Copy
First we eat then we do everything else (M.F.K. Fisher)
Na de drukte van de I'm a Foodie feestmaand is de rust weer wat teruggekeerd op de I'm a Foodie HQ. De gevulde limited edition I'm a Foodie Bags zijn inmiddels verstuurd. Lees in deze nieuwsbrief enkele favo gastblogs en uiteraard onze vertrouwde rubrieken. En ehh, op velerverzoek gaan we de bag binnenkort via de site aanbieden :)  Foodielicious leesplezier.
Een pleidooi voor noten (gastblog)
Hoewel mensen wel weten dat ze gezond zijn, lijken ze te worden verdrongen door koek, snoep, chips, suikerrijke chocolade. Lees de longread van Rob van Berkel.
Van te dik naar diëtist (gastblog)
Sommige dingen heb je in de hand en aan sommige dingen kun je niets doen. Dik zijn, in mijn geval, daar kon ik niets aan doen. Ik was vroeger dik, te dik. Was ja, en daar ben ik trots op om te kunnen zeggen!
Havermout de spelregels (gastblog)
Ik word een beetje moe van al gedecoreerde schaaltjes met havermout op Instagram. Met het gevaar een shitload aan volgers te verliezen wil ik er toch iets over kwijt. Lees de spelregels volgens Jelmer de Boer.
Kokoswater: de ideale sportdrank?
Kokoswater is al enkele jaren hartstikke hip in de sportwereld. Het is een natuurlijk product, bevat weinig suiker en een hoop elektrolyten. Sportdiëtist Sarai  heeft uitgezocht of dit de ideale sportdrank is.
Verantwoord broodbeleg voor babies
Smeerkaas en smeerleverworst zijn twee veel voorkomende producten die ik regelmatig terug zie in eetdagboekjes van baby’s, peuters en kleuters. Een ‘gezonde keuze’ volgens velen. Maar is dit wel echt zo?
Sandwich(spread) the word
Nog meer over broodbeleg! Dietist Marjolein Vos deed onderzoek in de supermarkt. Broodbeleg zonder toevoegingen, bestaat dat wel?
I'm a Foodie Bag
Samen met jou hebben we de eerste verjaardag van I'm a Foodie gevierd. We hebben veel foodies blij gemaakt met een linnen tote bag (tnx voor de leuke tweets en facebook posts en mailtjes :)

We kregen veel aanvragen of wij de tas ook verkopen. Ehh eigenlijk niet. Om dit toch mogelijk te maken zijn wij nu een webshop aan het bouwen voor jawel 1 product :) De webshop komt binnenkort live, maar je kan nu alvast je tas reserveren.
I'm a Foodie Blogger in de Spotlight
I'm a Foodie bestaat uit een blogteam van 10 diëtisten en voedingswetenschappers. Stuk voor stuk gepassioneerde professionals. In deze nieuwe rubriek presenteren wij iedere maand een Foodie blogger. We beginnen met Titia van der Stelt. Titia is sportdiëtist en bewegingswetenschapper.  Hoe ziet een werkdag van Titia eruit?
Foodie Favo News
Het I'm a Foodie team is altijd bezig met het volgen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voeding. Wij posten regelmatig via social media. Heb je ze gemist? Hierbij onze top-3 van de afgelopen periode.
  • Bag & Buy: Bag&Buy wordt de eerste verpakkingsvrije supermarkt in Nederland. Een food winkel waar je alles zoveel mogelijk uit dispensers, bakken en vaten koopt. Help mee de winkel te realiseren
  • Verhulde suikerbommen (Vrij Nederland): 'De misleiding gaat verder dan de plaatjes op de voorkant. Neem Liga Fruitkick Bosvruchten. In dat koekje zit 36,8 procent fruitvulling. Klinkt gezond, fruitvulling. Maar die vulling zelf bestaat maar voor 9,4 procent uit fruit. De rest is suiker en vulmiddel en een paar rozijntjes'
  • WRR rapport over voedselstrategie: "Het is tijd voor een expliciet voedselbeleid" en "Nederland moet minder vlees en zuivel produceren. En er minder van consumeren. Er moet veel meer aandacht komen voor duurzaamheid bij voedselproductie'
Foodie Features....De Foodhallen Amsterdam
De I'm a Foodie hotspot tip van de maand: De Foodhallen.

Het initiatief is gebaseerd op 'indoor foodmarkets' met Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen als succesvolle voorbeelden. Vanaf 21 oktober heeft Amsterdam zijn eigen foodcourt met 21 stands met diverse hapjes en drankjes.
Foodie Us
Foodie Us
Tweet Us
Tweet Us
Pin Us
Pin Us
Foodie Site
Foodie Site
© I'm a Foodie 2013- 2014  |  Created with  in Amsterdam