Copy
View this email in your browser

Wij wensen u een gezond en actief 2016!!
 

Goede voornemens
heeft u ze ook dit jaar weer gemaakt?

Wij hopen dat ‘meer bewegen’ uw goede voornemen is voor 2016!

 
Bewegen is het allerbeste wat u voor uw lichaam kunt doen. Het is goedkoop en levert heel veel voordelen op. Niet alleen is meer bewegen belangrijk, in 2015 is door wetenschappelijk onderzoek bewezen, dat minder lang zitten nog meer voor de gezondheid betekent, dan elke dag een half uurtje bewegen. ”Langdurig zitten is het nieuwe roken!” Het is schadelijk voor ons hart, bloedvaten, organen en voor ons bewegingsapparaat. Minder lang zitten vraagt om een nog grotere inzet dan meer gaan bewegen. Wij zijn gewend om veel en langdurig te zitten. We zitten wat af op een dag. Tijdens ons werk, tijdens het reizen, tijdens de meeste maaltijden en ’s avonds ploffen we lekker op de bank. Hoe doorbreek je deze gewoontes? Dit goede voornemen vraagt om een mentaliteitsverandering. We leven in een zitcultuur en daar moet je zelf de veranderingen in aan zien te brengen. Chiropractoren onderstrepen het belang van meer bewegen én minder zitten. Waar we kunnen, motiveren we en geven we tips. Op de website staopvoorjerug.nl en de Facebookpagina zijn vele tips te vinden om deze gewoontes te doorbreken. Neem een kijkje op onze website en raak gemotiveerd om dit jaar nog te veranderen!

Net als bij elk goed voornemen, moet je het jezelf niet te moeilijk maken door perfectie na te streven en te hoge eisen aan jezelf te stellen. Ga voor haalbare doelen waar je het hele jaar aan kunt werken. Dan zul je eind 2016 tevreden op jezelf terugkijken en in 2017 gemotiveerd verder gaan, waar je in 2016 mee geëindigd bent!

Pas op voor een bochel 
door je smartphone

Vandaag bij Editie NL (onder voorbehoud) een item over ernstige rug- en nekklachten door het intensief gebruik van oa smartphones. Maurice Blom, chiropractor en NCA lid zal in de uitzending aan het woord komen en zijn ervaringen delen.

De intro is reeds te bekijken op de website van rtlnieuws,
Klik hier om de video te bekijken

Wijziging aanvullende pakket kan nog!

U heeft nog tot en met 31 januari 2016 de tijd om extra kritisch naar het aanvullende pakket van uw zorgverzekering te kijken. Hebt u een pakket waarin chiropractie voldoende gedekt is? Deze maand staat het u nog vrij om extra te verzekeren. Na de datum 31 januari 2016 zit u er voor het komend jaar aan vast en valt er tussentijds niets meer aan te passen.