Copy
Nyhedsbrev fra Dome of Visions.
View this email in your browser
Domen er skilt i tusinde stykker
 
I skrivende stund er et hold af håndværkere fra NCC i færd med at skille domen ad i tusind stykker, inden den skal pakkes ned og gemmes til sit videre liv. Flere af håndværkerne var også med til at bygge den selv samme dome, og nu spoler de tilbage til maj i  2014 og gør det hele bagvendt!
 
Domens hus er skruet fra hinanden og revet ned.
Det mørke trægulv er fjernet.
5500 bolte og møtrikker er blevet løsnet fra plader og bjælker.
256 polycarbonatplader er blevet skilt fra hinanden.
Tilbage står træskellettet af 250 bjælker, som skal trækkes fra deres samlinger i de 91 stålknudepunkter.
 
Alt sammen er blevet skilt ad stykke for stykke, bid for bid. Og det meste foregår i højden. Det tager lang tid at skille en dome ad, og der skal passes godt på de talrige dele, når de skilles fra hinanden, så flest mulige materialer kan genbruges i nye projekter og få helt nye funktioner – og måske endda i en ny domekonstruktion.
 
Inden udgangen af juni skal Søren Kierkegaards Plads være reetableret. Tilbage er mindet om to gode år og en plads, der kalder på nyt liv.


På vegne af Dome of Visions crew
Signe Mai Vilsbøll

DINE #DOMEOFVISIONS

@rasmus_rt

HIGHLIGHTS FRA DEN SENESTE TID:

Hvor mange M&M's kan der være i domen? Man ikke skal kaste med sten, hvis man bor i et glashus, og selvom Dome of Visions’ facade er lavet af hårdt plast, gør det samme sig nok gældende her. Se udregningerne og svaret på Matematikcenter.
Læs mere.

Onsdag den 1. juni havde Dome of Visions besøg af Amanda fra Matematikcenter. Hun kom i højderne over domen sammen med Rasmus fra NCC in Denmark, der netop er ved at skille domens geodætiske facade ad. Amanda er sammen med Matematikcenter ved at lave en film om hvordan håndværkerne bruger matematik i deres arbejde. Det bliver til et lille interview med Sjakbajs Jesper fra NCC. Tak for besøget, vi glæder os til at se filmen #domeofvisions  #beyondconstruction  #DerErMatematikiAlt
Se mere.

Tidligt 2. pinsedag blev domens forskellige grønne vækster afhentet – høje som lave, tynde som tykke. Dome of Visions planter er nemlig taget på tidlig sommerferie hos Vesteragers Planteopbevaring i Smørum, hvor de levende væsener bliver passet og plejet hen over sommeren, alt imens vi venter på den nye dome i Aarhus.
Læs mere.

Matematikcenter har regnet ud, at det effektivt tager 3,82 timer at skrue de 5.500 bolte ud. Se udregningerne og svaret på Matematikcenter.
Læs mere.

Der var nerver på, men overordentlig god stemning, da de fem tømrere fra NCC søndag 22. maj 2016 begav sig ud på Copenhagen Marathon med start fra Islands Brygge – iført specialdesignede Dome of Visions t-shirts.
Læs mere.

Nedpakningen af Dome of Visions konstruktion er begyndt. I øjeblikket er klimaskærmen ved at blive demonteret. Følg med på vores Facebook.

Følg Dome of Visions på Facebook, Twitter og Instagram


Copyright © 2016 Dome of Visions, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp