Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste VBOV-lid, 
Beste geïnteresseerde,


We hopen dat alle vroedvrouwen en hun naasten veilig zijn. In deze dagen van nationale rouw zijn onze gedachten bij alle slachtoffers en hun familie en vrienden. We wensen hen veel moed en troost bij elkaar. Ook dank aan alle hulpverleners die in deze moeilijke tijden het beste van zichzelf geven.
Veel leesplezier!

Vroedvrouwennieuws

Dag voor de Eerstelijnvroedvrouwen 
Gisteren vond in Ter Elst in Edegem de dag voor de eerstelijnvroedvrouwen plaats.Diverse onderwerpen die aansluiten bij de actualiteit van de eerstelijnszorg, kwamen aan bod.
Kon je er niet bij zijn? VBOB leden kunnen de presentaties downloaden op de website.

Opleiding fysiologie in de verloskunde
Twee weken geleden werd de driedaagse vorming 'Opleiding fysiologie in de verloskunde' afgesloten.14 vroedvrouwen verruimden hun kennis en inzicht in het perinataal proces van de normale geboorte. 
Neem een kijkje in het fotoalbum op onze website.

Internationale Dag van de Vroedvrouw in Dworp op 3 mei 2016
Op 3 mei geven adjunct-hoofdvroedvrouw Els Coppens en vroedvrouw Tom Van Den Broeck een lezing over beleidsmatig verandering durven doorvoeren. Fysiologie krijgt goede kansen in het ziekenhuis waar zij werken. Hun aanpak kan anderen leren.

Ervaar je een probleem binnen je werk en wens je te weten hoe dit vanuit een evidence-based denken kan aangepakt worden? Je krijgt een kans om samen met Dr. Annick Bogaerts op een systematische manier antwoorden te zoeken in de literatuur. Ze geeft een workshop tijdens de "Internationale dag van de Vroedvrouw". 

Nog niet ingeschreven? Schrijf je vandaag nog in.


Er is tevens de mogelijkheid om de avond voordien te overnachten in het Vormingscentrum Destelheide. Interesse? Stuur een mail naar info@vroedvrouwen.be

Medianieuws voor vroedvrouwen


Fotografen niet welkom in de verloskamer
In een aantal Vlaamse ziekenhuizen zijn geboortefotografen niet welkom in de verloskamer. Volgens gynaecoloog Van Wiemeersch van de VVOG is de bevalling een medisch gebeuren en is enkel de partner welkom in de verloskamer. 
De geboortefotografen gaven op de radio een reactie op deze uitspraken. Als beroepsorganisatie van voedvrouwen willen wij de keuzevrijheid van elke ouder benadrukken. De bevalling is een natuurlijk gebeuren, een intiem en sereen moment waarbij de ouders de vrijheid moeten krijgen om te kiezen wie aanwezig is bij deze unieke gebeurtenis in hun leven.
Lees het artikel in De Standaard

Borstvoedingspauzes ook in het onderwijs
Vanaf september zullen ook kersverse moeders die in het onderwijs werken, borstvoedingspauzes kunnen nemen.
Lees het artikel in Het Nieuwsblad

Kinderen gaan te vaak in bad
1 op 5 kinderen heeft eczeem en dat zelfs vóór de leeftijd van 1 jaar. Dermatologen raden aan om kinderen om de twee en liefst om de drie dagen in bad te doen.
Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

Geboortefoto van tweelingbaby in intacte vruchtzak gaat wereld rond
Een geboortefotografe maakte een foto van een fenomeen dat maar bij 1 op 80.000 bevallingen voorkomt. De baby werd 30 min na zijn tweelingbroertje of - zusje geboren in een intacte vruchtzak.
Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

7 dingen die je altijd wilde weten van de vroedvrouw
Op de website van Mini-Magazine verscheen een artikel over wat de vroedvrouw kan betekenen voor (jonge) gezinnen.
Lees het artikel

Activiteiten

Eigen activiteiten Activiteiten georganiseerd door bevriende organisatie  Een overzicht van alle activiteiten? Bekijk de kalender.

Interessante lectuur

Zika virus: handleiding voor zorgverleners
De Zika epidemie breidt verder uit in de Amerikaanse landen. Er is een sterke evidentie dat er een verband is tussen een Zika virus infectie tijdens de zwangerschap en aangeboren afwijkingen in het centraal zenuwstelsel. Daarnaast is er ook een verband tussen een infectie met het Zika virus en het Guillain-Barré syndroom. Het European Centre for Disease Prevention and Control stelde publicaties op over het Zika virus.
Download het document 'Zika virus disease epidemic: interim guidance for healthcare providers'
Download het document 'Rapid Risk Assessment: Zika virus disease epidemic: potential association with microcephaly and Guillain–Barré syndrome. Fourth update'

Vacatures

Niet wat je zocht? Bekijk alle vacatures

Heeft u zelf een interessante vacature? De VBOV vzw beschikt over verschillende interessante en voordelige mogelijkheden om uw vacatures bekend te maken bij uw doelpubliek. Meer info? 03/218.89.67 of via communicatie@vroedvrouwen.be

Spread the word

Wil je graag lid worden van de VBOV, dan heten we jou van harte welkom! Ontdek de vele voordelen die je als VBOV-lid geniet en vraag je lidmaatschap aan.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, All rights reserved.
Je schreef je in voor onze nieuwsbrief of kwam eerder in aanraking met onze diensten.

Our mailing address is:
Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen
Haantjeslei 185
Antwerpen 2018
Belgium

Add us to your address book

uitschrijven    wijzig voorkeuren