Copy
Vandaag gewoon een normale nieuwsbrief met een flink portie foodie vibes. Een blog over de nieuwe Schijf van Vijf. Daarnaast een stuk over het andere gewichtsprobleem: cachexieZorgt kokosolie voor gewichtsverlies?
Check het in deze nieuwsbrief.  

Uiteraard ook wat promo voor ons symposium dat we organiseren op vrijdag 27 mei ter ere van onze boeklaunch. Ben je overtuigd dat je aanwezig wilt zijn op het symposium? Scoor hier je EARLY BIRD ticket.

Symposium: Misleiding, verleiding, religie of wetenschap op je bord?

In het kader van onze boeklaunch organiseren we een eenmalig I'm a Foodie Symposium. Wij vinden uiteraard dat dit symposium voor iedereen interessant is met interesse in gezonde voeding. Met name voor diëtisten & gewichtsconsulenten is het een must attend event :)

Wij zijn trots en vereerd dat we zo'n vette line-up hebben weten te strikken:
- Prof. dr. ir. Frans Kok
- Prof. dr. ir. Jaap Seidell
- Dr. ir. Nicole de Roos
- Dr. ir. Laura Bouwman
- Dr. Els Maeckelberghe

Do we need to say more...De EARLY BIRD tickets zijn t/m 24 april beschikbaar. Beperkt aantal, OP=OP. Klik hier om direct tickets te kopen. Blijf op de hoogte van het symposium via onze Facebook-page.

BGN & ADAP accreditatie is aangevraagd
Cachexie: het andere gewichtsprobleem
We hebben een verborgen gewichtsprobleem in onze samenleving: ernstig gewichtsverlies. Meer weten over dit onderwerp? Lees het mooie achtergrond artikel van Paulien.
Cafeine voor de sporter: wel of niet?
Kan cafeïne prestatie verhogend werken? In het verleden heeft het zelfs op de dopinglijst gestaan. Hoe zit dat nou precies? Tijd voor een onderzoek. Lees hier de blog van Titia.
Zorgt kokosolie voor gewichtsverlies?
Kokosolie zou vergeleken met andere vetten beter zijn voor gewichtsverlies. Dat zou komen door de ketenlengtes van de vetzuren. De vraag is of kokosolie daadwerkelijk tot gewichtsverlies kan leiden. Lees hier de longread van Rob.
De nieuwe Schijf van Vijf
Nadat eind 2015 de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding door de Gezondheidsraad gepresenteerd werden zag de nieuwe Schijf van Vijf 22 maart het levenslicht. Verrassend of meer van hetzelfde? Lees hier de opinie van Liesbeth & Vera.
Couscous met gegrilde groenten
Iedere maand inspireert blogger Fleur de I'm a Foodie community met de lekkerste seizoens-groenten. Deze maand couscous met gegrilde groenten
Eet als een expert update
Yess, je ziet het goed. We hebben een andere cover. We vinden deze cover beter aansluiten bij de inhoud van het boek. Een wetenschappelijk boek over het hoe, wat & waarom van gezond eten. Wij zijn erg trots op onze speciale Eet als een expert '1-pager'. Check hier onze pagina en drop jezelf op de lijst en we houden je op de hoogte van ons boek.
De bloggers van I'm a Foodie
I'm a Foodie bestaat uit een blogteam van diëtisten en voedingswetenschappers. Stuk voor stuk gepassioneerde professionals. In iedere nieuwsbrief maak je kennis met een I'm a Foodie blogger.

Maak kennis met Rob (jaja onze eerste mannelijke diëtist)

 
I'm a Foodie leest boeken & bezoekt healthy hotspots
Op de redactie krijgen wij heel wat boeken toegestuurd. Lees hier de review van Terugval & Verleiding door Everdien. En Sandra heeft onlangs de healthy hotspot Haka in Delft bezocht.
Like Us
Like Us
Tweet Us
Tweet Us
Instagram
Instagram
Pin Us
Pin Us
Check Us (op de site)
Check Us (op de site)
© I'm a Foodie 2013- 2016  |  Created with  in Amsterdam