Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

Augusti 2015

Skön som augusti....

Sommarbild
Efter en sommar där förväntningarna på stilla ljumma sommarkvällar inte riktigt uppfylldes kom augusti som en varm sunnanvind med fantastiskt väder.
Nu är det återigen full fart och mycket har hänt och kommer att hända i höst. Ostindiefararen Götheborgs besök i Lidköping blev en folkfest och succé – härligt att kunna ta in stora båtar nästan ända in i centrum i Lidköping. Premiär för visfestival på Läckö som även den blev en succé och slutligen årets ”Hjulafton” med den längsta kortegen någonsin. Detta är endast några av alla de olika evenemang som genomförts i Lidköping under semesterperioden.
 
Efter stickprovskontroller bland några handlare i Lidköping får vi positiva signaler att försäljningen i juli varit bra, samma positiva trend syns när det gäller antalet gästnätter i Lidköping.
Under hösten kommer vi bjuda in till ett antal olika aktivteter t.ex. studieresa till Borås, frukostmöte med Systembolaget ”Bäst på service”, lunchmöte med en av Sveriges mest populära föreläsare inom ”Arbetsglädje och ledarskap” och slutligen har vi Lidköpingsgalan. Nytt för i höst är att vi startar ett chefsnätverk med syfte att skapa ett forum för chefer att få ideér och feedback på hur de skulle kunna utveckla sin befintliga verksamhet.
Vi ser fram emot en fortsatt skön höst och att kunna erbjuda intressanta aktiviteter och ännu fler besked om nya etableringar. 

Lidköpingsgalan

Läckö slott
Årets Idrotts- och näringslivsgala ”Lidköpingsgalan” genomförs den 13 november i Arenan. Nytt för i år två nya priser, Hållbarhetspris och Kulturpris samt en välkänd konferencier. Ett av de nya priserna, kulturpriset har Dina Försäkringar Lidköpingsorten skapat vilket delas ut i form av en belöning. Vem tycker du skall få det första kulturpriset? gå in och nominera din kandidat via tillvaxtlidkoping.se

Sommarstaden Lidköping

Vi har aldrig hört så många handlare vara så nöjda som efter årets sommar. De allra flesta vi talat med har varit nöjda eller mycket nöjda. Vilket var extra välkommet i vissa branscher där våren varit trög.
Kul också att notera en tydlig ökning av antalet gästnätter i Lidköping, och att Stadståget blir allt populärare. I år har vi haft drygt 5 700 resenärer som åkt den guidade turen, en ökning med mer än tio procent på två år.  Förhoppningsvis har de härigenom fått en positiv bild av vår stad, samtidigt som de på ett enkelt och trevligt sätt förflyttat sig mellan handelsplatser, bad, rekreation och camping.
Vi gläds också åt våra caféer och restauranger som de senaste veckorna sett sina uteserveringar fyllas i det fina vädret.
Visste ni förresten att Systembolaget i Lidköping klassas som en sommarbutik? Det gör butiker där försäljningen är minst 40 procent högre i juli än i september…

Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

Ernst & Young AB
Toolus AB
K-H Hjertbergs Fastighetsförvaltning AB 

Affärsmöten & Aktiviteter

 

11/9 studiebesök Borås, ”Hur har Borås jobbat med att utveckla staden”
16/9 frukostmöte, ”Systembolaget bäst på service”
24/9 frukost/medlemsmöte, Lidköpings Företags- och Fastighetstjänst samt AgeraIT
14/10 lunchmöte, Dennis Westerberg ”Gör det du älskar, älska det du gör”
13/11 Lidköpingsgalan
19/11 rådslag Bolagsrådet
10/12 afterwork julavslutning, ”Let´s dance..”
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 

Noterat

  • Edward Hotel har fått utmärkelsen “Tripadvisor certificate of excellence”.
  • Lidköpings befolkning växer, 135 personer var befolkningsökningen den 30/6.
  • Färsk statistik på antalet gästnätter under juni 2015 visar på en kraftig ökning, 38 % jämfört med juni 2014.
  • Affärsmingel med USA-delegation på Lumber & Karle den 16 september, för anmälan se...
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration


Email Marketing Powered by Mailchimp