Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Beste VBOV-lid, 
Beste geïnteresseerde,


De eerste taarten "zijn binnen" en ze zijn om van te smullen! De taartenactie loopt nog tot en met 16 augustus 2016. Trek je bakkersschort aan en geniet van het bakken. Je kan 150 € winnen. 
Volle zomer en wij houden je op de hoogte van het reilen en zeilen binnen onze vroedvrouwenwereld. 

 
Veel leesplezier!

Vroedvrouwennieuws


Nieuwe profileringsfolder
De leden en de materniteiten kregen deze dagen onze "Zomermailing" en konden kennis maken met de vernieuwde profileringsfolder. Een vaak gehoorde opmerking is dat de doelgroep en "de man in de straat" de vroedvrouw niet genoeg kennen. De folder wil daar iets aan veranderen maar dan hebben we ook JOU nodig. Help ons mee de folder te verspreiden naar onze doelgroep maar ook naar maatschappelijk interessante locaties zoals apotheek - dokters - mutualiteiten - kinderwinkels e.d. meer en zorg mee dat elke zwangere vrouw, elk jong gezin deze informatie krijgt. Zo leert iedereen weet wie "DE VROEDVROUW" is en waarvoor ze staat. Laat weten via info@vroedvrouwen.be hoeveel folders je wenst en we sturen ze gratis naar jou door met DANK dat je meewerkt aan de bekendmaking van ons beroep. Je kan de folder ook elektronisch doorsturen. Download hem via deze link. 

Trefdag 2016 ... We ontvangen een speciale gast !  
De leden en de materniteiten kregen een uitnodiging voor de Trefdag 2016. Bekijk het gevarieerd programma en schrijf je vandaag in via het online inschrijfformulier.  
We willen alle eer geven aan Dr. Michel Odent. Zijn visie op bevallen heeft een kentering gebracht in de jaren 80. Ook vandaag nog denkt hij mee en geeft meer duiding over de fysiologie van de geboorte. We willen hem met de rode loper ontvangen en geven hem een onvergetelijke 20ste oktober 2016. Dat mag je niet missen! 


Reminder 
Mustela kent jaarlijks een dotatie toe van 8000 € ter ondersteuning van een onderzoeksproject uitsluitend voor vroedvrouwen. Uiterste datum voor het indienen van je kandidatuur is 7 augustus 2016. Inschrijvingen en meer informatie via www.stichting-mustela.be en 02 467 61 01.

Reminder: International Confederation of Midwives 
Laat ons weten of je abstract voor poster- of orale presentatie weerhouden werd om te genieten van de ondersteuning aangeboden door de VBOV vzw. Deadline is 30 oktober 2016. Meer info kunt u vragen via 032188967 of info@vroedvrouwen.be.

Medianieuws voor vroedvrouwen


Resolutie i.v.m. het verkort ziekenhuisverblijf
Er werd  een resolutie ingediend met de vraag om aandacht voor het verkort ziekenhuisverblijf. Er wordt onder meer een officiële opleiding gevraagd voor kraamverzorgenden en meer aandacht voor de eerstelijn in de opleiding van vroedvrouwen. Tevens wordt onze prioriteit binnen het RIZIV versterkt nl praktijkfinanciering en een telematicapremie en een duidelijke vraag naar ondersteuning van onze Vroedvrouwenkringen. 
Hier kunt u integraal de resolutie nalezen
Lees het artikel in "De Redactie"
Het journaal gaf ruimte aan het onderwerp
Peter Persyn gaf verduidelijking op radio 1


Discussie: Verruiming van de periode voor abortus
Abortus tot 20 weken is een besproken onderwerp. De discussie wordt gevoerd.
Hierbij de berichtgeving in het VTM nieuws en in de geschreven pers.

Oproep van Eén naar de Vroedvrouwen 

TV-Huis Geronimo is op zoek naar koppels die een kindje verwachten in de periode van november 2016 tot juni 2017. Zij zijn in voorbereiding van een nieuw programma 'Het Gezin' en willen graag een diversiteit brengen van samenlevingsvormen, geografische spreiding, religie e.d. meer. Weet jij een gezin dit hieraan kan meewerken? Neem dan contact op met Marjolein Puype via het emailadres marjolein@geronimo.be of 0483163412.
Het oproepspotje, een eerste flyer en een tweede  flyer ondersteunen deze vraag.


Zo kan een keizersnede ook
Een opname uit de UK die meer dan 2 miljoen keer bekeken is op Facebook, willen we je niet onthouden. 
Bekijk deze keizersnede 
 

Activiteiten

Eigen activiteiten Activiteiten georganiseerd door bevriende organisatie  

Interessante lectuur

We publiceren de inaugurele rede van Dr. Marianne Van Nieuwenhuyse 
Dr. Marianne van Nieuwenhuyse keek naar de ambacht en de wetenschap van vroedvrouwen vanuit een brede blik op de geboortezorg. 
The art and science of midwifery 

Vacatures


Niet wat je zocht? Bekijk alle vacatures

Heeft u zelf een interessante vacature? De VBOV vzw beschikt over verschillende interessante en voordelige mogelijkheden om uw vacatures bekend te maken bij uw doelpubliek. Meer info? 03/218.89.67 of via communicatie@vroedvrouwen.be

Spread the word

Wil je graag lid worden van de VBOV, dan heten we jou van harte welkom! Ontdek de vele voordelen die je als VBOV-lid geniet en vraag je lidmaatschap aan.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, All rights reserved.
Je schreef je in voor onze nieuwsbrief of kwam eerder in aanraking met onze diensten.

Our mailing address is:
Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen
Haantjeslei 185/01
Antwerpen 2018
Belgium

Add us to your address book

uitschrijven    wijzig voorkeuren