Copy
Vandaag weer een nieuwsbrief met een flink portie foodie vibes. Een blog over voedselmarketing tijdens het afgelopen OS in Rio, het einde van de voedingshypes in zicht? En een kijkje in het leven van sportdiëtist Titia tijdens de Tour de France. Check het in deze nieuwsbrief.  

Uiteraard ook wat promo voor ons eigen boek Eet als een expert.
De 4e druk is aanstaande :)
Scoor 'm  bij bol en je hebt het boek morgen gratis thuisbezorgd.
Βeta-glucanen: wordt haver terecht gehyped als superfood?
Overnight oats, haverkoekjes, mueslirepen of oerhollandse havermoutpap. Haver wordt in veel ontbijtproducten en gezonde tussendoortjes verwerkt. Het wordt vaak gehyped als superfood. Mythe of waarheid? Lees de blog van Paulien.
Voedselmarketing en de Olympische Spelen
De langste rij in het Olympisch Dorp staat elke dag bij deze ongezonde vreetschuur. Bizar! Niets met sport te maken“ dat twitterde wielrenner Bauke Mollema. Voor Vera aanleiding om de voedselmarketing bij de OS te duiden.
Foodie: geloofwaardigheid
Wie moet je nu geloven als het gaat om voedingsadviezen? Is het je dokter, je diëtist, je moeder, beroemdheden, televisieprogramma’s, documentaires of jezelf? Voedingswetenschapper Liesbeth geeft haar visie.
Personalized nutrition maakt einde aan hypes
Stel je voor, om zo gezond mogelijk te leven meet een apparaatje gedurende de dag hoe het met je gaat. Zijn je bloedwaarden in orde, hoe heb je geslapen vannacht? Is dat toekomstmuziek? Maud ging op onderzoek.
Hoe eten profwielrenners in de Tour de France
Titia was in Frankrijk voor de Tour de France. Zij is de sportdiëtist en kok van het profteam Giant Alpecin. Hoe vet is dat. Lees in deze blog hoe dat in z'n werk gaat.
Doradefilet, zeekraal een zoete aardappel
Iedere maand inspireert blogger Fleur de I'm a Foodie community met de lekkerste seizoens-groenten. Deze maand doradefilet, zeekraal met zoete aardappel.
Eet als een expert update
En ken je ons boek al? Check eerst ff de 22 reviews of dat je overtuigt :) Je kan het bestellen bij bol en dan wordt het boek gratis verzonden.

Het is nogal een achtbaan. We staan nog steeds in de 'top lijstjes' en je kan ons inmiddels bij de Albert Heijn vinden. En a.s. maandag verzorgen we een talk bij het event De Beste Boeken Live 2016 in het Sieraad in Amsterdam. Dan staan we zomaar tussen Geert Mak, Nelleke Noordervliet, Ruud Gullit en Gerard Ekdom.   Hoe leuk is dat :)
De bloggers van I'm a Foodie
I'm a Foodie bestaat uit een blogteam van diëtisten en voedingswetenschappers. Stuk voor stuk gepassioneerde professionals. In iedere nieuwsbrief maak je kennis met een I'm a Foodie blogger.

Maak kennis met Jolien
22 oktober vindt in Leiden voor de 2e keer het Ancestral Health Symposium plaatst waar gezondheid vanuit evolutionair perspectief bekeken wordt. Het thema van dit jaar is darmen en vuur met sprekers als de beroemde gastro-enteroloog prof. Alessio Fasano. Check hier voor meer info.
I'm a Foodie leest boeken & bezoekt healthy hotspots
Op de redactie krijgen wij heel wat boeken toegestuurd. Lees hier de review van Gezond eten met gezond verstand door Vera.
I'm a Foodie in de Media
In de augustus editie van RunnersWorld staat Eet als een expert co-auteur Gaby met een mooi interview over peulvruchten rondom training. De mooie foto's zijn van onze fotografie-heldin Jose. En Marijke heeft meegewerkt aan een artikel in GezondNu magazine.
Like Us
Like Us
Tweet Us
Tweet Us
Instagram
Instagram
Pin Us
Pin Us
Check Us (op de site)
Check Us (op de site)
© I'm a Foodie 2013- 2016  |  Created with  in Amsterdam