Copy
Nyhedsbrev fra Dome of Visions.
View this email in your browser

Styrken sidder i viljen

Så nåede vi i mål endnu engang (næsten) med bygningen af en dome, dens indre hus og anlæggelsen af en have.

Jeg sidder igen med følelsen af at have været med til at skabe - ikke blot en bygning, men nærmere et værk. Og jeg ta’r ikke munden for fuld, hvis jeg kalder det et kunstværk.

Der ligger en fantastisk læring for os alle sammen i mødet mellem design og vores effektive produktionssystemer. Den menneskelige og uforudsigelige skabertrang tøjlet i noget, der skal kunne opføres og skaleres og ikke mindst styres økonomisk.
Vi har udfordret vores bygherre, Aarhus Kommune, og mest af alt NCC’s crew, der har skullet finde en form for genkendelig orden og planlægning i domens store træværk og vildtvoksende rødder og grene.

Derfor vil jeg bruge dette nyhedsbrev til at hylde det, jeg vil kalde NCC’s ægte Pionering Spirit. Evnen til at gribe utæmmet kreativitet i jagten på fremtidens bæredygtige bygninger og byer. Kom og mærk duften og se himmelhvælvet og lad os ta’ hul på to fantastiske år på en af de smukkeste pladser i Aarhus.

Flemming Wisler
På vegne af Dome of Visions crew

DINE #DOMEOFVISIONS

Denne måneds #domeofvisions
@creativity_world_forum_2017

@domeofvisions officially opened again with visionary thoughts and perspectives from our beloved city architect @sdwillacy79 - What a place #domeofvisions #creativityworldforum2017 #creativityworldforum #cwf17 #cwfcity

Thank you for sharing your dome moment with us!

Follow our little universe at Dome of Visions 

VI ANBEFALER KOMMENDE EVENTS:
Aarhus short-film festival – opening ceremony
16. oktober @ 18.00-21.00.
Årets kortfilm festival i Aarhus skydes i gang med åbningsceremoni i domens rum. Til tonerne af smooth jazz fra sangerinden Ioana Opris kan du nyde din søndag i filmens tegn. 


Borgerdreven klimatilpasning på Nørre Stenbro
24. oktober 2016 @ 19-21.30
Mejlgade Lab inviterer Nørre Stenbros borgere til åben workshop omhandlende genanvendelse af regnvand. Hvordan kan overskydende regnvand gå fra at være en trussel til en ressource, som kan bruges til at forskønne byen? Dette er et af de spørgsmål, som du kan være med til at debattere denne aften.


Lær at lave æblecider
27. oktober 2016 @ 17-19.00
Efteråret er over os, og hvad er bedre end en lille én at varme sig på i denne tid. Smag på Aarhus inviterer til workshop, hvor du netop selv kan lære om fermentering og gæringsprocesser, så du kan brygge din helt egen cider eller vin med frugter og bær fra haven. Skål!


Se resten af vores program på domeofvisions.dk/events/ eller følg med på Facebook

REPORTAGE FRA DOMENS ÅBNING DEN 4. OKTOBER:
Solen stod højt på himlen, da Dome of Visions den 4. oktober kunne byde velkommen i de nye rammer. Dagen stod på taler, musik, kunst og friskbagte pizzaer. Tak til alle jer, der kom ned forbi og sagde hej!

"Hvis vi skal videreudvikle os i en mere bæredygtig retning, kræver det diskussioner, debat og samarbejde på kryds og tværs mellem fagligheder, og derfor har vi brug for et sted som Dome of Visions, hvor vi kan mødes og være uenige, inden vi går herfra, udstyret med nye indsigter," sagde rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), da han officielt indviede Dome of Visions 3.0 på Aarhus Havn. Læs artiklen og se billedserie fra åbningen.


 

MÅNEDENS VISION
Vi indsamler løbende visioner fra de kulturelle arrangører, som afholder arrangementer hos os. På den måde får arrangørerne sat egne ord på, hvordan deres arrangement forholder sig til og resonerer med Dome of Visions kerneværdi: at udforske bæredygtighed, sanselighed og byudvikling gennem 1:1 eksperimenter i domens rum.

Månedens vision er denne gang formuleret af folkene bag Sensorisk byrumslab – et arrangement, der over tre dage med workshop i domen skal udforske, hvordan sansebaseret data kan bruges i en byudviklingssammenhæng:


Vision for bæredygtige fremtider: Moderne byplanlægning fokuserer mere og mere på udviklingen af den ‘smarte’, digitale by og brugen af forskellige former for sensordata. Med VILD SANS // VILD DATA vil vi undersøge både muligheder og udfordringer ved at indsamle, måle og fortolke data der handler om hvordan vi oplever og lever i byen. Vi tester metoder og redskaber i praksis og spørger åbent til, hvordan man kan finde en bæredygtig balance mellem brugen af højteknologiske redskaber og vores umiddelbare kropslige erfaring og sansning af byen og dens rum.

Vision for fremtidens by: Ved at skabe bedre kommunikation mellem byens brugere, beslutningstagere og byplanlæggere kan vi skabe en by for alle. Det er ikke nok at trække på de nyeste teknologier, hvis ikke der også tages højde for borgernes personlige og helt konkrete erfaringer. Vores vision er at skabe bedre forståelse for koblingen mellem datamåling og sanselig oplevelse.

Arrangementet foregår fra d. 22.-24. november 2016. Se mere her
 

HIGHLIGHTS FRA DEN SENESTE TID:

Fredag d. 30 september og lørdag den 1. oktober var der generalprøve på noget af det liv, som kommer til at udfolde sig i Dome of Visions. Superspace og Peter & The Danish Defence tog sig af fredagen, mens lørdagen var helliget Wildhart og Linnea Jardemark. De indviede bogstaveligt talt domens lydanlæg, og kuplens raffinerede aftenbelysning skabte stemning fra første sekund. Læs mere.

Vi takker for en smuk aften med  Roseland, maler og set-designer Rebecka Maria Gothen & danserne Karthik Rajmohan (India) og Laura Cruz (Costa Rica). Se billeder fra aftenen inden på eventet på Facebook.

Domen får os til at løfte blikket. Læs interview med Stephen Willacy,  stadsarkitekt i Aarhus Kommune. Han har det overordnede ansvar for, at byen udvikler sig på en måde, der sætter de arkitektoniske hensyn i højsædet. Han ser frem til, at kommunens nyeste bygning, Dome of Visions på Aarhus Havn, Pier 2, bliver taget i brug – Læs mere.

Efter en god og lang sommerferie hos Vesteragers Planteopbevaring er de mange vækster nu vendt tilbage til de vante omgivelser i Dome of Visions. Kom ned og gå på opdagelse i vores grønne verden. Læs mere.

Køber du et par kvadratmeter fyrretræsbrædder i et byggemarked, er prisen højere, end hvis du bruger gode genbrugsbrædder, siger Kristoffer Tejlgaard, arkitekten bag Dome of Visions 3.0. Han står på byggepladsen på Pier 2, Aarhus Havn, og taler med montører, elektrikere og andre håndværkere, der i disse dage lægger de sidste hænder på den nye dome. Læs mere om domens træ.

Det kuratoriske team i Dome of Visions er så småt ved at kunne fornemme den interesse, som domen vil blive mødt med, når den slår dørene op 4. oktober. –Det miljø, vi er i dialog med i Aarhus, er meget engageret, og et spor, som både Aarhus Kommune og Dome of Visions er optaget af, byens rum, fylder meget i de samtaler, vi fører med folk, der ønsker at gøre brug af domen, siger Gry Worre Hallberg, kurator og kunstnerisk leder i Dome of Visions. Læs mere.

Følg Dome of Visions på Facebook, Twitter og Instagram


Copyright © 2016 Dome of Visions, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp