Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste VLOV-lid, 
Beste geïnteresseerde, 


Profileren van de vroedvrouw zien we als een belangrijke opdracht van de VLOV vzw. We kozen dit jaar ervoor om tijdens de zomerperiode een promotie filmpje te lanceren. Vanuit het idee "De kracht van de vroedvrouw" willen we ons mooie beroep in de kijker zetten. 
 

Inhoud van deze nieuwsbrief


Veel leesplezier!

Vroedvrouwennieuws


Zomeractie
We nodigen iedereen uit om een quote/citaat/wens te doen over geboortezorg . Heb jij ook iets te zeggen? Laat het nu al weten via info@vlov.be.  We verzamelen alle quotes op de website. De "beste" quote wordt beloond met een citytrip en met de winnende quote wordt een banner gemaakt! Einddatum van binnensturen is 31 augustus 2015 tot middernacht.
Dinsdag 4 augustus 2015  krijg je een 'special nieuwsbrief' met de focus op de zomeractie en na de persconferentie wordt ons promo filmpje online opgenomen. Op dat moment zal het ook mogelijk zijn via de site uw quote/citaat/wens op te nemen. Hou ons in de gaten. Het persbericht dat hierbij aansluit kan je met de link al lezen. Heb jij een perscontact? Stuur gerust het persbericht door of  laat het ons weten, dan sturen wij het persbericht door... want profileren doen we SAMEN. 

Hier leest u het persbericht. 


Oproep pilootprojecten verkort ziekenhuisverblijf
De minister van Volksgezondheid deed eerder een oproep voor pilootprojecten, ook in het kader van het verkort ziekenhuisverblijf. De keuze voor dit thema is er niet zomaar gekomen. Sinds de minister het plan van aanpak voor de hervorming van de ziekenhuisfinanciering voorstelde in de Kamer in april van dit jaar, ontvingen wij heel wat reacties en concrete suggesties. En aangezien een aanzienlijk deel van die inzendingen het moeder-kindtraject betrof en bovendien al klaar leek om gelanceerd te worden, hebben wij besloten om ‘bevallen met verkort ziekenhuisverblijf’ te selecteren als één van de thema’s voor onze pilootprojecten. Uitgewerkte projectvoorstellen kunt u inzenden tot en met 30 september 2015.
In de linken vindt u meer informatie over de criteria waaraan de projecten moeten voldoen en over de manier waarop u een project moet voorstellen.
 
deze informatie komt van  Cel Gezondheidszorg
Beleidscel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Maggie De BlockHier leest u meer over het project
Hierbij het template om het project voor te stellen
Mustela ondersteunt vroedvrouwenonderzoek  - LAATSTE OPROEP !! 
Mustela Fondation looft jaarlijks 8000 € uit voor Belgische onderzoek uitgevoerd door vroedvrouwen. Je aanvraag moet binnen zijn tegen vrijdag 7 augustus 2015. De winnaar zal bekend gemaakt worden in december 2015. 
Meer info.

 

Medianieuws voor vroedvrouwen 

Foetale sterfte hoger dan kindersterfte ( tot 1 jaar) ... een studie uit de US
In de New York Times is een studie opgenomen welke aandacht geeft aan het aantal foetale sterftes.
Bij doorklikken lees je vele ervaringsverhalen. Als vroedvrouw kunnen we ook bij dit scherp verdriet het verschil maken.
Lees het artikel in de New York Times 

Erin White maakt een reeks foto's 'Women in wild'
De fotografe wil het taboe rond borstvoeding doorbreken. Ze maakt met deze prachtige foto's een mooie bundel van ontroerende verhalen. Het is een krachtige reeks geworden. 

Lees hier het bericht in de Knack en bekijk de fotoreeks 

Activiteiten

Eigen activiteiten
Activiteiten georganiseerd door bevriende organisatie Een overzicht van alle activiteiten? Bekijk de kalender.

Interessante Lectuur

De WHO publiceerde een paar dagen geleden een interessant artikel in de BJOG  met de titel  "WHO statement on caesarion sectio rates". Voor België zaten Prof.Dr. R. Devlieger ( UZLeuven) en mevr. Serena Debonnet ( afgevaardigd vanuit de International Confederation of Midwives) in de werkgroep. Het doel van een classificatie ( Robson Classificatie)  in te voeren is om eenzelfde meetinstrument wereldwijd te implementeren. Het stijgend aantal sectio's in onrustwekkend. We moeten zoeken naar methoden om deze stijging te stoppen.
We nodigen u uit het volledige artikel te lezen.

Vacatures

Niet wat je zocht? Bekijk alle vacatures
 
Heeft u zelf een interessante vacature? De VLOV vzw beschikt over verschillende interessante en voordelige mogelijkheden om uw vacatures bekend te maken bij uw doelpubliek. Meer info? 03/218.89.67 of via communicatie@vlov.be

Spread the word

Wil je graag lid worden van de VLOV, dan heten we jou van harte welkom! Ontdek de vele voordelen die je als VLOV-lid geniet en vraag je lidmaatschap aan.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Vlaamse organisatie van vroedvrouwen, All rights reserved.
Je schreef je in voor onze nieuwsbrief of kwam eerder in aanraking met onze diensten.

Our mailing address is:
Vlaamse organisatie van vroedvrouwen
Haantjeslei 185
Antwerpen 2018
Belgium

Add us to your address book

uitschrijven    wijzig voorkeuren