Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

november 2015

En magisk galakväll!

Vinnare galan
Återigen var det dags för årets största fest, Lidköpingsgalan!
Röda mattor, marschaller, vita dukar, levande ljus, kandelabrar, många vinnare och konferenciern Johan Wester.
Fredagen den 13 november var det dags för den tredje upplagan av Lidköpingsgalan. Med ett delvis nytt upplägg, ny interiör samt en professionell konferencier i form av Johan Wester kan vi konstatera att det blev en succé. Det var med både stolthet och ödmjukhet vi i år slog publikrekord med 750 anmälda deltagare, rekord i antalet sponsorer och rekord i antalet utdelade priser. Lidköpingsgalan är nu en av Västsveriges största näringslivsgalor.
Den största behållningen är att få se och hylla goda prestationer inom näringslivet och idrotten. Som pristagare är det ännu starkare, för att citera en av pristagarna Mia Jonsson (Årets företagare 2015) ”Det var en helt otrolig känsla att som landsbygdsföretagare få stå på scen och höra jublet och få priset.”
Från Tillväxt Lidköping vill vi passa på att tacka alla samarbetspartners, sponsorer, pristagare och deltagare på Lidköpingsgalan för er medverkan, utan er blir det ingen gala.
Avslutningsvis vill jag redan nu bjuda in er till nästa års Lidköpingsgala, boka redan nu den 11 november 2016 i almanackan.

 

Lilla Labäck, ”ÅRETS FÖRETAGARE 2015"

Lilla Labäck Årets företagare 2015
Lilla Labäck är en av Lidköpings många landsbygdsföretag. Med 100 procent fokus på ett hållbart jordbruk och ekologiskt sortiment är Lilla Labäck en föregångare och nydanare i en sedan länge etablerad bransch.
”Att bidra till en bättre värld, genom att odla mer hållbart och långsiktigt, att våra barn skall få riktigt bra mat – det är de största drivkrafterna”, säger Mia. ”
Många följer Lilla Labäcks arbete på sociala medier. Vilket bidrar till ökad kunskap och förståelse för vilket enormt arbete det är att odla ekologiska grönsaker. Mia tycker det är viktigt att kunderna får ett ansikte och en känsla av personlig relation till den som producerar maten vi äter.

Fakta om Lilla Labäck
Familjeföretag som startade 2003, började i liten skala samtidigt som de hade andra arbeten. Producerar ekologiska grönsaker, 20-25 produkter i sortimentet. Kunderna finns bland livsmedelsbutiker och exklusivare restauranger.
Utmaningar
Att hinna förverkliga alla idéer kanske ytterligare förädla produkterna, se möjligheter i ekologisk snabbmat producerat på kvalitetsråvaror.

 
Vi önskar Mia lycka till och gratulerar än en gång till priset ”Årets företagare”!

Handel

Julbelysning

Nordic Rose Bush välkomnar Julstaden Lidköpings besökare

Ibland lyckas man tränga igenom bruset och nå fram till sin målgrupp. Lidköpingsgalan var ett sådant tillfälle, tjejkvällen ett annat. Tjejkvällen överträffade förväntningarna med råge och flera handlare intygar om fyrdubblad omsättning (!) eller mer jämfört med en vanlig torsdag. Så Tjejkvällen återkommer! Nästa år blir det den 27 oktober.
Nu står julhandeln för dörren. Butikerna har fyllt lagren och pyntat butikerna, restaurangerna dukar upp julbord och i caféerna hittar vi lussebullar och pepparkakor. Den vackra julbelysningen är uppe och lyser vackert i centrum. I år är den kompletterad med tre rader Nordic Rose Bush på Kopparslagaregatan. Välkommen till årets julhandel – ska det bli den bästa hittills?


Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

Jimec Lidköping
Calluna AB
Jimec AB
Apex Tool Group AB
AB Bostäder

Affärsmöten & Aktiviteter

bild lunchmöte
2 dec frukostmöte ”Företagsklimat”, Sv Näringsliv
10 dec rådslag, Bolagsrådet (Afterwork har utgått)

 Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration