Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

april 2016

Plötsligt händer det knopparna brister och det är…

Vårbild
Plötsligt händer det och ”bollen” är i rullning!
När vi analyserar vad som har hänt och vad som är på väg att hända känns det som om det börjar lossna på flera områden när det gäller Lidköpings utveckling.
 
Flera nya exploaterare har hört av sig och är intresserade av att investera i Lidköping, både när det gäller bostadsbyggande och kommersiella fastigheter. För första gången på flera år finns det ett spontant intresse från externa företag.
Samma sak ser vi inom handel, det finns idag endast en ledig butikslokal i centrum. Som ni säkert redan vet kommer Cubus att etablera sig i Kopparporten efter det att H&M flyttar till Nya Stadens Torg. H&M inklusive H&M Home som öppnar sin butik den 28 april kommer att få mycket stor betydelse för både handel i centrum och för hur människor rör sig i stadskärnan. AB Bostäders planer på kombinationsfastigheter, handel och bostäder, inklusive parkering framför Systembolaget börjar bli en realitet.
Flera intressenter, utöver Biltema, har anmält intresse att etablera sig längs med väg 184 (Skaravägen) vars inriktning stämmer väl med handelsstrategin.
 
Intresset för informationen om hamnstaden är så stort att kommunen fick byta till en större samlingslokal.
Bollen är i rullning och nu vill det till att vi på alla sätt hjälper till och och underlättar för allt som är på väg att hända i Lidköping.
 

Handelsevenemangen avlöser nu varandra

Vårmarknad
Handelsevenemangen avlöser varandra nu i rask takt. TREND-dagar och Bilbytarhelg har vi nyligen lagt bakom oss. Till helgen firar Änghagens handelscenter 4 år och helgen efter det stundar den klassiska Vårmarknaden med anor 30 år tillbaka i tiden. En riktig folkfest med mycket handel och roliga aktiviteter på torget. Som vanligt har arrangerande Lidköping Handelsråd lyckats få hit riktigt bra artister. I år kommer folkkära Linda Bengtzing och fjolårets Idolvinnare Martin Almgren. Missa inte heller chansen att uppdatera dig på vad som är rätt och fräckt att ha på sig – se modevisningen med kläder och accessoarer från ett flertal butiker i Lidköping! Se hela programmet på Shoppinglidköpings hemsida.

Värt att notera är också kommunfullmäktiges beslut om regler för skyltar utanför butiker, s k trottoarpratare. Syftet är att få ett enhetligt utseende som stärker Lidköping som varumärke, samt underlättar för funktionshindrade.

Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

Ica Kvantum
ICA Hjertberg/Framnäs Livs AB
Stefan Karlsson Konsult och Utvecklings AB
TBA Ekonomi i Lidköping AB
Misco AB
EU Miljötjänst-24 AB

Noterat
Den 3 maj bjuder Upphandlingsenheten i Lidköping in till informationsmöte om hur det är att lämna anbud till en kommun och då främst för livsmedelsupphandling. För mer information se hemsidan.

Internationella seminarium
Som medlem i Tillväxt Lidköping erbjuder ITM (Exportstiftelsen) en möjlighet att delta i seminarier om strategier för export, bearbetning av nya marknader och affärskulturer. Seminarierna leds av några av världens mest kända auktoriteter inom respektive område. För medlemmar i Tillväxt Lidköping är seminarierna kostnadsfria. Seminarierna äger rum mellan 27 - 30 maj i Lidköping. För mer information och anmälan se ITM.

Affärsmöten & Aktiviteter

frukostmöte
April
29/4 lunchmöte, Göran Adlén, trendanalytiker
Maj
20/5 dialogmöte/företagsbesök, politiker, förvaltningschefer
Juni
16/6 medlemsmöte, Lidköpings Biltjänst
21/6 lunchmöte ”Vinnande lag” Bengt Baron, Peter Wallin
September
?/9 frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
15/9 lunchmöte, Yngve Bergqvist, Icehotel Jukkasjärvi
Oktober
14/10 dialogmöte/företagsbesök, politiker, förvaltningschefer
25/10 medlemsmöte
November
11/11 Lidköpingsgalan
Nov frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
30/11 Rådslag Bolagsrådet
December
15/12 medlemsmöte
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration