Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Share
Forward

Nyhetsbrev

April 2015
Påskbild

Engagerar du dig i Lidköpings näringslivsutveckling..

Allt fler företag har bestämt sig för att engagera sig i Tillväxt Lidköping och vara med och påverka Lidköpings utveckling. Idag är det 148 företag som är medlemmar och vi växer med 2-6 företag/månad. Det är med stolthet vi känner att vi fått ert förtroende att få företträda er i viktiga frågor och arbeta för att främja era intressen för Lidköpings bästa.
Ni representerar kommunens alla olika typer av bolag från fåmansbolag till kommunens största företag. Några av er är starkt engagerade i nyföretagandet, andra i etableringsfrågor medan ytterligare andra brinner för hur vi kan bidra till att Lidköping blir en kommun som lockar företagare.
På ert uppdrag driver vi frågorna som har betydelse för de flesta företags utveckling i kommunen. Detta gör vi genom att påverka politiker och tjänstemän att fatta beslut som skapar arbetstillfällen och bidrar till kommunens utveckling.
Tillväxt Lidköping är dessutom Lidköpings största lokala företagsnätverk där ni får möjlighet att träffas för att skapa lokala affärer, utbyta idéer och förslag och utveckla er och era företag. Under 2015 genomför vi mer är 20 olika affärsmöten med tillsammans nästan 500 deltagare.
Är du inte redan medlem, gå in redan idag på http://www.tillvaxtlidkoping.se/medlemmar/ och anmäl intresse!

Fler och fler företag väljer Lidköping som kommun för att förlägga sin verksamhet.
Sedan december 2013 har Lidköping förstärkt sin arbetsmarknad med mer än 180 jobb, alla är inte nya jobb, en del företag och övriga organisationer har koncentrerat sin verksamhet till Lidköping t.ex. Asko 63 anställda, Imtech ca. 30 anställda (från Skara), Smögen Delikatesser 18 nyanställda, Eurofins 15 nyanställda, Försäkringskassan 60 nyanställda m.fl.
Med tanke på att vi vet att det är ett antal andra etableringar på gång är det särskilt spännande att se hur arbetsmarknaden kommer att utveckla sig.

Det är endast tillsammans som vi kan göra Lidköping starkare och bättre!
Saluhall

Tillsammans når vi effekt

Våren har kommit på allvar. Ett säkert vårtecken är Vårmarknaden som i år är den 15 maj, då vi liksom tidigare år kan förvänta oss mycket liv och rörelse i Lidköping. En del handlare talar om den bästa handelsdagen på hela året!

Vårmarknaden arrangeras av Lidköpings Handelsråd, en ideell förening som samlar alla näringsidkare som på ett eller annat sätt verkar inom handel. Handelsrådet arrangerar varje år ett flertal små eller stora evenemang. Antingen i egen regi, eller tillsammans med andra.

Föreningen arbetar också hårt med att marknadsföra Lidköpings handel, och har bl.a. tagit fram en ny överskådlig hemsida och en Facebooksida.

Vill du också vara med och påverka, och driva handeln framåt i Lidköping? Gå i så fall  med i Lidköpings Handelsråd, läs mer på www.shoppinglidkoping.se. Det är när vi är många tillsammans, som vi uppnår stor effekt!

Närmast väntar vi med spänning på Lidköpings öppna saluhall som öppnar på torget den 2 maj!

Magnus Franzén, Handelsutvecklare

Anna

Praktik på Tillväxt Lidköping

Anna Johansson studerar på Campus Lidköping, Hållbar Kulturturism och Marknadsföring och genomför sin praktik på Tillväxt Lidköping under perioden 13 april till 19 augusti.

Vi ställer frågan till Anna, ”Vad är Lidköping för dig?”

”Lidköping är för mig en möjligheternas stad, en stad där man kan utvecklas och växa. Här arbetar och strävar man efter gemenskap och samarbete för att få staden att expandera och blomstra. Staden erbjuder service, kunskap och spännande framtidsplaner. Lidköping är småstaden med storstadens utbud, vackert placerad vid Vänerns södra strand och med en fantastisk natur runt hörnet.”

Vi håller med i Annas beskrivning och hälsar henne välkommen till Tillväxt Lidköping för att göra sin praktik. 

Stena

Nya medlemmar

Reco Port AB
Hyrexperten i Örebro
Lidköpings Skog & Trädgård
Hagahuset Ekonomi
Partnerlogistik
 
Stena

Noterat

Vi kommer under året att genomföra en större kartläggning av Lidköpings företags möjligheter och hinder för att utvecklas. En del i detta är att ta reda på om det går att samordna och förenkla transporter till och från Landvetter samt mellan Lidköping och Göteborg.
Lunchmöten

Affärsmöten & Aktiviteter

21/5 frukostmöte "sociala medier"
28/5 stormöte med politiker i kommunstyrelsen
11/6 afterwork/medlemsmöte sommaravslutning
20/8 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
September lunchmöte, föredrag Pia Sundhage alt. Carolina Klüft
16/10 frukost/medlemsmöte med företagsbesök
13/11 Lidköpingsgalan (OBS, ändrat datum!
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 medlemsmöte julavslutning
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 

 
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp