Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

Maj 2015
Fastighetsägare
På bilden några av Lidköpings fastighetsägare; Simon Stenmark, Alf Almqvist, Hasse Stenmark och Jörgen Ehn

Etableringar: fastighetsägare och kommunen – väl fungerande lika med framgång!

En av nycklarna till att få etableringar till en ort är att det finns fastighetsägare som engagerar sig och försöker hitta lösningar som är attraktiva och lockar nya företag till orten. De är lika viktiga när det gäller att erbjuda befintliga företag en möjlighet att utveckla sin verksamhet.
Lidköping har ett flertal fastighetsägare som kontinuerligt försöker att hitta lösningar t.ex. genom nybyggnationer, ny verksamhet i äldre lokaler, ombyggnation av befintliga lokaler, kombination av flera olika verksamheter i samma fastighet m.m.

Om Lidköping skall nå målet med 45 000 invånare år 2030 innebär det bland annat att vi tillsammans måste skapa ca. 3 000 fler jobb till år 2030.  I detta arbete har Lidköpings fastighetsägare en mycket viktig roll, de är en av förutsättningarna för att befintliga företag skall kunna utveckla sin verksamhet och att nya företag kan hitta lokaler i Lidköping.
Den andra parten vid etableringar är kommunen, som ansvarar för detaljplaner och tillståndsfrågor. Med en väl fungerande dialog, enkla och snabba processer blir Lidköping en förebild både lokalt, regionalt och nationellt. Här har vi påbörjat arbetet och kommit en bit på väg men det återstår mycket att göra innan vi blir en förebild.

Det händer saker när det gäller utvecklingen av torget, den 12 maj tog politikerna ett positivt beslut när det gäller att göra stadskärnan i Lidköping attraktiv. Det handlar bl.a. om att förstärka torget som mötesplats genom olika åtgärder.

Vi vill särskilt framhålla Lidköpings engagerade och drivande fastighetsägare – fortsätt det positiva arbetet!
 
Vårmarknad i Lidköping

Evenemang och handel gör Lidköping attraktivt

Evenemangen duggar tätt i Lidköping så här års.
Främst på näthinnan hos mig finns förra veckans folkfest – Vårmarknaden! I ett härligt väder samlades massor av människor i centrum för att shoppa, umgås – och kanske ta en groupie med Samir och Victor.

Ett par veckor tidigare hade Lidköpings öppna saluhall premiär. Regn i luften och gråkallt, men det tycktes varken handlare eller kunder bry sig om. Mycket folk kom till torget och gillade de närproducerade utbudet under tälttaket. I en enkät efteråt svarade handlarna att de var nöjda eller mycket nöjda med saluhallen denna dag.
Fler evenemang väntar. Närmast nästa helg med Kärleksfulla Lidköping med möjlighet till drop-in vigslar och kärleksfulla erbjudanden i handeln.
Under sommaren besöks vi av många turister.
Tillväxt Lidköping, Destinationsbolaget Läckö-Kinnekulle och Lidköpings Handelsråd har i år tagit fram ett späckat rabatthäfte som övernattande turister får. Tanken är att det ska få dem att känna sig extra välkomna, stanna längre och handla mer har.

 
Foto: Vilhelm Storstad

Noterat

Anders Källsson, vd för Erik Thun AB, har fått Patriotiska Sällskapets medalj. Priset delas årligen ut till ett tiotal personer varje år. Den går till personer som med ägarinflytande skapat och utvecklat företag och därmed arbetat för ett bättre Sverige
 
Mer än 400 kaféer har testats inför årets upplaga av White guide café. Lidköping har 9 caféer som är med i årets upplaga varav Konditor Trulsson och Le Petit är nya.
 
Färsk statistik på antalet gästnätter under första kvartalet 2015 visar på en ökning med 800 gästnätter relativt samma period 2014 – vi hoppas att den positiva trenden håller i sig.
 
Är du investerare eller samarbetspartner till en innovatör?
Tillväxt Lidköping har två innovatörer som söker kontakt med en samarbetspartner eller investerare som är intresserad av nya produkter. En av produkterna är patenterad i Sverige och USA, intresserad hör av dig till Tillväxt!
 
”Medflyttarakademi”, vi kommer under året att starta upp en enkel förmedlingstjänst för att hjälpa medlemsföretag när de anställer personal att försöka hitta jobb till deras sambo, maka/make.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT
 

Vårmarknad

Affärsmöten & Aktiviteter

28/5 affärsmöte, Torsten Jansson vd New Wave, särskild inbjudan
28/5 stormöte med politiker i kommunstyrelsen
11/6 afterwork/medlemsmöte sommaravslutning
7/8 ambassadörsträff (preliminärt
20/8 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
?/9 lunchmöte, föredrag Pia Sundhage alt. Carolina Klüft
16/10 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
13/11 Lidköpingsgalan (obs, ändrat datum)
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 medlemsmöte julavslutning
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.

Nya medlemmar

Hasse Stenmark AB
Anextor AB
Veterinärhuset AB
Jason Fastighetsförvaltning

Läs mer om medlemskap...
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp