Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

Oktober 2014
Möte med politiker

Drivet i Lidköping!

Absolent Group AB med huvudkontor i Lidköping börsintroducerar sin verksamhet. Från att vara en regional aktör i Sverige och Norden har Absolent vuxit till att bli en leverantör med tre olika varumärken och internationell marknadsnärvaro. Med tanke på att det  är relativt ovanligt med börsintroduktioner av företag från Skaraborg känns det särskilt roligt när ett företag från Lidköping tar steget.

Ytterligare ett exempel på driv är Bodil Sörman på Resia. Den 13 oktober hade jag tillsammans med ett 40 tal andra förmånen att lyssna på Bodil som är ansvarig för Resias butiker i Lidköping och Skövde. Dessa två butiker omsätter nästan 100 miljoner per år. Bodil beskrev med engagemang och inlevelse sitt arbete i Resia. Det fanns många mycket tänkvärda ledord/fraser som Bodil använder för att motivera sig själv och sin personal t.ex. ”Man vinner sina kunder varje dag, antingen gör man det man tycker om eller så tycker man om det man gör – du väljer”

Det senaste tillskottet till handel i Lidköping är ”blå hallen” på Kinnegatan. Där ägaren Janne Gustavsson såg en affärsmöjlighet i att sälja överbliven inredning från byggnationer och att kombinera det med försäljning av inlämnade varor. Knappt hade de startat sin verksamhet förrän kunderna strömmade till, möjligheterna är alltid större än svårigheterna.

Jag har sagt det förut och säger det igen, det finns ett ”driv” hos entreprenörer och företag i Lidköping.

Tillväxt Lidköping AB:s uppgift är att driva på näringslivsutveckling och underlätta för företagen i frågor mot kommunen samt marknadsföra Lidköping för tänkbara etableringar. En del i detta arbete är att visa på goda exempel och skapa kännedom om våra företag, vi ser därför fram emot ett fortsatt nära samarbete. 
Bild från Lidköpingsgalan 2013

Lidköpingsgalan 2014-11-07

Det är dags för årets största näringslivsträff, Lidköpingsgalan!
Efter förra årets succé med över 600 deltagare siktare vi på ännu fler deltagare.
Tillsammans träffas vi för att hylla ”drivet” i Lidköping – missa inte årets största fest.

Ur programmet 19:00 mingel med bubbel, 20:00-23:00 buffé (smaker från Skaraborg) och prisutdelningar, 23:00- 02:00 Hits du minns, DJ Zeven.
Konferencier Peder Askerlund. 

Bland priserna Årets Landsbygdsföretag, Årets marknadsförare, Årets handlare, Årets entreprenör, Årets tillväxtföretag, Årets företagare, Årets idrottare, Årets idrottspersonlighet, Årets eldsjäl/ungdomsledare, Mot nya guld, Årets idrottsprestation, Nationella/internationella, Medaljörer
Vi är redan över 300 anmälda, gå in och anmäl dig och din personal på www.galanlidkoping.se

 

Nu kartlägger vi handelsutbudet.

Alla som bor i Lidköping vet att vi har ett brett utbud av fina butiker. Och att utbudet blivit ännu bredare sedan Änghagen kom till för ett par år sedan. Men vilka alla är, vem som äger dem, hur stora de är - det har vi faktiskt inte riktigt koll på. Därför har vi påbörjat ett arbete med att kartlägga handeln i Lidköping. Butiker, restauranger, caféer, frisörer och alla andra som säljer varor eller tjänster till privatpersoner.

Syftet är att få en bild av vad som finns och vad som inte finns, är det något som saknas, något som skall förstärkas, då ska vi jobba för att få hit det. Är det något du saknar i Lidköping? Hör gärna av dig, dina synpunkter är värdefulla!
 

Jannes trädgårdstjänst

Nya medlemmar

Jannes Trädgårdstjänst i Lidköping AB
Lidbil AB
Frenbo AB
Elisabeth, Grevegården

Affärsmöten och aktiviteter

30 oktober, frukostmöte ”företagsklimatet i Lidköping”, Svenskt Näringsliv (öppet för alla)
7 november, Lidköpingsgalan (öppet för alla)
20 november, Rådslag, speeddating (öppet för alla)
11 december, julavslutning (medlemmar)
Platsvarumärke
Bilder på personal Tillväxt Lidköping
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp