Copy
"I am a better person when I have less on my plate"
(Elizabeth Gilbert, Eat, Pray, Love)
In maart hebben we de top-10 voor een gezonde leefstijl met je gedeeld. Weet je nog wat op nummer 1 staat? Inderdaad: eet geen bewerkt voedsel.

Wij zijn momenteel bezig met het maken van een muesli benchmark. Welke muesli is het gezondst? We kunnen jouw muesli ook opnemen in het overzicht.  Mail een foto van de voedingswaarde en ingrediënten naar ons. 
Lees meer in deze nieuwsbrief.
Gezonde leefstijl #1: eet geen bewerkt voedsel
In bewerkt voedsel zit meestal heel veel zout, toegevoegde suiker, en harde vetten, en ze bevatten nauwelijks nutriënten. De allergrootste winst voor je gezondheid haal je dus door deze producten weg te laten uit je dagelijkse voedingspatroon.
Kwestie van wilskracht
Het is hard werken om eetgedrag te veranderen. Het kost aandacht en energie en er zijn meer dingen die aandacht en energie vragen. Lees de drie tactieken van Sandra die je helpen om je doel te behalen.
Gezond & budgetproof lunchen
In navolging van het gezond & budgetproof ontbijt heeft Gaby deze lezersvraag uiteraard ook uitgezocht voor de lunch
Lente recept: wrap met kip, veldsla & kwark
Iedere maand inspireert blogger Fleur de I'm a Foodie community met een lekker seizoensrecept. De lente is aangebroken :) 
Natuurlijk brengt de lente weer een hele lading typische Nederlandse seizoensproducten met zich mee. Bijvoorbeeld: prei, rode kool, radijs, appel, peer, tomaten, schorseneren en nog veel meer.
I'm a Foodie Bag weer op voorraad
Voor ons is het belangrijk dat de blogs gratis toegankelijk zijn voor iedereen. Dus geen -duur- betaalde premium accounts voor onze community.

Draag je I'm a Foodie een warm hart toe en wil je ons steunen? Dat kan via de aankoop van een I'm a Foodie Bag. Tijdens het shoppen: je gezonde producten in een handy linnen tote-bag. 
Welke muesli is het gezondst? Help ons met het overzicht
Je kunt in Nederland kiezen uit wel >100 verschillende soorten muesli. Natuurlijk, spelt, meergranen, met noten etc...Maar welke is nu het gezondst? Het kost even tijd om ze allemaal te beoordelen, maar zelf zijn wij ook hartstikke nieuwsgierig!

De criteria zijn: volkoren granen, suiker toegevoegd, zoutgehalte, vezelgehalte, gehalte verzadigd vet & transvet ( ja al één gespot met transvet!) en % noten & zaden. En uiteindelijk natuurlijk ook de prijs :). Mis jij nog iets in het rijtje? En wil jij jouw muesli ook opnemen in het overzicht? Mail ons een fotootje van de voedingswaarde en ingrediënten.
Foodie Favo News
Het I'm a Foodie team is altijd bezig met het volgen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Wij posten regelmatig via social media. Heb je ze gemist? Hierbij onze top-2 van de afgelopen periode.
  • Boter is terug ook in Nederland zie je deze trend. Beweren hippe health blogs terecht dat roomboter en kokosolie goed voor je is...? Martijn Katan geeft antwoord.
  • Misleidende verpakkingen: dit keer heeft Minister Schippers gezegd dat verpakkingen op vruchtensappen soms misleidend zijn. Ook zo'n moeite om een etiket te ontcijferen? Gelukkig zijn de etiketten iets eenvoudiger geworden om te lezen. Lees in de blog van Eline over de nieuwe etiketten wetgeving die in december 2014 is ingegaan.
Foodie Us
Foodie Us
Tweet Us
Tweet Us
Pin Us
Pin Us
Foodie Site
Foodie Site
© I'm a Foodie 2013- 2015  |  Created with  in Amsterdam