de är intresserade av att veta mer om möjligheterna i Lidköping eller tipsa oss så kontaktar vi dem, "Bli rich i Lich!"
DMA Lidköping

DMA Lidköping AB, ”ÅRETS TILLVÄXTFÖRETAG”

DMA är ett nischat Lidköpingsföretag som är specialister inom konstruktion, tillverkning och montage av specialmaskiner till industrin samt konsulting. I DMA ingår dessutom Lidmaskin med produkten KAMA stångmagasin.
För att vara ett relativt litet företag med 10 anställda blir man imponerad av deras kompetens och kunder. Vad sägs om SKF, Volvo, Sandvik, KMT Precision m.fl. kunder. Med omsättning som har ökat från 9 till nästan 30 MSEK från 2011 till 2013 är det lätt att förstå att de fick Almis pris som ”Årets tillväxtföretag” i Lidköping 2014.
Huvuddelen av deras marknadsföring sker ”via mun till mun” genom befintliga kunder.
”Det som ger energi är att varje kundprojekt är helt unikt, vilket är utvecklande för all personal”, säger Jan Widarsson, ekonomiansvarig.
Vi ser med spänning fram emot DMA Lidköpings fortsatta utveckling och önskar dem fortsatta framgångar.
lidbil

Noterat

Nya medlemmar

Convinto AB
Proffice Sverige AB
 
Närodlat i Lidköping

Handel

God mat från lokala producenter
En lördag för ett par veckor sedan gick jag runt och pratade med torghandlarna som bet ihop i den kalla februarivinden. Totalt var det nog 15-20 handlare denna dag. På det stora hela var de ganska nöjda med torget i Lidköping, inte minst i jämförelse med torgen i många andra städer.
I den torghandelsutredning för Lidköping som presenterades ifjol fanns flera intressanta förslag till förbättringar för torghandeln. Ett av dem var att skapa en Öppen saluhall på torget. I denna skulle finnas lokalt odlat eller lokalproducerat livsmedel.
Just nu undersöker vi möjligheterna att komma vidare med det förslaget under devisen God mat från lokala producenter.
Innovativ småstadshandel i Skaraborg
Tillsammans med övriga kommuner i Skaraborg är vi med i en större EU-ansökan för kompetensutveckling inom handel, besked i juni.

Magnus Franzén, Handelsutvecklare
 

Affärsmöten & Aktiviteter (preliminära datum)

26/2 frukostmöte Handelsstrategi (repetition)
6/3 frukostmöte, ”Nöjda kunder, vägen till framgång”, Peter Karvik
12/3 frukost/medlemsmöte Cupola AB
14/4 lunchmöte, föredrag Boris Lennerhov, Koncernchef Gekås
16/4 rådslag Bolagsrådet, Företagsklimatet i Lidköping, bäst i Sverige
21/5 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
28/5 stormöte med politiker i kommunstyrelsen
11/6 afterwork/medlemsmöte sommaravslutning
20/8 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
?/9 lunchmöte, föredrag Pia Sundhage alt. Carolina Klüft
16/10 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
6/11 Lidköpingsgalan
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 medlemsmöte julavslutning
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med mer information om varje aktivitet.


 
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp