Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

maj 2016

Årets stadskärna 2021 – Lidköping…..

Stadskärna
Lidköping har en unik stadskärna med rötter långt bak i historien.
Städer brukar ibland beskrivas som levande organismer med en ständig rörelse av människor som är på väg till eller från något. Stadskärnan är stadens hjärta där människor möts, handlar, flanerar och uppehåller sig. Finns det dessutom inslag av vatten och arkitektur som förskönar höjer det platsens attraktivitet än mer. En levande attraktiv stadskärna har förmågan att locka människor att besöka staden, att bosätta sig, att träffas eller till och med flytta sin verksamhet dit.
Svenska stadskärnor delar årligen ut en utmärkelse, Årets stadskärna, till en stad som framgångsrikt utvecklat sin stadskärna genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer.
 
År 2021 fyller Lidköping 575 år, då skulle det passa bra att bli utnämnd till Årets stadskärna. Skall detta vara möjligt krävs det ett gemensamt arbete mellan kommunen, näringlivet och övriga intressenter genom reell samverkan – vilket är helt möjligt!
 
Det är dags att vi tillsammans startar arbetet med att utveckla vår stadskärna med mål att år 2021 bli ”Årets stadskärna”.
 
Tillsammans gör vi Lidköping starkare!

 

Turisterna välkomnas på olika sätt

Jordgubbar
När vi nu går in i juni och sommaren är här, börjar också turisterna att komma på allvar till Lidköping. Visste ni förresten att Systembolaget i stan säljer 40 procent mer i juli än i september och därför internt klassas som säsongsbutik?
För andra året i rad tar Tillväxt Lidköping med samarbetspartners fram ett rabatthäfte som gäller juni, juli och augusti. Häftet delas ut som en välkomnande gest till alla övernattande turister på hotell, vandrarhem och camping i kommunen, totalt 10 000 exemplar.
Inför årets säsong har Stadståget fått en grundlig översyn och är nu redo att transportera turister mellan sevärdheter och andra för turisterna viktiga platser i stan. Ifjol åkte närmare 6 000 personer med tåget som i år kör måndag-lördag under perioden 20 juni – 13 augusti. Många resenärer blir glatt överraskade när de får veta att åkturen är gratis. Detta möjliggörs tack vare våra sponsorer och vår samarbetspartner Studiefrämjandet.
Lördagen den 18 juni är det dags för ett nytt evenemang - Vattenfest i Lidköping. Festligheterna är koncentrerade till och vid Torgbron samt Lidan och bjuder på trevlig gatukultur blandat med aktiviteter i och under vattnet!


Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Noterat

Lernia
Vi gratulerar Hotel Edward/Best Western som fått utmärkelsen Årets Hotell inom Best Western Scandinavia.  

Nya medlemmar

Lernia AB
Säkerhetstjänst i Väst AB 

Affärsmöten & Aktiviteter

Biltjänst
Juni
16/6 medlemsmöte, Lidköpings Biltjänst
21/6 lunchmöte ”Vinnande lag” Bengt Baron, Peter Wallin
September
?/9 frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
15/9 lunchmöte, Yngve Bergqvist, Icehotel Jukkasjärvi
Oktober
14/10 dialogmöte/företagsbesök, politiker, förvaltningschefer
25/10 medlemsmöte
November
11/11 Lidköpingsgalan
Nov frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
30/11 Rådslag Bolagsrådet
December
15/12 medlemsmöte
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration