Copy
Nyhedsbrev fra Dome of Visions.
View this email in your browser
Kære Aarhus.
Så åbner Dome of Visions på Pier 2, og her skal vi stå de næste to år. Vi glæder os helt vildt. Vi glæder os til at bidrage til et vibrerende liv i byens rum, til at sanse byen, til at dele visioner for en bæredygtig fremtid og til at kunne give plads til det potentiale, byen rummer. Det er netop udgangspunktet for den måde, vi skaber indhold på og for vores kuratoriske profil. Vores kuratoriske manifest begynder sådan her:

"Byerne er fulde af uudnyttede mellemrum – byggepladser, forladte steder og bydele, hvor livet mellem bygningerne endnu ikke vibrerer. Dome of Visions véd, at mellemrummene er en mulighed og bruger netop disse rum som mødested og bålplads – et opdateret forsamlingshus. Blandt domens bidrag er en berigelse af de områder, hvor den står qua dens evne til at skabe et rigt og vibrerende liv, et fundament for dialog, deltagelse, samvær og interaktion på tværs af siloer – i et rum, der insisterer på ikke at kunne fikseres. I et rum, der insisterer på, at noget af det mest interessante sker udenfor kategorierne og i det endnu ukendte." 


På vegne af Dome of Visions crew
Gry Worre Hallberg


Læs et interview m Gry: Visionen er ved at bide sig fast 

NU ÅBNER VI DE FIRDOBBELTEDØRE OG LETTER PÅ HATTEN

Tid: tirsdag 4. oktober 2016 fra kl. 15.00

Aarhus Kommune og NCC inviterer dig og resten af Aarhus til åbent hus i byens nye mødested og forsamlingshus, Dome of Visions, på Aarhus Havn, Pier 2.

Der vil være rig mulighed for at gå på opdagelse i domens rum, få sig en kold øl eller to og nyde musikken. Så tag din ven, fætter, mor, børn, hund eller kollega med under armen og kom til åbent hus i Dome of Visions tirsdag 4. oktober fra kl. 15.00.

Vi glæder os til at byde jer velkommen.

KOMMENDE EVENTS:
Længe har vi glædet os til at kunne slå dørene op til domen i Aarhus – og nu sker det altså! Vi gør det med et kulturelt program der sprudler af musik, poesi, foredrag og meget mere.

I allerede i weekenden op til komme ned på Pier 2 og opleve rummet. Vi har allieret os med en række seje kunstnere, der byder jer velkommen til arrangementer den 30. september og igen den 1. oktober. Vi tester rummet og lyden af i domen til en pre-weekend.

Preweekend:
Superspace (NO) og Peter & The Danish Defence (DK) teamer den 30. september @ 20:00 op under stjernehimlen i Dome of Visions! Facebook event.


Meta Nights 1. october @ 20:00 brings you a cross-collaborative project from Gothenburg, Sweden. Come to enjoy fragile beauty of nordic music and visual art. Swedish pop/electro band Wildhart will collaborate with the visual artist Linnea Jardemark. Facebook event.
 

Litterær Lounge  - en aften med ord og musik
11. oktober @ 19.30-21.30.
Tre forfattere vil læse op af deres seneste udgivelser – oplev herunder kult-beatforfatteren Morten Reimar der blandt andet inspireres af jazzmusikkens rytmer når han skriver og fremfører sine digte. Arrangementet akkompagneres af musik fra singer/songwriter Søren Manscher.

Turquoise Sun x Eerie Glue
14. oktober @ 19-22.00
Det Aarhusianske band Turquoise Sun teamer op med det Københavnske band Eerie Glue, og der er således lagt op til en smuk aften både visuelt og lydligt. De to bands indhyller publikum i deres psykedeliske rock-univers, akkompagneret af betagende visuals som vil smelte sammen med domens rum.

Sovekoncert – under den nordiske nat
28. Oktober  - d. 29. oktober @ 21.30-08.00.
Få et kig til den smukkeste stjernehimmel og lad dig lulle i søvn til toner fra lydkunstner Karsten Pflum og digtoplæsning fra Theis Ørntoft. Oven i hatten vil der også være et spændende foredrag om økokritik i nordisk poesi. Så grib soveposen og den varme sweater og glæd dig til en unik oplevelse. Se resten af det spændende program på domeofvisions.dk/events/

DINE #DOMEOFVISIONS
@fotografhuset
Amazing morning in beautiful Aarhus this morning - #nofilter #officeview #aarhus #domeofvisions #harbour #sunrise #aarhus2017

HIGHLIGHTS FRA DEN SENESTE TID PÅ BYGGEPLADSEN:

Det hele begynder jo med, at de, der bygger domen (NCC), sætter os ind i sagen og fortæller, at de skal bruge en kran til et løft, der nok er lidt ud over det sædvanlige, siger regionschef Per Christiansen fra kranvirksomheden BMS og tager hul på historien om et af de mest usædvanlige løft, hans virksomhed har præsteret. Læs hele interviewet om løftet set fra kranen.

Pier 2s nysgerrige naboer kunne opleve et spektakulært syn, da en mægtig kran løftede Dome of Visions gitter op over jorden for igen at placere det på en cirkel af betonklodser – meget tæt på den oprindelige placering. ”HUSK at den bedste sikkerhedsrepræsentant er DIG selv”, står der i forbindelse med kranarbejdet på pladsen. Læs om domens første løft og se billeder

I runde tal vejer Dome of Visions 3.0 godt tyve tons, og for at løfte den kræver det, at kranen kan trække i tolv løftepunkter, placeret på fodremmen. Henrik Almegaard, rådgivende ingeniør og statiker på hele domeprojektet, understreger, at komplicerede udregninger ligger bag den endelige placering af løftepunkterne. Læs hele interviewet.

Lus er noget man sliber ned. Fatou Berisha er ansat som tømrer i NCC, og for en tid har han skiftet den mere traditionelle NCC-arbejdsplads ud med en ganske anden en af slagsen: Han er nemlig med til at opføre Dome of Visions 3.0 på Aarhus Havn. Læs interviewet

Når hverdagen snart melder sig i Dome of Visions 3.0, er der som regel travlhed fra tidlig morgen til timerne omkring midnat. Folk myldrer ud og ind: gæster, leverandører, personale, musikere, turister og naboer. Det kræver sit gulv sådan at kunne sige velkommen til alle – uanset sjap, mudder og støv lige uden for dørene. Blandt andet derfor bliver en del af den nye dome forsynet med et asfaltgulv, cirka 90 kvadratmeter, i det område af domen, som er døbt Det Tredje Rum. Læs om asfalten.

Vanja Coralic er 21 år, født i Grenå, og efter en periode uden arbejde kom han i februar i år ind på Aarhus Produktionsskole. Til daglig går Vanja på produktionsskolen, og da der blev mulighed for at blive knyttet til NCC´s arbejde med at bygge Dome of Visions i Aarhus, slog han til og blev praktikant på byggepladsen. Læs interviewet.

Følg Dome of Visions på Facebook, Twitter og Instagram


Copyright © 2016 Dome of Visions, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp