Copy
Öppna brevet i din webbläsare
Logo Tillväxt Lidköping
Share
Forward

Nyhetsbrev

juni 2016

Sommar, semester och engagemang

Tillväxt
Semester och ledigheter står för dörren och vi är många som ser fram emot en ledighet – sommaren ligger uppdukad framför oss.
 
Mycket har hänt under de första halvåret med både möten, aktiviteter och evenemang i syfte att driva på näringslivsutvecklingen i Lidköping.
Ett nätverksmöte som verkligen gav energi var förra veckans lunchföreläsning med Bengt Baron, Peter Wallin och Thomas Viksberg. För att citera Bengt Baron ”Om man skall lyckas skapa vinnande lag krävs ENGAGEMANG!” Det var tydligt att Bengts framgångar både i simbassängen och i affärslivet beror på hans engagemang i det han gör.
 
Lidköpings vision är en ”Hållbar och välkomnande kommun” med målen år 2030 ”45 000 invånare, fördubblat antal besökare och jobb inom räckhåll för alla som vill bo i Lidköping”
Om vi skall lyckas med Lidköpings vision och mål kommer det att krävas engemang både av beslutsfattare, organisationer och enskilda personer. Det är definitivt möjligt men vi måste göra det tillsammans genom samverkan, samordning och samproduktion. Om vi ”krokar arm” mellan näringliv, kommunen och organisationer kommer vi att nå målet.
 
Ett led i detta är att vi blir fler som deltar i våra så kallade rådslag med Bolagsrådet, avsätt tid och engagera dig, boka redan nu in nästa tillfälle den 30 november.
 
Tack för ett bra samarbete och vi önskar en skön sommar! 

Premiär för Motortorsdagar – och kvällsöppna caféer!

Motortorsdagar logga
På torsdag denna vecka är det premiär för Motortorsdagar. Ett evenemang som pågår sex torsdagar i rad på Nya stadens torg kl. 17-20. Allt med motor är välkommet och vi hoppas på mycket folk, även turister och andra nyfikna. Fem caféer i närheten håller extraöppet alla torsdagar och erbjuder som sig bör – Motorfika!
Dagen efter, fredag den 1 juli, träder nya regler i kraft för trottoarpratare och varuskyltning på allmän plats. Reglerna innebär att endast skyltar med rund fot är godkända.
Nu hoppas alla inblandade att de nya reglerna kommer att efterlevas och få önskad effekt – för en snyggare och mer tillgänglig stadskärna!
Hur bli då handeln i sommar? Detaljhandelsåret i Sverige har inlett positivt, och HUI spår en tillväxt på 4,0 procent för hela 2016. Inget talar för att det ska gå sämre i Lidköping, allra minst efter HMs stora satsning vid torget som drar shoppingsugna till staden.  
Avslutningsvis vill vi be dig som läser det här att kryssa den 15 september i almanackan, då vi kommer att anordna Krogstafetten – en trivselaktivitet för alla medlemmar. Mer information kommer!

Magnus Franzén / handelsutvecklare
 

Nya medlemmar

Ergotech
PEAB Sverige AB
Ergotech Inredningar AB
MLB Service Inomgård AB

Affärsmöten & Aktiviteter

Lunchmöte
September
?/9 frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
15/9 lunchmöte, Yngve Bergqvist, Icehotel Jukkasjärvi
Oktober
14/10 dialogmöte/företagsbesök, politiker, förvaltningschefer
25/10 medlemsmöte
November
11/11 Lidköpingsgalan
Nov frukostmöte, rapport om lokalt företagsklimat
30/11 Rådslag Bolagsrådet
December
15/12 medlemsmöte
Facebook
Twitter
Website
Tillväxt Lidköping AB, 531 88 Lidköping, Besöksadress: Skaragatan 8
Kontakt: Peter M Larsson, Vd Tel: 0510-77 03 05, Marcus Johansson Tel: 0510-77 06 65 Magnus Franzén Tel: 0510-77 06 74

Avsluta prenumeration