Copy
Nyhedsbrev fra Dome of Visions.
View this email in your browser
By og land – hånd i hånd på Pier 2

Domen er en perfekt platform for at implementere mere land i byen, fordi domen rummer værdier, visioner og materialer, der skriger fordybelse og bæredygtighed hele vejen rundt! Samt signalerer muligheden for omstilling i forskellige retninger. Scenen er med andre ord sat for de værdier, jeg forbinder med land og landliv.
 
Til Dome of Visions vil jeg prøve at medbringe så meget som muligt af det land.skab, som jeg elsker, bor i og dyrker. Jeg er overbevist om, at det ikke kun handler om at tage byen og oplevelserne med sig hjem til landet. Man skal også bringe landet til byen  og dermed skabe en stærk og solid bro. Landet har så meget at give byen i forhold til en bæredygtig omstilling og indstilling.

Domen kan det, jeg selv har erfaret er en væsentlig og berigende del af det at bo i et lille lokalt samfund uden for byen. Der er ro, nærhed, fællesskab, samskabelse, videns- og erfaringsdeling og engagement. Byens mangfoldighed og pulserende kulturliv har i kraft af Dome of Visions fået et forum for åben og uformel debat.
 

På vegne af Dome of Visions crew
Mette Bilberg Nasser
Dome Mama

DINE #DOMEOFVISIONS
Denne måneds #domeofvisions
@juliebecher
På besøg hos en visionær ven #domeofvisions #domeihaven #yourdomeoftoday


Thank you for sharing your dome moment with us!

Follow our little universe at Dome of Visions 

VI ANBEFALER KOMMENDE EVENTS:
Frekvens festival 2016
5.november @ 19.00-24.00.
Denne aften står for alvor i musikkens tegn, når studerende fra rytmisk linje på det jyske musikkonservatorium spiller op til dans. Festivalen er en kulmination på en koncert-turné, som de har været på de foregående uger. De otte bands er derfor godt varmet op til at give publikum en oplevelse med mange forskellige musikalske indslag.
Læs mere på www og Facebook.


Kunsten: At lytte i kor 
 15. november @ 18:30 - 20:00
Kom med til en aften, hvor en række mennesker fortæller en historie fra deres liv – eller mere præcist fra et hjørne af deres liv. Det bliver en aften, hvor vi kommer til at grine, bliver vækket til nysgerrighed og overraskelse og måske fælder en enkel tåre. Målet er, at vi kommer til at gå derfra lidt klogere på hinanden og livet.

Læs mere på www og Facebook.

Glasklare strømninger
19. november @ 18.30-23.00
Hvordan kan man arbejde med vand som kunstnerisk inspirationsmateriale? Det kan du finde ud af denne aften, hvor fire kunstnergrupper fortolker vandets foranderlighed, styrke, blødhed og barske natur gennem musik, dans, litteratur, videoprojiceringer og meget mere. Glæd dig til en sanselig aften i domens rum, hvor vandet ikke blot omgiver os men trænger helt ind under huden.
Læs mere på www og Facebook.

VILD SANS // VILD DATA – Et åbent byrumslaboratorium (Stine tilføjet)
22. november – 24. november
I tre dage inviterer en gruppe nysgerrige kunstnere, procesfacilitatorer og forskere alle århusianere til at gå med på opdagelse i Aarhus Ø. Sammen oplever og beriger vi atmosfæren på den rå havnefront med base i det midlertidige byrum, Dome of Visions. Vi udforsker perspektiver. Vi bruger kroppen som måleapparat. Vi optager stemninger mellem småsten og højhuse og udfordrer hinandens sædvanlige måder at være i byen på. Det hele bliver indsamlet og fortolket via teknologiske data, og til slut ser vi på resultatet og stiller spørgsmålet: Hvad er en leveværdig by?
Læs mere på www og Facebook.Se resten af det spændende program på domeofvisions.dk/events/

Dome-to-dome x DIY and tactical urbanism
10. november  @ 14.30-18.00.
I et samarbejde med den svenske Dome of Visions sætter vi fokus på, hvordan deltagelsesorienterede strategier kan bruges i byplanlægning. Det sker gennem en interaktiv debat, hvor forskellige kulturelle aktører fra både Sverige og Danmark debatterer via live-streaming på storskærm – tværs over Øresund (og Lille Bælt og Store Bælt)! Samtidig vil der også være et kulturelt indslag, hvor begge lande bidrager til et musikalsk og visuelt værk. 

#domeofvisions #domedebate


Se mere på www og Facebook.
 

MÅNEDENS VISION
Vi indsamler løbende visioner fra de kulturelle arrangører, som afholder arrangementer hos os. På den måde får arrangørerne sat egne ord på, hvordan deres arrangement forholder sig til og resonerer med Dome of Visions kerneværdi: at udforske bæredygtighed, sanselighed og byudvikling gennem 1:1 eksperimenter i domens rum.

I forbindelse med spil-dansk ugen vil der søndag 6. november være to koncerter med dansk musik i Dome of Visions. Singer/songwriterne Jonas Rose og Ditte Rejnholdt  spiller egne danske sange. Samtidig vil et hold af studerende på MGK med deres koncertarrangement 'SalmeJAZZ' nyfortolke sange fra højskolesangbogen med musikalske elementer fra jazzens univers.

Vision for bæredygtige fremtider: En bæredygtig fremtid kræver meget. Men noget af det, der er et nødvendigt led i en bæredygtig fremtid, er kultur. Kultur er dog et vidt begreb, og ofte er der i vores senmoderne samfund, som har fuldt fart fremad, et særligt fokus på det nyeste på kulturfronten. Vi ønsker med vores koncert at sætte fokus på fortidens kulturelle guldgruber og vise folk, at det gamle og det nye godt kan kombineres på positiv vis. For os er det altså meget vigtigt, at fortidens tanker og kultur bliver en del af fremtiden.

Vision for fremtidens by: For os er det essentielt at få skabt mere plads til det sanselige rum i byens rammer. I kirken – og i salmerne – finder man ro og spiritualitet, uanset om man tror på Vorherre eller noget helt tredje, for i kirken og i salmerne skabes plads til fordybelse og selvindsigt. Vores vision for fremtidens by er mindre støj og mere ro og sanselighed på flere kulturelle platforme i byen.

Arrangementet foregår 6. november @ 15:00 - 16:45. Se mere på www og Facebook.

HIGHLIGHTS FRA DEN SENESTE TID:

Nordiske nætter. Fredag 28. oktober var der sovekoncert i domen. Læs reportagen, der stemningsfuldt begynder således: Blæsten er forstummet udenfor, og midnattens faldende temperatur kan mærkes, mens de 70 fremmødte puster luftmadrassen op og spreder dynen godt ud under Dome of Visions mægtige kuppel.
Læs hele reportagen og se de fine billeder.
Onsdag 12. oktober – løb efterårets Pecha Kucha af stablen i Dome of Visions. Aftenen blev samtidig en jubilæumsfejring af Pecha Kuchas 30. arrangement i Aarhus. Læs om hvad Pecha Kucha er for en størrelse.
Se en masse billeder fra aftenen.
Tre minutter til fods – så har du tilbagelagt vejen fra Mejlgade til domen på Pier 2, Aarhus Havn. Også derfor valgte Mejlgade Lab at placere et ambitiøst aftenarrangement i den bæredygtige bygning på havnen mandag 24. oktober 2016. BORGERDREVET KLIMATILPASNING PÅ NØRRE STENBRO, AARHUS C var titlen på selve medborgerskabs-workshoppen. Læs mere.
Smag på Aarhus holdt 27. oktober en workshop, hvor man kunne blive klogere på produktion af sin egen æblecider og vin - brygget på danske bær og frugter. Suppleret med en vision om flere grønne fælleskaber, der skal give byens mellemrum mere puls og give lyst til at være.
Se video og billeder.
Knap 50 studerende fra Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet, lagde fredag 14. oktober 2016 vejen forbi domen, hvor afdelingschef i NCC, Torben Justsen, og kuratorisk assistent i Dome of Visions, Silje Marie Schjødt, fortalte dels om byggeriet (NCC har opført domen for Aarhus Kommune), dels om det indhold, der nærmest dagligt finder vej til bygningen. Læs mere.
Detaljeret system af målere på vej til Dome of Visions. Læs interview med udviklingschef i NCC, Lars Andersen, der har ansvaret for, at en lang, lang række intelligente målinger af domens indeklima bliver gennemført. Redskaberne: 40 sensorer, de fleste med en diamater på knap tre centimeter, placeret rundt omkring i bygningen. Læs mere.

Følg Dome of Visions på Facebook, Twitter og Instagram


Copyright © 2016 Dome of Visions, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp