Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste VLOV-lid, 
Beste geïnteresseerde, 
Gisteren was een feestdag voor de vroedvrouw! Onze bijeenkomt op 5 mei in Dworp gaf inspiratie door onze gaste uit Canada, sterke workshops en een warm netwerk. We waren fier op onze kersverse vroedvrouwen die de VLOV-prijs wonnen. Zij hebben door hun werk een relevant onderwerp geanalyseerd en een mooie bijdrage geleverd aan de evidence-based informatie voor onze praktijk. Alvast de namen van de winnaars en hun onderwerpen. Later volgt nog meer via ons tijdschrift en website. 
We ontvingen ook vele reacties van moeders over (hun) vroedvrouwen. Ze hadden via de media vernomen dat het Internationale dag van de Vroedvrouw was en wilden op één of andere manier hun vroedvrouw dank betuigen. Op de facebookpagina werden 81 midwifelies gepost wat getuigt van het belang dat ouders aan hun vroedvrouw hechten.  De vroedvrouw was afgelopen week alom tegenwoordig in het nieuws. Verderop in deze nieuwsbrief verzamelden we al het nieuws voor jullie! Heb je zelf nog iets anders gezien of gehoord? Laat het weten via communicatie@vlov.be. 
 
 

Inhoud van deze nieuwsbrief


Veel leesplezier!

VLOV Nieuws

Winnaars van facebookactie MIDWIFELIE
De actie op de facebookpagina was een succes! Er werden 81 hartverwarmende MIDWIFELIES gepost. Enkele onschuldige kinderhanden trokken drie winnaars. Zij ontvangen een Fnac bon twv 20 euro. Proficiat!
Ontdek wie de winnaars zijn.
 

Vroedvrouwen in de media

Reacties op persbericht 'Vroedvrouw als eerste aanspreekpunt bij zwangerschap'
Het persbericht dat we schreven naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vroedvrouw ging niet ongemerkt voorbij en werd opgepikt door de media. Het verscheen in De Morgen, DeRedactie.be, Het laatste Nieuws, de Zondagskrant en de Metro. We waren eveneens te horen in het nieuws van Q Music.


Korter ziekenhuisverblijf na bevalling
Het korter ziekenhuisverblijf en de sanctie die ziekenhuizen zullen krijgen indien ze moeders langer laten blijven, kwam uitgebreid in het nieuws. Daarnaast beviel deze week de Britse prinses Kate Middleton die 10u na haar bevalling naar huis vetrok. Aanleidingen genoeg om het belang van een goede thuiszorg, waar de vroedvrouw een sleutelfiguur in speelt, in de kijker te plaatsen. Vroedvrouwen kwamen dan ook volop in het nieuws!
  • Er verschenen artikels over het korter ziekenhuisverblijf in De Standaard, DeRedactie.be, Knack,
  • We kwamen in het VTM nieuws: "Snel naar huis kan met hulp van een vroedvrouw. Kijk mee.
  • Vroedvrouwen Lies Versavel en Hanan Ben Abdeslam op Radio 1 in Hautekiet: "Welke hulp kunnen vrouwen krijgen na een bevalling?". Luister mee.
  • Vroedvrouw Lies Puttemans in Terzake: "Baby Lucy is twee dagen oud en gewoon thuis". Kijk mee.
  • Vroedvrouw Hanan Ben Abdeslam in Reyers Laat: "Waarom blijven Vlaamse vrouwen zo lang in het ziekenhuis. Kijk mee.
  • We kwamen aan het woord in het artikel "Zorg voor jonge moeders thuis even goed als in het ziekenhuis" in De Standaard. 
  • Daarnaast werd onze mening gevraagd rond het kort ziekenhuisverblijf op Studio Brussel en op StoryFM.

Beurs rond draagmoederschap
In Brussel vond een omstreden beurs rond draagmoederschap plaats. Belgische experts bekeken het initiatief met argwaan...
Lees het artikel in De Standaard, De Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, De Redactie.be en de Knack.
Het was een item in het VTM nieuws. Kijk mee.
Het kwam eveneens aan bod op Radio 1 in Hautekiet. Luister mee.


Vrouwen kunnen thuis zelf echo nemen 
In het VTM nieuws kwam de nieuwe technologie aan bod waarmee vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan zelf een vaginale echo kunnen nemen.
Kijk mee.


Verstoting bij mensenbaby's?
Naar aanleiding van het olifantenjong in Planckendael dat nog steeds geen moedermelk krijgt, werd onze vroedvrouwenmening gevraagd op Radio 1 in het programma 'De Bende van Annemie'. We kregen de kans om de zorg voor de relatie tussen de moeder en haar kind die soms in moeilijke omstandigheden start, te verduidelijken 

Herbeluister hier.

Activiteiten

Eigen activiteiten Activiteiten georganiseerd door bevriende organisatie Een overzicht van alle activiteiten? Bekijk de kalender.

Interessante Lectuur


We doen hierbij een oproep voor abstracts in het kader van het 2nd Nordic Congress on Obesity in Gynaecology and Obstetrics – a 3-day  international multidisciplinary congress. De deadline voor abstracts is 20 mei 2015.  Meer info vind je hier.


Prof. Temmerman schreef mee aan een artikel dat aantoont dat de doelstelling van de Millenium Developing Goals nog niet bereikt werden, wat betreft de maternale en neonatale mortaliteit. De WHO visie i.v.m. de goede zorg tijdens de zwangerschap en de zorg voor de pasgeborene wordt in dit artikel verduidelijkt.
 
 

Vacatures

Niet wat je zocht? Bekijk alle vacatures
 
Heeft u zelf een interessante vacature? De VLOV vzw beschikt over verschillende interessante en voordelige mogelijkheden om uw vacatures bekend te maken bij uw doelpubliek. Meer info? 03/218.89.67 of via communicatie@vlov.be

Spread the word

Wil je graag lid worden van de VLOV, dan heten we jou van harte welkom! Ontdek de vele voordelen die je als VLOV-lid geniet en vraag je lidmaatschap aan.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Vlaamse organisatie van vroedvrouwen, All rights reserved.


uitschrijven    wijzig voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp