Copy
Vandaag gewoon een nieuwsbrief met een flink portie foodie vibes. Een blog over magnesium en kramp, het Chinees restaurant syndroom, arsenicum in rijst en suikerverslaving. Check het in deze nieuwsbrief.  

Uiteraard ook wat promo voor ons eigen boek Eet als een expert :)
Scoor 'm  bij bol en je hebt het boek morgen gratis thuisbezorgd. Of je koopt 'm bij Albert Heijn vanaf 18 juli.
Magensium bij kramp
Sporters suppleren magnesium om te zorgen dat ze minder spierkramp ervaren na een training. Wat doet magnesium in ons lichaam? Is het nodig om magnesium te suppleren als je veel sport? Sarai ging op onderzoek uit.
Chinees restaurant syndroom
MSG en Ve-tsin zijn namen voor dezelfde smaakversterker. Op internet zijn veel negatieve verhalen te vinden. Kort na inname treden verschillende klachten op zoals hoofdpijn, misselijkheid en branderig gevoel. Wat klopt er van die negatieve verhalen? Check Rob's blog.
Een frisse blik op voedingszorgen
Soms moet je ver weg gaan om te zien wat je thuis allemaal hebt. Zo gaf de recente reis van Paulien naar Nepal haar een nieuwe kijk op onze voedingszorgen en hypes. Lees het persoonlijke verhaal van Paulien.
Help: er zit vergif in mijn rijst!
Sinds enkele jaren waart het rond op internet: er zit arsenicum in rijst en rijstwafels. Waarom is arsenicum zo schadelijk en worden we er in dermate aan blootgesteld dat het schade voor onze gezondheid oplevert? Vera vertelt.
Is suiker verslavender dan cocaïne
De media spelen een belangrijke rol bij de huidige verwarring over voeding. In de documentaire Fed Up wordt zelfs gezegd dat suiker 8x zo verslavend is als cocaïne. Is dat wel juist of wordt er een hardnekkig fabel in stand gehouden en verspreid?
Hoe eten profwielrenners in de Tour de France
Titia is momenteel in Frankrijk voor de Tour de France. Zij is de sportdietist en kok van het profteam Giant Alpecin. Hoe vet is dat. Lees in deze blog hoe dat in z'n werk gaat.
Eet als een expert update
Het is je vast niet ontgaan dat we dit boek hebben geschreven. En ehh we gaan als een raket. Om er helemaal stil van te worden. Tuurlijk hoopten wij op dit succes, maar het overstijgt al onze verwachtingen. We staan al 3 weken in de bestseller60. Dat is een belangrijk lijstje in 'boekenland'. En vanaf 18 juli zijn we ook te koop bij de Albert Heijn. Hoe te gek is dat. Op die manier bereiken we een grotere groep mensen en komen we weer een stapje dichter bij bij ons doel: meer Nederlanders inspireren om gezonder te gaan eten.
De bloggers van I'm a Foodie
I'm a Foodie bestaat uit een blogteam van diëtisten en voedingswetenschappers. Stuk voor stuk gepassioneerde professionals. In iedere nieuwsbrief maak je kennis met een I'm a Foodie blogger.

Maak kennis met Maud

 
I'm a Foodie leest boeken & bezoekt healthy hotspots
Op de redactie krijgen wij heel wat boeken toegestuurd. Lees hier de review van Smartsize Me door Everdien. 
Like Us
Like Us
Tweet Us
Tweet Us
Instagram
Instagram
Pin Us
Pin Us
Check Us (op de site)
Check Us (op de site)
© I'm a Foodie 2013- 2016  |  Created with  in Amsterdam