Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

november 2016

En magisk kväll med lokala hjältar

Lotta Bromé
Tack alla ni som var med och gjorde galan till en magisk kväll!
För fjärde gången i ordningen var det återigen dags för årets största fest, Lidköpingsgalan. Med Lotta Bromé som konferencier och några nya priser samt musikunderhållning i form av bandet Counsil blev det en oförglömlig kväll.
 
Syftet med galan är att fira goda prestationer och hylla våra lokala hjältar. Samtliga dessa pristagare bidrar till att Lidköping utvecklas positivt – vi behöver förebilder.
För att citera Christer Strand på InQuire AB som vann priset Årets företagare
”Det är oerhört viktigt att få uppmärksamhet för sin verksamhet vilket skapar en stolthet både bland anställda och samarbetspartners”, slut citat.
 
Vi märkte i år en skillnad när det gäller nomineringar och förslag på pristagare till de olika kategorierna. Betydligt fler hörde av sig och ville nominera och/eller få information om kriterier och vem som stod bakom respektive pris. Detta är ett tecken på ökat engagemang och intresse. 

Om vi skall lyckas med de mål som var och en sätter samt kommunens gemensamma mål är det viktigt att vi på alla sätt ”hejar på” och uppmärksammar goda prestationer – tillsammans gör vi Lidköping starkare!

Från Tillväxt Lidköping vill vi passa på att tacka alla samarbetspartners, sponsorer, prisutdelare, pristagare och deltagare på Lidköpingsgalan, det är ni som gör att det blir en magisk kväll. 
 

InQuire AB, ”Årets företagare 2016”

Inquire årets företagare
InQuire AB tänker, lever och andas logistik. Man skulle kunna säga att de är passionerade. De har lyckats hitta en nisch i en mycket konkurrensutsatt bransch, logistik, där de utifrån ett hållbarhets- och CSR-perspektiv (Corporate Social Responsibility/Socialt ansvar) lyckats få stora aktörer som kunder. De är utifrån en affärsmässig grund en nydanare både i och utanför sin bransch.
- Att bli uppmärksammade när vi gör saker som inte andra företag gör skapar stolthet säger Christer Strand och fortsätter:
- Till exempel när vi tillsammans med Elgiganten fick Svenska inköpspriset på grund av vårt arbetssätt med CSR vilket gav energi. Samma sak kände vi när vi fick priset Årets företagare på Lidköpingsgalan, det stärker sammanhållningen och drivet framåt, det är en fjäder i hatten avslutar Christer med.
 
Fakta om InQuire
Ett logistikföretag med kunder både i Sverige och övriga Norden, huvudkontoret finns i Lidköping. Startade 2010 och är idag 25 anställda med en omsättning på 50 MSEK.
Hemsida: www.inquire.se
Utmaningen: Att se möjligheter och inte hoten, vad kan vi göra?
 
Vi önskar Christer och Inquire lycka till och gratulerar än en gång till priset ”Årets företagare”.
 

 Lidköping attraktivt för handelsetableringar

Espresso house
När Burger King den 2 december slår upp portarna för sin snabbmatsrestaurang på Änghagen är det den tredje stora kedjan som etablerar sig i Lidköping på kort tid. Norska Cubus öppnade i Kopparporten i oktober, svenska Espresso House öppnade på Stenportsgatan i förra veckan och nu är det alltså dags även för denna amerikanska aktör.
Lidköping är sedan länge känt och uppskattat för sitt vackra centrum med många små och charmiga butiker. För en fortsatt positiv handelsutveckling i Lidköping är en bra mix av små unika butiker och välkända kedjeföretag viktig.
Därför är det glädjande att Lidköping är en attraktiv etableringsort för såväl nationella som internationella handelsföretag.
 
Julbelysningen en välkommen vän i mörkret
Så här i början av advent lyses stora delar av centrum upp av välkomnande julbelysning. Det är nu cirka tio år sedan de första julbelysningarna började sättas upp. Nätet har sedan byggts ut år från år. I år har det varit dags att ersätta julbelysningen på Järnvägsgatan och Nicolaigatan och byta ut den mot en ny, likadan som den gamla.
Julbelysningen finansieras i ett samarbete av fastighetsägare, Lidköpings Handelsråd och Lidköpings kommun. Tack till dem för detta ljus i en tid på året då vi behöver det som mest!
 
Black Friday
Black Friday är ett relativt nytt begrepp inom handeln, med inspiration hämtad från USA. Nu tycks det ha etablerat sig på allvar även i Lidköping. Den gångna fredagen var det många handlare i stan som gick ut med frestande erbjudanden - och många kunder som passade på att ta tillfället i akt att köpa till kraftigt reducerade priser.


Magnus Franzén / Handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

Kajsas Friskvård
Kajsas Friskvård AB

Noterat

För tredje året i rad vann Strokirk-Landström "Svenska Publishing priset" i kategorin för produktkataloger med Magazine Segers.

Affärsmöten & Aktiviteter

Vinnande lag
November
30/11 Rådslag Bolagsrådet
Har du goda nyheter?
Går det bra för företaget? Har du tips om andra positiva näringslivsnyheter? Skicka pressinformation eller e-post till oss.
Platsvarumärke
Personal Tillväxt Lidköping
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration