Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste VBOV-lid, 
Beste geïnteresseerde,


De Internationale Dag van de Vroedvrouw komt steeds dichterbij! De voorbereidingen zijn volop aan de gang en we kijken er naar uit je te ontmoeten in Dworp op 3 mei. Ben je nog niet ingeschreven? Dan kan je dit nog steeds doen. Bekijk het programma en schrijf je online in.
Misschien zal je de komende dagen ook de broodzakken met vroedvrouwenboodschap tegenkomen bij jouw bakker. De 30 000 broodzakken zijn ondertussen allemaal verdeeld, met dank aan alle vroedvrouwen die meehielpen met de verdeling!
Veel leesplezier!

Vroedvrouwennieuws

Oproep deelname onderzoek over invloed van ingrijpende ervaringen op zorgverlening als vroedvrouw
Het Kenniscentrum Zorginnovatie van de Rotterdamse Hogeschool doet een oproep voor deelname aan een onderzoek over ingrijpende ervaringen die mogelijk invloed hebben op de zorg die wij bieden als vroedvrouw. Met het onderzoek willen ze inzicht in de emotionele aard van het vak vroedvrouw krijgen en mogelijk input geven voor aanbevelingen hoe we hier in de praktijk mogelijk goed mee om (kunnen) gaan. Het invullen van de vragenlijst neemt 15 minuten tijd in beslag. Dank alvast voor je medewerking!
Ga naar de vragenlijst.

Medianieuws voor vroedvrouwen


Materniteit Deinze verhuist naar nieuwe vleugel
Nog voor de zomer zal de materniteit van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze officieel openen in de nieuwe vleugel met acht ruime kamers.
Lees het artikel in Het Laatste Nieuws
Lees het artikel in Het Nieuwsblad


De kindvriendelijke workout: dansles met baby op de buik
Een yogalerares uit Californië bedacht een oplossing om jonge mama's met een pasgeboren baby in de sportschool te krijgen. Ze organiseert danslessen waarin je de baby in een draagzak betrekt bij je workout.
Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

Stof in tomaten redding voor onvruchtbare mannen?
Het antioxidant lycopeen dat o.a. in tomaten voorkomt, verbetert de kwaliteit van sperma aanzienlijk. Wetenschappers testen nu of een supplement op basis van lycopeen de kinderwens van mannen met vruchtbaarheidsproblemen kan helpen vervullen.
Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

Deze handige tool toont hoe een baby de wereld ziet
Een bedrijf dat online contactlenzen verkoopt, ontwikkelde een tool waarmee je exact te weten komt wat een baby ziet als hij of zij naar je gezicht kijkt.
Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

Dummy mummy zorgt voor veiligere geboorte
Een oefenpop die bevalt zou een revolutionaire stap zijn in de opleiding van dokters en vroedvrouwen.
Lees het artikel in Euronews.com
Lees het artikel in MailOnline

Activiteiten

Eigen activiteiten Activiteiten georganiseerd door bevriende organisatie  Een overzicht van alle activiteiten? Bekijk de kalender.

Interessante lectuur

De perceptie van vroedvrouwen en verloskundigen van risico en de impact hiervan op de klinische praktijk tijdens de arbeid
In deze review wordt een synthese gemaakt van research die de impact van de perceptie van risico bij vroedvrouwen en verloskundigen op de zorgverlening bij laag-risico vrouwen in arbeid onderzoekt. Uit de conclusies blijkt dat de praktijk beïnvloed wordt door de veronderstelling dat geboorte abnormaal is,het gebrek aan verantwoordelijkheid, angst om betrokken te worden in negatieve outcomes en persoonlijke waarden betreffende fysiologische geboorte.
Download het artikel Midwives’ and obstetricians’ perceptions of risk and its impact on clinical practice and decision-making in labour: An integrative review, Healy S., Humphreys E. and Kennedy C., Women and Birth 29 (2016) 107–116. 

Vacatures

Niet wat je zocht? Bekijk alle vacatures

Heeft u zelf een interessante vacature? De VBOV vzw beschikt over verschillende interessante en voordelige mogelijkheden om uw vacatures bekend te maken bij uw doelpubliek. Meer info? 03/218.89.67 of via communicatie@vroedvrouwen.be

Spread the word

Wil je graag lid worden van de VBOV, dan heten we jou van harte welkom! Ontdek de vele voordelen die je als VBOV-lid geniet en vraag je lidmaatschap aan.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, All rights reserved.
Je schreef je in voor onze nieuwsbrief of kwam eerder in aanraking met onze diensten.

Our mailing address is:
Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen
Haantjeslei 185/01
Antwerpen 2018
Belgium

Add us to your address book

uitschrijven    wijzig voorkeuren