Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

oktober 2015

Byggkranar och målstyrning…

Rankning enligt Svenskt Näringsliv
Det är för lite byggkranar i Lidköping – det byggs för lite, finns för få lediga lägenheter och det finns för lite färdigplanerad mark för bostäder.
Efter Berlinmurens fall 1989 blev Berlin Europas största byggarbetsplats, med en ”skog” av byggkranar som sträckte sig mot skyn.
Lidköping är inte Berlin, men symboliken med byggkranar är viktig. Om vi skall ta kommunens mål om 45 000 invånare år 2030 på allvar, krävs det att vi på alla sätt uppmuntrar och stödjer bostadsbyggande.
 
För att styra mot målet krävs det att vi sätter oss in i kommunens mål och s.k. styrkort för att se hur vi tillsammans kan nå de olika målen. Den 19 november har vi ett rådslag som Bolagsrådet anordnar. Syftet är att ta fram ett förslag på vad som menas med ett ”varierat och hållbart näringsliv” samt vilka indikatorer/mätetal vi skall använda.
 
Vi vill därför uppmana alla som har möjlighet att anmäla sig till rådslaget den 19 november (särskild inbjudan kommer). Det är endast tillsammans som vi kan få byggkranarna att börja sträcka sig mot skyn i Lidköping.

Lidköpingsgalan

Galanlidkoping.se
Vi är redan över 560 som har bokat biljetter till Lidköpingsgalan den 13 november. Missa inte årets största fest för näringslivet och idrotten, boka biljetter på www.galanlidkoping.se

Handel

Tjejkväll
Caféstaden och Tjejkväll väcker stort intresse
Lidköping är trevligt. Det tycker både Lidköpingsbor och besökare i staden. Och något många gillar här är att fika. Ett förhållande väl värt att lyfta fram när vi marknadsför oss i olika sammanhang. Ett bra exempel på detta hände för två veckor sedan då fjorton caféer gick samman i en manifestation för Caféstaden Lidköping. Under fyra dagar uppmanade de allmänheten ”Bjud någon på en fika idag”. Initiativet väckte nationellt medialt intresse, bl. a ett två minuter långt, fint inslag i TV4s ekonominyheter. Se inslaget här (Inslaget börjar 2.50 in på sändningen).

I morgon torsdag 29 oktober kl. 17-20 arrangeras Tjejkväll i Lidköping för första gången. Förhandsintresset är enormt. Över 2 000 personer på Facebook har sagt att de ska komma på evenemanget. Närmare hundratalet butiker, caféer, restauranger och frisörer är med och ger attraktiva erbjudanden och gör aktiviteter. Det här är ett jättefint tillfälle för alla dem att vara på tå och visa prov på det fina bemötande som vi vet kunderna värdesätter och som många förknippar med Lidköping.


Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

IDCC i Lidköping AB
Söderberg & Partners AB
Närebo Agro-Garden AB
Lidköpings Restaurang & Event Konsult AB/Sockerfabriken

Affärsmöten & Aktiviteter

13/11 Lidköpingsgalan
19/11 rådslag Bolagsrådet
2/12 Svenskt Näringslivs presentation av “företagsklimatet” i Lidköping
10/12 afterwork julavslutning, ”Let´s dance..”
 
Ett särskilt utskick kommer att göras med detaljer för varje aktivitet.
 

Noterat

Exportstiftelsen i samarbete med Tillväxt Lidköping erbjuder tre internationella seminarier med några av världens främsta föreläsare på plats i Lidköping.
Managing Across Cultures – Dr. Fons Trompenaars, Nederländerna
6 November – 08.30 – 15.00 – Lidbeckska Huset – 2.900:- exkl. moms – lunch ingår
International Trade Marketing and Strategies – Professor Per V. Jenster, NIMI, China
7-8 November – 09.00 – 16.00 – Lidbeckska Huset – 4.900:- exkl. moms – lunch ingår
Change Management – Professor Albert A. Angehrn, INSEAD, Frankrike
9 November – 09.00-16.00 – Lidbeckska Huset – 2.900:- exkl. moms – lunch ingår

Seminarierna erbjuds kostnadsfritt till Tillväxt Lidköpings medlemmar. Begränsat antal platser. Läs mer på www.itmworldwide.org
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration